Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"ΕΦΙΑΛΤΗΣ" ΕΓΙΝΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ...!
1186 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012
00:08


«Εφιάλτης» έγιναν φέτος τα κουνούπια για τους κατοίκους πολλών περιοχών του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με τα πρωτεία στην ταλαιπωρία και την όχληση να κατέχουν όσοι διαμένουν στο κέντρο της πόλης. Οι ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Μαΐου και κυρίως η τεράστια καθυστέρηση στην έναρξη των ψεκασμών τη φετινή περίοδο είχαν ως αποτέλεσμα να εκκολαφθεί σημαντικός πληθυσμός κουνουπιών στη Θεσσαλονίκη και το πρόβλημα να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οπως υποστηρίζουν ειδικοί, αν και στη Θεσσαλονίκη οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινούν κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου, φέτος η έγκριση της προγραμματισμένης σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο δόθηκε πολύ αργά, στις 18 Ιουνίου με συνέπεια να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν γενιές κουνουπιών, οι οποίες με τη σειρά τους, αφού ενηλικιώθηκαν, γέννησαν νέα αυγά. Πρέπει να σημειωθεί ότι, επειδή επρόκειτο για μεγάλη σύμβαση, λόγω των Καλλικράτειων δήμων, η υπόθεση έπρεπε να περάσει απαραιτήτως από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Αν και στείλαμε νωρίς τον προϋπολογισμό, η έγκριση της σύμβασης μάς ήρθε πολύ καθυστερημένα, στις 18 Ιουνίου, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να ξεκινήσει με ισχυρό προβάδισμα από την πλευρά των κουνουπιών. Τώρα εμείς κυνηγάμε το πρόβλημα, αν και θα έπρεπε να ήμασταν πιο μπροστά. Επρεπε να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί, μόλις ανιχνεύαμε ότι πετούν τα πρώτα κουνούπια. Δυστυχώς, όμως, η Πολιτεία δε φρόντισε να διαθέσει εγκαίρως τα απαραίτητα κονδύλια. Είχαμε το Μάιο υψηλές θερμοκρασίες και έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί στην πόλη τρεις-τέσσερις γενιές κουνουπιών», τόνισε στον «Α» ο Γιώργος Ζιάνκας, δασολόγος και υπεύθυνος για τον έλεγχο πεδίου της Αναπτυξιακής Εταιρίας Θεσσαλονίκης (διαδημοτικός φορέας για την αντιμετώπιση του προβλήματος).
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, η Αναπτυξιακή Εταιρία Θεσσαλονίκης αποφάσισε παρατύπως να ξεκινήσουν από τις 9 Ιουνίου οι ψεκασμοί στους πληθυσμούς των κουνουπιών, προτού, δηλαδή, εξασφαλισθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Ενημερώσαμε για την πρωτοβουλία μας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όμως και πάλι δεν προλάβαμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εκτός από το θέμα της ταλαιπωρίας και της όχλησης, το σημαντικότερο είναι αυτό της υγείας. Κινδυνεύουμε από όλα τα μεταδιδόμενα νοσήματα από το τσίμπημα των κουνουπιών, ακόμη και από ελονοσία ή τον ιό του Δυτικού Νείλου», σημείωσε ο κ. Ζιάνκας.
«Βελτιώνεται η κατάσταση»
Σύμφωνα με τον Κωστή Κωτούλα, γενικό διευθυντή της «Οικοανάπτυξης», εταιρία που ανέλαβε ως ανάδοχος εργολάβος τους ψεκασμούς, από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν ψεκασμοί και μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ήδη βελτιωθεί σε σχέση με πριν από περίπου 15 μέρες και πολύ σύντομα αναμένεται να ομαλοποιηθεί.
«Φέτος είχαμε τον πιο υγρό Μάιο των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν προνύμφες κουνουπιών σε πολλά σημεία της πόλης. Οι στόχοι μας επικεντρώνονται σε περιφερειακά σημεία της Θεσσαλονίκης, ανατολικά και δυτικά, διότι εκεί εκκολάπτονται οι πληθυσμοί των κουνουπιών, ώστε στη συνέχεια να επωφεληθεί και το κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι πριν από 15 μέρες είχαμε αρκετά προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όμως, πλέον ξεκίνησαν ψεκασμοί και μέσα στην πόλη και όσο περνάει ο καιρός θα έχουμε λιγότερα προβλήματα. Πιστεύω ότι πλέον βρισκόμαστε στην... ουρά του προβλήματος. Φέτος ξεκινήσαμε μόλις λίγες μέρες πιο αργά τους ψεκασμούς σε σύγκριση με πέρσι, όμως, δημιούργησε προβλήματα ο ιδιαίτερα βροχερός Μάιος. Στη Θεσσαλονίκη οι ψεκασμοί θα πρέπει να ξεκινούν στις αρχές Μαΐου για να μην αντιμετωπίζουμε δυσάρεστες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Κωτούλας.

Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στις φυλακές Διαβατών

 
Άγρια συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών στις φυλακές Διαβατών
Συμπλοκή με δέκα τραυματίες σημειώθηκε το πρωί στην αυλή των φυλακών Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο Έλληνες κρατούμενοι πιάστηκαν στα χέρια με Αλβανούς και χρειάστηκε η επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για να επανέλθει η ηρεμία στην αυλή των φυλακών.
Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά έξι Αλβανοί και τέσσερις Έλληνες

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις