Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Βόρεια Ελλάδα: Ξέμεινε από βουλευτές το ΠΑΣΟΚ
902 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012
00:31

 


Από βουλευτές ξεμένει το ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή σε 6 νόμους και στη β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα της κεντροαριστεράς που μεσουράνησε για πάνω από είκοσι χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και ανέλαβε τα ηνία της χώρας πέντε φορές μένει χωρίς κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο στην Ημαθία, την Πιερία, την Φλώρινα, την Καστοριά, τα Γρεβενά και την Καβάλα
Από έναν βουλευτή εκλέγει στις Σέρρες, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Κοζάνη, τον Έβρο, την Ροδόπη, την Ξάνθη και την Δράμα.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ βγάζει μόνο μία έδρα, την οποία και θα κρατήσει ο αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η Ιπποκράτους μετά την περαιτέρω υποχώρηση της εκλογικής της δύναμης χάνει την έδρα που είχε κερδίσει στις εκλογές της 6 ης και έτσι μένει χωρίς εκπροσώπηση.

Αναβίωση του εθίμου του «Παρακαμνιού¨ στο Δρυμό, Ωραιοκάστρου

 

Για 12η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού διοργανώνει και σας προσκαλεί στις ετήσιες πολιτιστικές εκδλώσεις με αφορμή την αναβίωση του εθίμου του «Παρακαμνιού».
Φέτος, οι εκδηλώσεις είναι προσανατολισμένες στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού του Δρυμού, αλλά και άλλων περιοχών. Έτσι, το πρόγραμμα για φέτος περιλαμβάνει εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα. Παρά τη δύσκολη οικονομικά χρονιά το πρόγραμμα του φετινού «Παρακαμνιού» διατηρεί την ποικιλία και την ποιότητά του

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΥ

 

«ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΥ
 


Του Πασχάλη Μητρακούδη
 
Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά στη λειτουργία του Σκοπευτηρίου «Τοξότης» στον οικισμό Δρακόντιο.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά, προκειμένου να ενημερώσει τους συμβούλους για τις αρνητικές συνέπειες λόγω της λειτουργίας του σκοπευτηρίου στην περιοχή τους. Μιλώντας ο κ. Αιμίλιος Αμοιρίδης ως εκπρόσωπος των κατοίκων του Δρακοντίου, ανέφερε πως η λειτουργία του σκοπευτηρίου έχει επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή τους, καθώς ο μόλυβδος που περιέχεται μέσα στα σκάγια έχει εξαπλωθεί επιφανειακά σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ τα πλακίδια που χρησιμοποιούνται ως κινούμενοι στόχοι είναι κατασκευασμένα από παράγωγα πετρελαίου και συνεπώς ιδιαιτέρως εύφλεκτα.
«Ως εκ τούτου διαπιστώθηκε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, αφού σύμφωνα με ανάλυση του καθηγητή κ. Φυτιάνου από το ΑΠΘ που έγινε σε δείγμα νερού από την περιοχή, διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μολύβδου ίση με 29,11 μg/L τη στιγμή που το ανώτατο επιτρεπτό όριο για το πόσιμο νερό είναι τα 25 μg/L» ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.
Χωρίς άδεια
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο σκοπευτικός όμιλος που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 25 χρόνια, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη, «ο όμιλος επιχείρησε να αδειοδοτηθεί το 2007, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς «κόλλησε» στην αρχαιολογική υπηρεσία, διότι οι εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου βρίσκονται πάνω σε αρχαιολογικό χώρο και έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της αρχαιολογικής θέσης. Επίσης, το σκοπευτήριο βρίσκεται σε απόσταση 250 μέτρων από κατοικημένη περιοχή, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να απέχει τουλάχιστον 1.000 μέτρα από κατοικίες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η πλευρά του ομίλου
Από την πλευρά των εκπροσώπων του Σκοπευτικού Ομίλου Μακεδονίας «Τοξότης», τονίστηκε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο οργανωμένα σκοπευτήρια της χώρας ολυμπιακών προδιαγραφών, όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν σε διεθνείς και ολυμπιακούς αγώνες, ενώ η προβολή του δήμου μέσω της λειτουργίας του σκοπευτηρίου είναι πανελλήνια. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του σκοπευτηρίου κατέθεσαν μετρήσεις από το ίδιο εργαστήριο του κ. Φυτιάνου του ΑΠΘ, σύμφωνα με τις οποίες δεν διαπιστώνεται μόλυνση!

Ανακάλεσαν τη θετική γνωμοδότηση
Αφού ακούστηκαν και οι δύο πλευρές, ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως «δεν μπορώ να αγνοήσω την τοπική κοινωνία που δεν επιθυμεί τη λειτουργία του σκοπευτηρίου στην περιοχή τους» και τόνισε παράλληλα πως επιθυμία της διοίκησης είναι η μετεγκατάσταση του σκοπευτηρίου σε μη κατοικημένη περιοχή του δήμου Λαγκαδά. Ετσι αποφασίστηκε η ανάκληση της υπ. αριθμόν 309/2011 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά περί θετικής γνωμοδότησης (θυμίζουμε πως στις 13/10/2011 το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία του σκοπευτηρίου) και υπήρξε εκ νέου ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση για τη λειτουργία του σκοπευτηρίου Δρακοντίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι βουλευτές στη Β’ Θεσσαλονίκης. Χωρίς έδρα το ΠΑΣΟΚ. Επανήλθε

ο Αναστασιάδης Σ.

 
o X. Τσιόκας, Σ. Αναστασιάδης και η κα Μάρκου. Από κάτω η κα Αμανατίδου Λ., η κα Ξουλίδου Σ.και η κα Γερασιμίδου Ε.
Μεταβολές σημειώθηκαν στην εκλογή των βουλευτών στη Β΄ Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΣΟΚ χάνει και μένει χωρίς έδρα, μετά από πολλά χρόνια. Έτσι ο Χ. Τσιόκας,  δεν πρόλαβε να χαρεί για την εκλογή του στις 6/5 και  τώρα χάνει την έδρα, την οποία κερδίζει η Ν.Δ με τον Αναστασιάδη Σάββα που μαζί με την έδρα του  Καράογλου Θεόδωρου, φτάνει στις δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει πάλι μία έδρα με την Λ. Αμανατίδου. Από τους καινούριους στη Β΄Θεσσαλονίκη η κα Ξουλίδου Σταυρούλα που εκλέχθηκε με τους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ», ο Πολύβιος  Ζησιμόπουλος που εκλέχθηκε με την   ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η κα Αικατερίνη Μάρκου που εκλέχθηκε με την ΔΗΜΑΡ και τέλος η κα Ελένη Γερασιμίδου, που εκλέχθηκε με το ΚΚΕ, αφήνοντας απέξω τον μέχρι τώρα βουλευτή Ιγνατιάδη Θ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού