Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Καταβολή 16,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ δήμους για προνοιακά επιδόματα
1148 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
00:05

 Καταβολή 16,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ δήμους για προνοιακά επιδόματα

Το χρηματικό ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε οκτώ δήμους της χώρας για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2012.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό κατανέμεται στους δήμους Τρικκαίων, Λιβαδέων, Κομοτηνής, Χαλκιδέων, Καλαμάτας, Αλεξανδρούπολης, Λαμιέων και Πατρέων.

 

Θεσσαλονίκη ψεκάζουν… για τα κουνούπια

ιαΣτη Θεσσαλονίκη τους ψεκάζουν… για τα κουνούπια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αεροψεκασμού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ωστόσο οι φετινές έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο του Μαΐου, η καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών, λόγω γραφειοκρατίας αλλά και η μεγάλη έκταση των υδάτινων συστημάτων στη δυτική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ενόχληση των περιοχών αυτών από τα κουνούπια.
«Ιδίως πριν από μία εβδομάδα η κατάσταση ήταν αφόρητη κυρίως στη Χαλάστρα και την πεδιάδα του Καλοχωρίου ενώ το πρόβλημα μεταφέρθηκε και στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης αλλά και στην ίδια την πόλη» εξηγεί ο Σπύρος Μουρελάτος διευθύνων σύμβουλος της «Οικοανάπτυξης», η οποία συμμετέχει – τα τελευταία χρόνια – στο πρόγραμμα καταπολέμησης εντόμων στο νομό, όπως αναφέρει το newsit.gr
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα επίπεδα της βροχόπτωσης φέτος ήταν 2,5 με 3 φορές μεγαλύτερα από πέρσι, γεγονός που ενεργοποίησε όλες τις εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών στα υδάτινα συστήματα ένθεν και ένθεν του Θερμαϊκού Κόλπου. Παράλληλα οι παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν τον Μάιο, ξεκίνησαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με αποτέλεσμα το πρόβλημα να ενταθεί.
Από την άλλη πλευρά, καλύτερη είναι η κατάσταση στις ανατολικές πλευρές του νομού λόγω της μικρότερης έκτασης των υδάτινων επιφανειών και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών.
Τα έργα αεροψεκασμού επιθεώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πετώντας με το ελικόπτερο στις περιοχές υλοποίησης του προγράμματος. Όπως επισήμανε, το συνολικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς, ενώ στα σημεία στα οποία δεν μπορούν να γίνουν, κάνουν τους αεροψεκασμούς.
Οι ψεκασμοί από αέρος θα ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου ενώ οι επίγειοι θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός, υπάρχει ετοιμότητα για τον ανασχεδιασμό του προγραμματισμού της αντιπεριφέρειας.
Σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο κύριος Μουρελάτος λέει ότι με βάση τις μετεωρολογικές συνθήκες και τους πληθυσμούς των κουνουπιών που συλλέγει η «Οικοανάπτυξη» σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν προβλέπονται σημαντικές διαφορές από την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πέρσι.
«Το 2011 είχαμε μικρότερης έκτασης επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία και το φαινόμενο διαμορφώθηκε μόλις στο 15% της επιδημίας του 2010» τονίζει και προσθέτει: «από εδώ και πέρα θα παιχτούν όλα γιατί πρέπει να δούμε αν υπάρχει κυκλοφορία του ιού και πώς θα κινηθούν οι πληθυσμοί των κουνουπιών, με βάση και τα κλιματικά δεδομένα του καλοκαιριού».
 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ : Πρόγραμμα:
Παιδί και Θάλασσα
 
Πρόγραμμα: Παιδί και Θάλασσα.
Απο Δευτέρα (18/6) για παιδιά που είναι μαθητές Δημοτικού, απο πρώτη μέχρι και έκτη τάξη, "τρέχει" το Πρόγραμμα Παιδί και Θάλασσα του Δήμου Δέλτα.
Όσοι απο εσάς είστε κάτοικοι Διαβατών, μπορείτε να απευθύνεστε στην Δημοτική Κοινότητα Διαβατών, στον 2ο Όροφο του Κτιρίου ΚΑΠΗ απέναντι απο το Γυμνάσιο Διαβατών, στις Υπηρεσίες του Δήμου, στην Γραμματειακή Υποστήριξη. Για τα υπόλοιπα Διαμερίσματα απευθυνθείτε στις κατα τόπους Δημοτικές Υπηρεσίες.
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού