Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς
1122 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012
00:01

Οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ,  Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην Καλλιθέα.

Το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει στην Β΄ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις 10:00 στη Σίνδο, στις 11:00 στο Λαγκαδά και στις 12:00 στην Επανομή

 
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα περιοδεύσει στο πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και στη Β΄Θεσσαλονίκης.
Το πρωί ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στην Β΄ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στις 10:00 στη Σίνδο, στις 11:00 στο Λαγκαδά και στις 12:00 στην Επανομή. Στις 13:00 επιστρέφει στο κέντρο και θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο δήμο Αμπελοκήπων και στις 17:30 συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βαρνάβα. Τέλος, ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Λιμάνι στις 20:30 ενώ για τις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στο Μακεδονία Παλλάς κλειστή σύσκεψη στελεχών.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: Ζητούν βοήθεια από τους παραγωγούς για την προστασία του Δέλτα Αξιού

 
Να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, και να διεκδικούν από μόνοι τους και με μεγαλύτερη ένταση τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής αειφορίας στην προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού-Λουδία –Αλιάκμονα, φροντίζοντας μάλιστα και για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, προτρέπουν τους ίδιους τους παραγωγούς οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση εργασίας στα Κύμινα με θέμα «Πρωτογενής Τομέας και Περιβάλλον».


«Ότι και να κάνουν κράτος και φορείς, αν οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να φροντίζουν αυτοί βασικά το «σπίτι» που περιβάλλει την εργασία τους, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής τους», εξήγησε ο βιολόγος τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Σιωμάδης.
Στην αποψινή εκδήλωση θα αναφέρει ότι οι περιβαλλοντικές πιέσεις που ασκούνται στην ευρύτερη περιοχή ασκούνται από: γεωργική, κτηνοτροφική, βιομηχανική, αλιευτική και αστική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σιωμάδης θα επισημάνει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη γεωργία και είναι ως εξής: μελέτες για χρήση των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, εναλλακτικών καλλιεργειών, για τη θερμική αξιοποίηση της βιομάζας και την παραγωγή ενέργειας, συλλογή και επεξεργασία αποπλυμάτων από τους ανελκυστήρες και διαχείριση των συσκευασιών
φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και κανονισμός καθαριότητας. Για την οστρακοκαλλιέργεια ο ίδιος θα αναφέρει τα εξής μέτρα:διαχείριση κελυφών από αποκελυφωτήρια και συλλογή και ανακύκλωση- διάθεση υλικών της παραγωγικής διαδικασίας και αστικών απορριμμάτων.
Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή, αναμένεται να αναφέρει ότι η θέση της περιοχής είναι πλεονεκτική ως προς: τους βασικούς –εθνικούς και διεθνικούς- μεταφορικούς άξονες, την εγγύτητά της με το Π.Σ.Θ και τέλος την ύπαρξη του σημαντικότατου φυσικού πόρου, του οικοτόπου του Εθνικού Πάρκου Αξιού.
Για τον πρωτογενή τομέα ειδικότερα, οι κατευθύνσεις αναπτυξιακής προοπτικής αφορούν σε: δραστηριότητες πρώτης επεξεργασίας και διακίνησης προϊόντων, προσανατολισμός και σύνδεση της συνολικής παραγωγής της περιοχής με το καταναλωτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και περαιτέρω στροφή και εξειδίκευση της αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής προς τις δραστηριότητες των υπηρεσιών και ειδικότερα αυτές του κλάδου των μεταφορών – αποθηκεύσεων.
Από την πλευρά του ο γεωπόνος τμήματος Φυτικής & Ζωϊκής παραγωγής ΔΑΟΚ ΜΕ Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Λιπώνης στην αποψινή εκδήλωση επιδιώκει με την εισήγησή του να στείλει το μήνυμα «σκέψου παγκόσμια και δράσε τοπικά», υπογραμμίζοντας ότι «το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Ιαπωνίας μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στην Αμερική».
Η δρ. βιολόγος, περιβαλλοντολόγος και υπεύθυνη του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα, Λυδία Αλβανού, θα μιλήσει για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, τονίζοντας ότι στις προστατευόμενες περιοχές είναι θεμιτή η ανθρώπινη παρουσία και είναι εφικτή η οικονομικά ανάπτυξη και κοινωνικής ευημερίας, εφόσον βέβαια οι άνθρωποι δεν λειτουργούν βλαπτικά και τηρούν τα νομοθετημένα για τη προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος γενικότερα. Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση εργασίας διοργάνωσαν η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

 


Θεσσαλονίκη-Παντοπωλείο

ΜΑΖΙ: Διπλασιάζονται

μήνα-μήνα οι νεόπτωχοι

 
Διπλασιάζονται μήνα με το μήνα σχεδόν οι Θεσσαλονικείς που ζητούν βοήθεια από το κοινωνικό παντοπωλείο ΜΑΖΙ το οποίο λειτουργεί εδώ και έξι μήνες στο κέντρο της πόλης. Έχοντας ως σύνθημα “Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα” διατέθηκαν μέχρι στιγμής 6 τόνοι τροφίμων.

Όπως εξηγεί η γενική γραμματέας Αλεξάνδρα Γωγούση-Σκανδάλη τον Δεκέμβριο παραδόθηκαν σε 120 πολίτες οι πρώτοι σάκοι με βασικά είδη ανάγκης. Τον Απρίλιο κάλυψαν άμεσες ανάγκες 450 πολιτών ενώ δύο μήνες μετά μοιράστηκαν είδη πρώτης βοήθειας σε 940 ανήμπορους συμπολίτες μας.
Πρόκειται για πολίτες όλων ηλικιών εξηγεί η Αλεξάνδρα Γωγούση-Σκανδάλη, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για κλασικούς άπορους. Είναι άνθρωποι νεόπτωχοι που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και λύγισαν από τα οικονομικά βάρη.
«Αυτό που εισπράττουμε από τον κόσμο είναι ότι πιο πολύ τους ενδιαφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται και δευτερευόντως τα τρόφιμα και τα ρούχα που παίρνουν», τονίζει η κ. Γωγούση.
Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση των πολιτών που προσφέρουν βοήθεια.
Μεταξύ άλλων τα κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου Παύλου Μελά και του Πολιτιστικού συλλόγου Χαλκηδόνος "Οι Θρακιώτες" ανταλλάσσουν ευπαθή και "κοντολήξιμα" προϊόντα με το κοινωνικό παντοπωλείο ΜΑΖΙ. Πατατοπαραγωγοί χάρισαν 500 κιλά πατάτες. ενώ φοιτητές της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ πρόσφεραν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Στήριξη έχουν προσφέρει επίσης οι Γιατροί του Κόσμου η ALFA BANK και η Ελληνική Τράπεζα
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Δαναΐδων 9, στην περιοχή Δωδεκανήσου. Για να γίνει κάποιος ενεργό μέλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΜΑΖΙ συμπληρώνει την αίτηση εγγραφής, ενώ μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα στο facebook και να προσφέρει εθελοντική εργασία.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΜΑΖΙ- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα:
1. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητος
2. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει αυτή
3. κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ- εάν υπάρχει
4. τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης και το έντυπο Ε9. Αν δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή δήλωσης, Υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την εφορία, όπου να βεβαιώνεται το παραπάνω.
Το εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 5.000€ το χρόνο (ακαθάριστο)
5. Απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ για εξακρίβωση τς διεύθυνσης κατοικίας
6. Βιβλιάριο Πρόνοιας
7. Έκθεση υγειονομικής επιτροπής ή άλλη δημόσιου φορέα- εάν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις