Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Βεβαιότητα Τσίπρα για νίκη την Κυριακή
1091 αναγνώστες
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012
00:40

Μόνον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας, επισήμανε o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μόνον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας, επισήμανε o επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής και θα σχηματίσει κυβέρνηση όλου του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Μόνον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας, επισήμανε και χαρακτήρισε «πλασιέ των συμφερόντων των δανειστών» τους προέδρους της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ τους καταλόγισε «θράσος» επειδή λένε ότι ευθύνεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το μεγάλο ποσοστό που πήρε γιατί φόβισε την Τρόικα που έκοψε το 1 δισ. ευρώ και προέκυψε το πρόβλημα με τα φάρμακα.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα, τη δημοκρατία και τον λαό από τη φιλοδοξία της Ν.Δ. να ξανακυβερνήσει αυτόν τον τόπο», τόνισε επίσης, εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ. «Αυτοί που βούλιαξαν το πλοίο το 2009 και πρώτοι το εγκατέλειψαν, μας απειλούν ότι θα μας ξανακυβερνήσουν», είπε.

Έθεσε το δίλημμα της Κυριακής Ν.Δ. ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α, χαρακτήρισε «απελπισμένο κόλπο του κ. Σαμαρά» το δίλημμα ευρώ ή δραχμή και σημείωσε: «Τι θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Αδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την "αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής", όπως ο ίδιος μας απείλησε; Αυτό θέλουμε; Τους ακροδεξιούς στην εξουσία; Την ΕΡΕ του τρίκυκλου του Γκοτζαμάνη; Να ξαναγυρίσουμε στο ΄63;».

«Τώρα είναι η ώρα. Όλες και όλοι μαζί θα αδράξουμε τη στιγμή της ιστορίας, θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ισότιμο μέλος της ευρωζώνης», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας. Στο ερώτημα των πολιτών αν θα τα καταφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, απάντησε «θα τα καταφέρουμε, δεν πρόκειται να σας προδώσουμε».

Επανέλαβε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εγγυάται στον ελληνικό λαό τη συμμετοχή στην ευρωζώνη, εγγυάται το ευρώ και κατήγγειλε «σπέκουλα» εις βάρος του σε αυτό το θέμα από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα και δεσμεύτηκε ότι: Από τη Δευτέρα σταματάει ο μνημονιακός κατήφορος για τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια τους. Θα καταργηθούν τα χαράτσια για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και για τους ανέργους. Θα υπάρξει εγγύηση των καταθέσεων. Θα τελειώσει το «πάρτι της διαπλοκής και της μίζας», θα υπάρξει διαφάνεια, αξιοκρατία και κράτος δικαίου. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, από τη Δευτέρα όλες και όλοι μαζί με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. Με την αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση για τη νέα Ελλάδα. Με την Ευρώπη και στο ευρώ», δήλωσε στο τέλος της ομιλίας του.
 
 

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

 
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί
Στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι φαρμακοποιοί, σύμφωνα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος συστήνει στους φαρμακοποιούς να χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναστολή των κινητοποιήσεων ισχύει μέχρι την 25 Ιουνίου, ημέρα που λήγει η προθεσμία εξόφλησης των συνταγών Απριλίου, εάν φυσικά μέχρι τότε δεν έχει εξοφληθεί το 100%.
«Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε ενδεχόμενες νομικές περιπλοκές, αποδεικνύουμε ότι κίνητρο μας δεν είναι η επαναστατική γυμναστική αλλά η διεκδίκηση συγκεκριμένων στόχων με συγκεκριμένη τακτική».
Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται ένας σύντομος απολογισμός για όσα επιτεύχθηκαν κατά την περίοδο των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών:
1. Πραγματοποιήθηκε -έστω σταδιακά- η πλήρης εξόφληση των συνταγών Μαρτίου αξίας 273.000.000 ευρώ.
2. Δρομολογήθηκε η εξόφληση των συνταγών Απριλίου. Συγκεκριμένα ήδη έχει πληρωθεί το 50% (122 εκατ. ευρώ).
3. Η εξόφληση των παλαιών οφειλομένων δεν μπορεί να γίνει από την παρούσα Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διότι συνδέεται με τη δανειακή σύμβαση. Η παροχή δυνατότητας συμψηφισμού με τις υποχρεώσεις μας προς την εφορία απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, δηλ. Βουλή σε λειτουργία.
4. Η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, που σαφώς είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης, τέθηκε ως πρωταρχικός στόχος όλων των κομμάτων με τον πιο έντονο τρόπο.
5. Οι φαρμακοποιοί απέδειξαν προς όλα τα κόμματα ότι στο μέλλον όταν προειδοποιούν για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων θα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε κυβερνητικό επίπεδο -όποια και να είναι η Κυβέρνηση- διότι δεν είναι καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε Υπουργό Υγείας ή Οικονομικών να αντέξει ξανά μια ανάλογη κινητοποίηση.
 

Θεσσαλονίκη: Στο φουλ από το πρωί οι εργασίες στο μετρό

 

Ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση των εργαζομένων να λήξουν την Παρασκευή το πρωί την επίσχεση εργασίας.

Όπως είπε, ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος από την ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί, προέκυψε ότι από τους 107 εργαζομένους στην όχληση, οι 78 έδειξαν να «πιστεύουν» τη διοίκηση της Αττικό Μετρό ΑΕ, που δεσμεύτηκε για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, Απριλίου και Μαϊου, και για το ότι στο εξής οι εργασιακές σχέσεις θα είναι ομαλές. Ωστόσο, οι 27 έδειξαν με τη ψήφο τους ότι παραμένουν δύσπιστοι και καταγράφηκαν και δύο άκυρα.
Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κόκκινος, εάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα δεν λάβουν και τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλονται, θα προχωρήσουν και πάλι σε επίσχεση εργασίας. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι προέβησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, ύστερα και από την ικανοποίηση αιτήματός τους για διευθέτηση ζητήματος που είχε προκύψει με 18 εργαζομένους, οι οποίοι επειδή φαίνονταν να εργάζονται σε Εγνατία και Ιόνια Οδό, δεν είχαν πληρωθεί τα δεδουλευμένα Ιουνίου.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις