Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Για βουτιές στο Ωραιόκαστρο...
1252 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012
01:53

Ανοιξε τις πύλες του πριν από λίγες μόλις ημέρες -αν και με καθυστέρηση- το δημοτικό κολυμβητήριο στο δήμο Ωραιοκάστρου. Το πάγωμα των προσλήψεων λόγω των εκλογών κράτησε κλειστή αυτήΝ την όαση δροσιάς για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπως τουλάχιστον επισημαίνει η διοίκηση του δήμου.

«Το κολυμβητήριο λειτουργεί πλέον και διαθέτει δέκα άτομα προσωπικό, οι οποίοι απασχολούνται με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, από αυτές για τις οποίες δόθηκε εκτάκτως το “πράσινο φως” λίγο πριν από τις εκλογές», εξηγεί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος. «Νωρίτερα, δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε πρόσληψη», τονίζει.
Σύμφωνα με στοιχεία για τη χρήση του κολυμβητηρίου κατά το παρελθόν, κατά τους θερινούς μήνες περίπου 5.000 πολίτες όλων των ηλικιών κάνουν χρήση των υπηρεσιών του κολυμβητηρίου. Ετσι, η λειτουργία του αναμένεται με ανυπομονησία από χιλιάδες κόσμου.
Οι τιμές
Το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 3.30 μετά το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Τα Σαββατοκύριακα, η δομή λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Για τους δημότες που θέλουν να δροσιστούν κάνοντας μια βουτιά στην πισίνα η τιμή ανέρχεται σε 2 ευρώ, ενώ για τους επισκέπτες από άλλους δήμους η τιμή ανεβαίνει στα 3 ευρώ. Παράλληλα, λειτουργούν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ανηλίκων, αλλά και ενηλίκων, που για τους δημότες κοστίζουν 35 ευρώ το μήνα, ενώ για τους υπόλοιπους 42 ευρώ το μήνα. Ειδικές τιμές ισχύουν, κατόπιν απόφασης του δήμου, για όσους εντάσσονται στις κατηγορίες των πολυτέκνων, των ανέργων αλλά και για τους φοιτητές.
Επίσης, ενώ μέχρι πέρυσι λειτουργούσε τμήμα aqua aerobic, φέτος ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ανάλογο πρόγραμμα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Αντιδράσεις
Η καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας της δομής προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου. «Θεωρώ ότι υπήρξε αδράνεια από πλευράς της δημοτικής αρχής στο θέμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Αν και η επίσημη δικαιολογία της διοίκησης ήταν ότι λόγω των εκλογών καθυστέρησαν οι προσλήψεις με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, διερωτώμαι πώς οι άλλοι δήμοι κατάφεραν όλο αυτό το διάστημα να έχουν θέσει σε λειτουργία τις αντίστοιχες δικές τους δομές. Προέτρεψα το δήμαρχο να ρωτήσει συναδέλφους του για το τι κάνουν οι ίδιοι, αλλά δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον», τονίζει στα «Εν Δήμω» ο Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου.

 

Θεσσαλονίκη: Λίφτινγκ σε 71 σχολεία της Νεάπολης και των Συκεών

 

 

Λίφτινγκ σε 71 σχολικά κτίρια προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενόψει της νέας σχολικής περιόδου. Οι πρώτες εργασίες επισκευών έχουν ήδη ξεκινήσει από εξειδικευμένα συνεργεία.

Πρόκειται για δυο εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 1.060.000 ευρώ που αφορούν στις στεγανοποιήσεις και χρωματισμούς των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων, όπως επίσης και οικοδομικές εργασίες για τη βελτίωσή τους, με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ταμείο του δήμου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο εξωτερικός χρωματισμός του 8ου Δημοτικού Σχολείου και 8ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, με τα συνεργεία να μεταφέρονται από σχολείο σε σχολείο αμέσως με την ολοκλήρωση των εργασιών.
«Το ενδιαφέρον μας για την παιδεία και την εκπαίδευση των νέων βρίσκεται σταθερά στις πρώτες προτεραιότητές μας, κάτι που αποδεικνύεται με έργα σε βάθος χρόνου. Οφείλουμε να εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, και συνολικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τη διαρκή αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι αυτό κάνουμε χρόνια τώρα φροντίζοντας έγκαιρα πριν την έναρξη της νέας περιόδου έτσι ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα από κάθε άποψη για να υποδεχτούν τους μαθητές σε κλίμα ασφάλειας κι ομορφιάς», τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως εξηγεί, οι διαδικασίες αρχίζουν πριν τη λήξη της περιόδου με τις τεχνικές υπηρεσίες να αξιολογούν τις προτάσεις, τις υποδείξεις και τις ανάγκες που αναδεικνύονται από τις σχολικές κοινότητες στο πλαίσιο της διαβούλευσης.
Την ικανοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη των εργασιών στα σχολεία εκφράζουν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Νεάπολης-Συκεών Στέλιος Γκατζές και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μιχάλης Βουλγαρίδης. «Με ιδιαίτερη ευαισθησία φροντίζουμε έγκαιρα ώστε οι μικροί μας φίλοι στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς να βρουν τα σχολεία έτοιμα κι απαλλαγμένα από κάθε πρόβλημα ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στην αποστολή τους μέσα σε ένα ασφαλές κι ευχάριστο περιβάλλον, κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί», αναφέρουν.

Ελαιοχρωματισμοί και στεγανοποιήσεις
Σύμφωνα με τις τεχνικές μελέτες, το φάσμα των εργασιών επεκτείνεται σε πολλά επίπεδα, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών. Έτσι, το πρόγραμμα της «στεγανοποίησης και ελαιοχρωματισμών», προϋπολογισμού 460.000 ευρώ, περιλαμβάνει εργασίες μόνωσης και νέες επικεραμώσεις, καθαιρέσεις επιχρισμάτων και κατασκευή νέων, αποκατάσταση τοιχίων περίφραξης, τοίχων αντιστήριξης και κιγκλιδωμάτων, αποκατάσταση υδρορροών και ελαιοχρωματισμούς, όλα με σύγχρονα ποιοτικά υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Οι εργασίες αυτές αφορούν στα εξής σχολεία:
  • · Δ.Ε. ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ: 3ο Νηπιαγωγείο, 1οΔημοτικό Σχολείο, 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο (Ευαγγελίστρια).
  • · Δ..Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ: 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο, 3ο & 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, 2ο ΔημοτικόΣχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 8ο Δημοτικό Σχολείο & 8ο Νηπιαγωγείο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο & 5ο Γυμνάσιο.
  • · Δ. Ε. ΠΕΥΚΩΝ: 2ο & 4ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Σχολείο.
  • · Δ. Ε. ΣΥΚΕΩΝ: 11 Νηπιαγωγείο (δυο κτήρια), 15ο Νηπιαγωγείο, 1ο & 5ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Γυμνάσιο & 1ο ΕΠΑΛ.

Οικοδομικές εργασίες
Οι οικοδομικές εργασίες, που ήδη έχουν ξεκινήσει, αφορούν 45 σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Μεταξύ των άλλων, προβλέπονται εκσκαφές, καθαιρέσεις, αποξηλώσεις, σκυροδετήσεις, ξυλουργικές και μεταλλουργικές εργασίες, κιγκλιδώματα, επιστρώσεις και επικεραμώσεις καθώς και διάφορες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, ανάλογα με τις ανάγκες. Οι εργασίες αυτές αφορούν στα εξής σχολεία:
  • ·   Δ.Ε. Αγίου Παύλου: 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό & 2ο Νηπιαγωγείο.
  • ·   Δ.Ε. Νεάπολης: 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο, 8ο & 10ο & 11ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο, 12ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 7ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 10ο Δημοτικό, 1ο & 3ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 4ο & 5ο Γυμνάσιο, Πειραματικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.
  • ·   Δ.Ε. Πεύκων: 1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Νηπιαγωγείο, 3ο Νηπιαγωγείο, 1ο Δημοτικό, 2ο & 4ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο.
  • ·   Δ.Ε. Συκεών: 3ο & 6ο Νηπιαγωγείο, 1ο & 5ο Δημοτικό, 4ο & 11ο Δημοτικό, 8ο & 10ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο.

        
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΓ/ΣΕΙΣ
ΕΛΑΙΩΧ/ΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΟΛΟ
Αγ.Παύλου 4 3 7
Νεάπολης 12 22 34
Πεύκων 3 8 11
Συκεών 7 12 19
ΣΥΝΟΛΟ 26 45 21

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού