Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Τα παρατημένα αμάξια στους δρόμους, έβαλε στο μάτι ο δήμος Ωραιοκάστρου
1134 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012
00:43

OXHMATA-EKGATEL

 Ήδη στα περισσότερα έχει κολλήσει τα ειδικά αυτοκόλλητα που προειδοποιούν για τα περαιτέρω τους ιδιοκτήτες. Μιλάμε για τα αμάξια που οι ιδιοκτήτες παρέδωσαν τις πινακίδες λόγω κρίσης  και περιμένουν να δουν τι θα γίνει ώστε  να αποφασίσουν οριστικά για αυτά. Ο δήμος όμως βιάζεται να τα μαζέψει. Γιατί άραγε;  και να το πάει σε εταιρεία ανακύκλωσης. Σε ποια άραγε;

 

Μάλιστα για να δικαιολογήσει την πρεμούρα του ο δήμος επικαλείται σε ανακοίνωσή του, ότι το κάνει από ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία, αφού  τα ακινητοποιημένα οχήματα προσελκύουν ποντίκια, όπως ισχυρίζεται, τα οποία απειλούν άμεσα και σοβαρά με λοιμώδη νοσήματα και μάλιστα με λεϊσμανίαση. Τέλος μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση του  ο δήμος:

«Το όχημα παραμένει στην εταιρεία ανακύκλωσης Ο.Τ.Κ.Ζ. για 10 ημέρες μετά την ημερομηνία περισυλλογής του, πριν την παράδοσή του για οριστική διαγραφή. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης αναζητήσει το όχημα εντός της ανωτέρω 10ήμερης προθεσμίας, ο Δήμος, πριν του το παραδώσει, θα του καταλογίσει τα αναλογούντα έξοδα απομάκρυνσης και αποθήκευσης. Σε διαφορετική περίπτωση το όχημα θα προωθηθεί προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ».  Για όσους είναι περίεργοι, ΟΤΚΖ σημαίνει Οχήματα Τέλος Κύκλου Ζωής και «αξιοποίηση»,  σημαίνει εκτός όλων των άλλων και ανταλλακτικά.

H απορία που προκαλείται  σχετικά με  το ενδιαφέρον του δήμου για  τη δημόσια υγεία, είναι γιατί δεν επιδεικνύει την ανάλογη ευαισθησία και ενδιαφέρον, ας πούμε για τα αδέσποτα, όπως μας ρωτάνε πολλοί δημότες.

   Από «Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης»

σε «Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης»

altΤην… παλιά του πινακίδα υποδέχθηκε σήμερα και πάλι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου είχε υποβαθμιστεί σε Γενική Γραμματεία. «Η καθαίρεση της παλιάς πινακίδας και η ανάρτηση της νέας στέλνει ισχυρά μηνύματα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Είπε ακόμη ότι οι προτάσεις του για τις αρμοδιότητες του υπουργείου χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και πως σε αυτές περιλαμβάνονται η επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, ο συντονισμός του ΕΣΠΑ και του Intereg και η εποπτεία και ο έλεγχος κρατικών φορέων στη Β. Ελλάδα.

 Αμέτρητες αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς και

παιδικούς σταθμούς

Σημαντική αύξηση από 10 έως 33% παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την..Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Τα αίτια είναι φυσικά εμφανή, αφού λόγω κρίσης οι οικονομικές δυσκολίες απαγορεύουν εκ των πραγμάτων στους γονείς να απευθύνονται σε ιδιωτικούς σταθμούς.Λαμβάνοντας υπόψη ότι φέτος η χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές -125 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε σχέση με 174 πέρσι, οι δημότικοί σταθμοί θα δυσκολευτούν να ανταπεξέλθουν σε τόσο μεγάλη ζήτηση, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί το συνολικό πρόγραμμα με μη εγκεκριμένη, αλλά προβλεπόμενη πίστωση από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού