Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η συμμορία με τα καλάσνικοφ – ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ
1128 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012
00:48


symmoria-kalasnikof-4
Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης από τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή.
Ρεπορτάζ- φωτό-βίντεο: Δημήτρης Συρμάτσης

Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες πρώτες πρωινές ώρες, με δυνάμεις της ασφάλειας και της συνδρομή των ΕΚΑΜ στην Καβάλα.
Έγιναν 23 συλλήψεις, ατόμων 24-53 ετών εκ των οποίων ένας αστυνομικός από την Αθήνα και ένας δικηγόρος.
Οι κατηγορούμενοι ενέχονται σε Ληστείες τραπεζών, σε διαρρήξεις ΑΤΜ και για επιθέσεις σε αστυνομικούς.
Αναζητούνται άλλα 7 άτομα για άλλα αδικήματα.
Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας, ήταν 4 καλάσνικοφ , 1 SCORPION, κυνηγετικά όπλα εκρηκτικές ύλες και 181.000 ευρώ.
 
Η δράση της συμμορίας
Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της συμμορίας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011.
Τρείς ήταν οι αρχηγοί οι οποίοι έπαιρναν τις αποφάσεις για τους στόχους ενώ έπαιρναν μέρος και στο εκτελεστικό κομμάτι των ληστειών.
Οι έξι ήταν εκτελεστικά όργανα, ενώ οι υπόλοιποι είτε χρησιμοποιούνταν για προμήθεια υλικών, είτε για προπομπή είτε για κάλυψη.
Πολλά μέλη της συμμορίας δρούσαν και σε άλλες Εγκληματικές Οργανώσεις για προμήθεια όπλων κλπ.
Η συμμορία κατηγορείται για 10 διαρρήξεις ΑΤΜ, 5 ληστείες τραπεζών ενώ ένα μέλος ενέχεται και για άλλες ληστείες.
Στην Θεσσαλονίκη, η συμμορία ενέχεται για την ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στη Σίνδο, για την ληστεία στα ΕΛΤΑ Χαλκηδόνας και στην διάρρηξη ενός ΑΤΜ στη Σίνδο.
450.000 ευρώ εκτιμάται η λεία από τις ληστείες.
Σύμφωνα με την ασφάλεια, οι κατηγορούμενοι δεν ήταν σεσημασμένοι.
 
Το παρασκήνιο
-          Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ανέλαβε την υπόθεση μετά από τη ληστεία στην Σίνδο γιατί έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και μπορούσε να συνδράμει καλύτερα στην επιχείρηση.
-          Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν νόμιμες δουλειές για κάλυψη
-          Ο δικηγόρος πέρα από τις νομικές συμβουλές τους έδινε και συμβουλές για το πώς θα συνεχίσουν την δράση τους.
-          Ο αστυνομικός τους προμήθευσε με αλεξίσφαιρα τα οποία χρησιμοποίησαν στην ληστεία στο Ροδολίβος Σερρών, ενώ τους έδινε και συμβουλές για το πώς θα διαφεύγουν από τους στόχους, κοινώς τα δρομολόγια που θα ακολουθούσαν.
-          Εκτιμάται ότι η συμμορία ήθελε να επεκταθεί και στην πρωτεύουσα.
-          Η συμμορία προμηθεύονταν τα όπλα από την Σερβία και την Βουλγαρία.
-          Η γνώση των εκρηκτικών προέρχονταν από την εκπαίδευση των δύο αρχηγών στις καταδρομείς.
-          Από τους τρεις αρχηγούς οι δύο ήταν γεννημένοι το 1988 και ήταν συμμαθητές, ενώ ο τρίτος, γεννηθείς το 1975, ήταν συγγενικό πρόσωπο του ενός.
-          Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν την πόρτα του Εισαγγελέα Καβάλας στις 4 το μεσημέρι.
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
symmoria-kalasnikof-1symmoria-kalasnikof-2symmoria-kalasnikof-3symmoria-kalasnikof-4symmoria-kalasnikof-5symmoria-kalasnikof-6symmoria-kalasnikof-7symmoria-kalasnikof-8symmoria-kalasnikof-9symmoria-kalasnikof-10symmoria-kalasnikof-11symmoria-kalasnikof-12

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
 
Εξαρθρώθηκε έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε πέντε (5) περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τράπεζες, με χρήση βαρέου οπλισμού στις περιοχές της Καβάλας, Σερρών, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 03-04-2012 έως 18-06-2012.
 
Επίσης, προέβησαν σε δέκα (10) διαρρήξεις Α.Τ.Μ. στις περιοχές της Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας, Σίνδου και Έβρου, εννέα (9) εκ των οποίων με χρήση εκρηκτικών υλών, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2011 έως 03-06-2012.
 
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, είκοσι τρία (23) άτομα, ηλικίας 24 έως 50 ετών.
 
Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης των Νόμων «περί Όπλων» και «περί Ναρκωτικών», «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών» και «Κλοπής».
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:
 • Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2011, με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών με τη χρήση βαρέου οπλισμού που κατείχαν και διαρρήξεων Α.Τ.Μ. με χρήση εκρηκτικών υλών.
 • Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι (αρχηγοί, εκτελεστικά μέλη, προμηθευτές οπλισμού, τσιλιαδόροι, προπομποί) και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω, σε δύο (2) περιπτώσεις πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από διάφορες περιοχές.
 
Επίσης, μέλος της οργάνωσης προέβη σε τέσσερις ληστείες τραπεζών και δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων το χρονικό διάστημα από 16-07-2011 έως 23-08-2011, στις περιοχές της Ελευθερούπολης, Δράμας, Μαυροθάλασσας και Αλιστράτης Σερρών.
 
Ορισμένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εμπλέκονται και σε υποθέσεις σχετικά με λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και πλαστών χαρτονομισμάτων.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται κι ένας Ειδικός Φρουρός, που παρείχε στην οργάνωση μέρος του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των επιθέσεων.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • Έξι (6) πιστόλια
 • Έξι (6) κυνηγετικές καραμπίνες
 • Τέσσερα (4) KALASHNIKOV
 • Ένα (1) αυτόματο υποπολυβόλο
 • Ένα (1) αεροβόλο
 • Ένα (1) πιστόλι κρότου
 • Πλήθος φυσιγγίων
 • Τρεις (3) ράβδοι
 • Πέντε (5) ασύρματοι
 • Χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια
 • Τρία (3) αλεξίσφαιρα γιλέκα
 • Εννέα (9) μαχαίρια
 • Δέκα (10) κροτίδες
 • Τέσσερες (4) κουκούλες full face
 • Ένα (1) σπρέι αεριού
 • Ένα (1) σιγαστήρα
 • Μια (1) εκπαιδευτική χειροβομβίδα
 • Έξι (6) πυροκροτητές
 • Ένας (1) εκκενωτής ηλεκτρικού ρεύματος
 • Δυο (2) καπέλα τύπου τζόκεϊ Ελληνικής Αστυνομίας
 • Μια (1) μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας
 • Ναρκωτικές ουσίες (κάνναβης και χάπια)
 • Ένα (1) καπνογόνο
 • Ένα (1) πλαστικό δοχείο περιέχον (711) γραμμάρια εκρηκτικής ύλης
 • 4,5 μέτρα βραδύκαυστου παραγωγού σχοινιού
 • 4,82 μέτρα ακαριαίας θρυαλλίδας
Επίσης, αναζητούνται επιπλέον επτά (7) άτομα για διάφορα αδικήματα (παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, όπλα, ναρκωτικά).
Συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τυχόν εμπλοκή των ατόμων και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας

Στην ταράτσα 83χρονου ο μεγαλύτερος σπιτικός λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη

 

Στην ταράτσα 83χρονου ο μεγαλύτερος σπιτικός λαχανόκηπος στη Θεσσαλονίκη
Τον έφτιαξε ο συνταξιούχος Μανώλης Καραγιαννίδης, στην ταράτσα του σπιτιού του, στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο 83χρονος, πρώην ράφτης στο επάγγελμα, με κόπο και μεράκι αποφάσισε να αξιοποιήσει προς όφελος όλης της οικογένειας την ταράτσα του σπιτιού του. Σε μία έκταση 120 τ.μ. καλλιεργεί όλο το χρόνο μία ποικιλία από 140 καλλιέργειες, ελαφρύνοντας έτσι τον οικογενειακό προϋπολογισμό, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, όπως αναφέρει το seleo.gr
«Ξεκίνησα τον λαχανόκηπο στην ταράτσα του σπιτιού πριν από εφτά χρόνια σαν χόμπι. Τις πρώτες χρονιές ήταν δύσκολα, καθώς δεν είχα παραγωγή. Πίστευα, όμως, ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Το μυστικό ήταν τελικά στο χώμα, το οποίο το έφερα από τη Δοϊράνη. Με μεράκι και πείσμα πέτυχα φέτος να έχω μία πολύ καλή παραγωγή» λέει ο ίδιος.
Καθημερινά, ο ηλικιωμένος «ξοδεύει» έξι με εφτά ώρες στην ιδιόκτητη ταράτσα, αφού τα λαχανικά, όπως λέει, χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φροντίδα και αγάπη.
Μάλιστα, για να τα προστατεύσει από τις καιρικές συνθήκες, τον ήλιο, τον αέρα και το χαλάζι, έχει στήσει γύρω από το μπαλκόνι ένα πράσινο δίχτυ.
«Υπολογίζω πως μέσα στα εφτά χρόνια που δημιούργησα τον λαχανόκηπο πρέπει να πέρασα στην ταράτσα περίπου 10.000 – 12.000 ώρες εργασίας! Αρκετοί ήταν οι φίλοι που μου έλεγαν να τα παρατήσω, αφού δεν έχει αποτέλεσμα. Πολέμησα και τα κατάφερα» τονίζει.
Πλέον, ο συνταξιούχος και η σύζυγός του έχουν ξεχάσει τι θα πει λαϊκή αγορά ή μανάβικο, καθώς ό,τι χρειάζονται για την καθημερινή τους διατροφή το έχουν φρέσκο, δίχως φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες, κατευθείαν στο τραπέζι τους.
«Όλα είναι βιολογικά και χωρίς λιπάσματα. Το μόνο που χρησιμοποιώ είναι γαλαζόπετρα. Η παραγωγή φτάνει για να φάει όλη η οικογένειά μου, οχτώ άτομα. Αρκετά λαχανικά τα βάζουμε στην κατάψυξη, από τις ντομάτες κάνουμε σάλτσα, ενώ περισσεύουν να δώσουμε σε φίλους και συγγενείς. Άξιζε τον κόπο η κούραση και η προσπάθεια» λέει σημειώνει ο κύριος Καραγιαννίδης.
Παροτρύνει δε, τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ως μία διέξοδο στην οικονομική κρίση, αλλά και ως μέσο παραγωγής και διάθεσης αγνών αγροτικών προϊόντων.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 25 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

"ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 25 ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το «πράσινο φως» στη σύναψη 4.703 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας 8 μηνών) «άναψαν» την περασμένη εβδομάδα τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με κοινή τους απόφαση.
Ετσι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης προκηρύξεων ξεχωριστά από κάθε δήμο, αφού η κατανομή των θέσεων ανά δήμο έχει ολοκληρωθεί με την υπουργική απόφαση και σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Πράσινο φως» από το υπουργείο Εσωτερικών

Οι δήμοι με τις περισσότερες θέσεις είναι εκείνοι της Θεσσαλονίκης (400 θέσεις), της Λάρισας (150 θέσεις), της Κασσάνδρας Χαλκιδικής (140 θέσεις), της Κηφισιάς (102 θέσεις), της Ρόδου (95 θέσεις), του Πειραιά (90 θέσεις) και της Ν. Προποντίδας (80 θέσεις). Για το δήμο Λαγκαδά εγκρίθηκαν 25 θέσεις και 10 για τη Βόλβη.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως ειδικότητες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, όπως: εργατών καθαριότητας, εργατών αποκομιδής, εργατών ύδρευσης, εργατών γενικών καθηκόντων, οδηγών απορριμματοφόρων, συνοδών απορριμματοφόρων, χειριστών σαρώθρων κ.ά.
Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να διαθέτουν ιδιαίτερα προσόντα (εκτός αν πρόκειται για οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων), όμως πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής τους παίζουν κοινωνικά κριτήρια, όπως η ανεργία, η πολυτεκνία, η εμπειρία, ο βαθμός τίτλου σπουδών, τα ανήλικα τέκνα κλπ.
Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού, ενώ ο προϋπολογισμός των δήμων θα επιβαρυνθεί με 44.104.734 ευρώ, δαπάνη που θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδία έσοδα των δήμων.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις