Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ενημέρωση - Πρόληψη στα Διαβατά και δωρεάν εξετάσεις
1044 αναγνώστες
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012
01:14

Ενημέρωση - Πρόληψη στα Διαβατά και δωρεάν εξετάσεις
Η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος πραγματοποιεί Ενημέρωση - Πρόληψη στα Διαβατά.

Η Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί πρωϊνές ώρες (8:30 π.μ. έως και 13:00 μ.μ.) και είναι ελεύθερη για το κοινό... Πέρα απο την ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται θα γίνουν και δωρεάν εξετάσεις σακχάρου, (πρέπει να είστε νηστικοί) χοληστερόρλης, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής πιέσεως.
Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών στις 5 Ιουλίου 2012 (Πέμπτη) και ώρες (όπως προαναφέραμε) 8:30 π.μ. έως και 13:00 μ.μ.
Υ.Γ. Τέτοιου είδους κινήσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης πρέπει να αναδυκνείονται και να στηρίζονται απο όλους μάς. Καλό θα είναι να παρευρεθούμε όσοι είμαστε διαθέσιμοι, ασθενείς και μή, διότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.!!

Θεσσαλονίκη: Σε περιαστικό φυσικό πάρκο μετατρέπεται η περιοχή του Γαλλικού

 
Νέο παρατηρητήριο, ξύλινες γέφυρες και κιόσκια τοποθετήθηκαν στο πάρκο του Γαλλικού ποταμού μετά τους βανδαλισμούς που δέχθηκε το πάρκο τις προηγούμενες μέρες. Οι καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ Νεφέλη, με υλικά που εξασφαλίστηκαν μέσω του Φορέα Διαχείρισης και του Πράσινου Ταμείου, επιδιόρθωσαν και συντήρησαν τις υποδομές και πραγματοποίησαν καθαρισμούς.

Το πάρκο δημιουργήθηκε το 2008 και έκτοτε οι υποδομές του έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις (πυροβολισμοί σε πινακίδες, καταστροφή παρατηρητηρίων και ξύλινων γεφυρών, απόθεση σκουπιδιών και μπαζών).
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ο φορέας διαχείρισης στοχεύει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις βελτίωσης του Πάρκου, ώστε να εξελιχθεί σε ένα περιαστικό φυσικό πάρκο που θα υποδέχεται τους ντόπιους κατοίκους, τους Θεσσαλονικείς, αλλά και επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εντός του Πάρκου υπάρχουν δύο μικρές λίμνες, με τα αντίστοιχα παρατηρητήρια, στις οποίες συνήθως μπορεί να δει κανείς, ανάλογα με τις εποχές, ερωδιούς, πελεκάνους, κύκνους, αετούς και άλλα είδη αρπακτικών. Η διαδρομή ανάμεσα στις δύο λίμνες προσφέρεται τόσο για περπάτημα, όσο και για πεζοπορία. Σύντομα θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες και πινακίδες κατεύθυνσης, ώστε να γίνει πιο πλήρης για τον επισκέπτη η εμπειρία στη φύση.
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού βρίσκεται σε μία πολύτιμη προστατευόμενη φυσική περιοχή –ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία –Αλιάκμονα- που φιλοξενεί σπάνια και προστατευόμενα είδη πουλιών.

Θεσσαλονίκη: Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο οι σπουδαστές του ΤΕΙ

 
Θεσσαλονίκη: Χωρίς φαγητό κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο οι σπουδαστές του ΤΕΙ
Οι χιλιάδες σπουδαστές κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σίτιση από το Σεπτέμβριο, καθώς η διαθέσιμη πίστωση που καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη και μειώθηκε από το 2009 κατά περίπου 50%, σήμερα έχει ήδη εξαντληθεί!

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζητά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 550.000 ευρώ, για να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στην εταιρεία που έχει αναλάβει το φαγητό των φοιτητών του ιδρύματος μέχρι και τις 7 Ιουλίου και προειδοποιεί ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους δικαιούχους!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη, το κόστος σίτισης υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μετά την περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης το 2009.
Εξαιτίας της μείωσης αυτής μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων της σίτισης από 5.000 σε 3.000, καθώς το ίδρυμα αναγκάστηκε να επιβάλει χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο (στις 15.000 ευρώ το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα), όπως τονίζει το newsit.gr
Το ΤΕΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση του αιτούμενου ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρεθεί από το ίδρυμα – με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI – ποσό ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμά του.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις