Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου
1091 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012
00:11

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, η ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Το Υπουργό υποδέχθηκε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος τον καλωσόρισε, του ευχήθηκε καλή επιτυχία  και έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο ΥΜΑ-Θ κ. Καράογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του υπουργείου και οι επακριβείς του αρμοδιότητες, οι οποίες θα ανακοινωθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν...

 ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η απερχόμενη Ειδική Γραμματέας κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Παρθενόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος και οι υπάλληλοι του Υπουργείου.
  Αναλυτικά ο χαιρετισμός του υπουργού Μακεδονίας Θράκης έχει ως εξής:

 « Κυρίες και κύριοι,

Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να απευθύνομαι σε εσάς.
Τιμή, διότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου ανέθεσε την ευθύνη αφενός ενός Υπουργείου με μακρά και ιστορική πορεία, αφετέρου διότι μαζί θα προσπαθήσουμε να το ξαναστήσουμε στα πόδια του, με περιεχόμενο, αρμοδιότητες και -είμαι βέβαιος- σύντομα και αποτελέσματα.
Χαρά, διότι με την παρουσία μου εδώ πιστοποιείται η υλοποίηση μιας προεκλογικής μας δέσμευσης, προσωπικής μάλιστα του σημερινού Πρωθυπουργού, που είχε ξεκαθαρίσει δημοσίως πως παρά το μικρό κυβερνητικό σχήμα, μέσα σε αυτό θα χωράει το ΥΜΑΘ. Διότι είναι απαραίτητο, και συμβολικά και ουσιαστικά.
Και σε αυτό γνωρίζετε και το προσωπικό μου ενδιαφέρον και ενδεικτικό είναι πως η πρώτη ερώτηση που κατέθεσα στις 10.11.2009 αμέσως μετά την επανεκλογή μου στις εκλογές της 4ης/10/2009, και μετά την κατάργηση του ΥΜΑΘ αφορούσε την ανάγκη επανασύστασης του Υπουργείου για τη Βόρεια Ελλάδα. Τη Μακεδονία και Θράκη. Και στις 25.11.2009 το ίδιο επαναλάβαμε όλοι οι βουλευτές της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα με ερώτησή μας προς τον τότε πρωθυπουργό.
Καλύτερα να μην πούμε τι απαντήσεις λάβαμε. Μπορείτε να το υποθέσετε από την πορεία απαξίωσης αυτής της κυβερνητικής δομής. Δεν είναι όμως τώρα ώρα για αυτά. Ούτε είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά είναι ώρα για δουλειά από όλους. Και από εμάς ως πολιτική ηγεσία και από εσάς τους εργαζόμενους που ξέρω τις ικανότητες, την διάθεση και τις δημιουργικές σας δυνάμεις. Μόνο που απαιτούνται αρμοδιότητες και εμπιστοσύνη ώστε όλα αυτά να μετεξελιχθούν σε αποτέλεσμα, αποτέλεσμα για τους πολίτες όλης της Βόρειας Ελλάδας. Σας εμπιστευόμαστε, και θα τα καταφέρουμε μαζί, να δημιουργήσουμε ένα υπουργείο χρήσιμο, παραγωγικό και αποτελεσματικό, παρά την δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.
       Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνεργάτες.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καθορισθεί επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και οι επακριβείς του αρμοδιότητες. Έχοντας συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η πολιτική επιλογή και απόφαση για την επανασύσταση του Υπουργείου δεν έγινε για τυπικούς ή μόνο συμβολικούς λόγους. Είναι αποφασισμένος να την πλαισιώσει με αρμοδιότητες τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής όσο και για την καθημερινότητα. Επίσης συντονισμού και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου σε όλη την περιοχή.
Αμέσως μετά από κοινού θα θέσουμε τα στοχο-χρονοδιαγράμματα των υπηρεσιών και τμημάτων για την υλοποίηση των οποίων θα υπάρχει διαρκής συνεργασία και έλεγχος της προόδου ώστε αυτή η νέα δομή να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική. Διότι όλοι μας από αυτό θα κριθούμε.
Το πλαίσιο όλων αυτών θα ανακοινωθεί και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σε λίγες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σας πω ότι τα θέματα δημιουργίας θέσεων εργασίας, με τη δημιουργία, προσέλκυση ή επιστροφή επενδύσεων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποδομές και οι κοινωνικές δομές θα είναι πρώτος στόχος.
Εμείς, και αυτό είναι βέβαιο, λάβαμε την πολιτική απόφαση επανασύστασης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, και για συμβολικούς εθνικούς λόγους -και την αναγκαιότητα αυτού νομίζω ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ειδικά εμείς οι Μακεδόνες- αλλά και για να υπάρξει αποκέντρωση δομών, ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτέλεσμα και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Και αυτό είμαι αποφασισμένος να το πετύχω, είναι προσωπική μου δέσμευση.
Επίσης ξεκινάω άμεσα συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων, επιστημονικών συλλόγων, εκπροσώπων των πανεπιστημίων, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, κοινωνικών συλλόγων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα για να καταρτίσουμε την αναπτυξιακή ατζέντα της Μακεδονίας και της Θράκης. Διότι να ξέρετε πως στο περιεχόμενο αυτού του Υπουργείου πλέον θα μπει και η λέξη Ανάπτυξη.
Ομοίως περιμένω και τις δικές σας προτάσεις, επισημάνσεις, παρατηρήσεις διότι όπως σας είπα και πριν, ακόμη περισσότερο διότι ξέρω πως θέλατε αυτό το Υπουργείο, είμαστε άμεσοι συνεργάτες. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοικτή για όλους, όλη την ημέρα. Επενδύουμε σε εσάς. Εσείς θα είστε οι στενοί συνεργάτες μου, εσείς θα είστε η ψυχή του νέου, αλλά παράλληλα ιστορικού Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης
     Αγαπητοί φίλοι,
Ξεκινούμε σήμερα μια νέα προσπάθεια, που έχει μια μοναδική διαδρομή. Αυτήν που οδηγεί στην επιτυχία και την αποτελεσματικότητα. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης είναι και πάλι εδώ δίνοντας το συμβολικό εθνικό μήνυμα και δημιουργώντας έναν πυρήνα ανάπτυξης για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και εξυπηρέτησης των πολιτών της.
Σας ευχαριστώ » 

Θεσσαλονίκη: Τάξη στα τραπεζοκαθίσματα επιχειρεί

εκ νέου ο δήμος

 
Σε νέες διαγραμμίσεις οριοθέτησης τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ και μπαρ προχωρά από τη Δευτέρα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Στόχος του δήμου είναι η διαφύλαξη των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη
 
 

ΦΩΤΟ – Θεσ/νικη: Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

 

ΦΩΤΟ – Θεσ/νικη: Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο.

 
Δείτε:

ΠΗΓΗ: Seleo.gr
 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ
 


Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 83 ετών ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Χατζηπαντελής. Διετέλεσε δήμαρχος επί δύο τετραετίες και συγκεκριμένα από το 1986-1994. Αιτία του θανάτου του ήταν η ανακοπή καρδιάς, που συνέβη κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού του στον ναό της Παναγίας.

Η κηδεία του έγινε  χθες στις 18.00 το απόγευμα στην εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά και η δεξίωση στην αίθουσα δεξιώσεων των Λουτρών Λαγκαδά.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις