Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη: "Λουκέτο" έβαλαν 1250 επιχειρήσεις το πρώτο 8μηνο του 2012
1024 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012
00:15

Χίλιες διακόσιες πενήντα επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν «λουκέτο» από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). 


Οι ατομικές επιχειρήσεις φαίνεται πως είναι ο πιο "αδύναμος κρίκος", καθώς 998 απ' αυτές έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα του 2012.
Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί μία συνέχεια του 2011, οπότε κατά το αντίστοιχο διάστημα (1η Ιανουαρίου έως 22 Αυγούστου) διεγράφησαν από το μητρώο του ΒΕΘ 1269 επιχειρήσεις.  «Οι προβλέψεις για το μέλλον του βιοτεχνικού κόσμου της πόλης είναι δυσοίωνες.
Ο ιδιωτικός τομέας έχει στραγγίξει, δεν έχει άλλες αντοχές. Την τελευταία διετία ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει έναν άνισο αγώνα ενάντια στην ύφεση, στην εξοντωτική φορολογία και στην έλλειψη ρευστότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος,
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΒΕΘ, το παζλ της αρνητικής κατάστασης που επικρατεί συμπληρώνει το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο 465 επιχειρήσεις ενεγράφησαν στα μητρώα του ΒΕΘ, όταν ένα χρ
όνο πριν έναρξη έκαναν 522.

 

 

Ανατολικό: "ΦΑΝΟΥΡΙΑ 2012"

 

 

ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΓΙΑ «ΛΟΥΤΡΑ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ» ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 
ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΓΙΑ «ΛΟΥΤΡΑ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ» ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ Κ. ΚΥΡΑΝΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ
Της Χρύσας Κυριακού
Σάλο έχει προκαλέσει στην περιοχή του Λαγκαδά η ανώνυμη αφίσα, η οποία κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και καταγγέλει τη διοίκηση του δήμου και το διοικητικό συμβούλιο των Λουτρών ότι έχουν επιβάλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους στα Λουτρά.


Η αφίσα που έχει «κατακλύσει» όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης δεν υπογράφεται από κανέναν, ωστόσο όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι από πίσω «κρύβονται» οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με το φόβο της απόλυσης κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Μιλώντας στο
Lagadas.net ο πρώην εργαζόμενος ως μάγειρας στα Λουτρά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου, Γ. Ιατρού έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. «Μας συμπεριφέρονται ως σκουπίδια. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας σεβασμός», είπε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια αφίσα αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλη λύση έχουν καταφύγει τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας όσο και στον ΟΑΕΔ και προβαίνουν σε μηνύσεις και επίσχεση εργασίας. Μάλιστα καταγγέλουν ότι την ώρα που ο δήμαρχος, Ι. Αναστασιάδης διοργανώνει events και γιορτές, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από 8 μήνες. Εργαζόμενος μιλώντας στο Lagadas.net τόνισε ότι έχει να πληρωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012 και ενώ η πρόσληψη του έγινε τον Ιανουάριο του 2012 και κοντεύει να λήξει η σύμβαση του, ακόμη δεν έχει πληρωθεί. Όπως μάλιστα μας είπε το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες άλλους εργαζόμενους. «Υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που έχουν κάνει καταγγελία και έχουν καταφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να πληρωθούν, καθώς αν δεν κάνεις καταγγελία αργείς να πληρωθείς», τόνισε.


 
Μαύρη εργασία;
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επίσης κάποιοι που εργάζονται χωρίς σύμβαση, παρανόμως και περιμένουν για να πληρωθούν να εγκριθεί το δάνειο των Λουτρών που ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. «Το ίδιο είχε συμβεί και επί προεδρίας Μάρκου Δανά όπου οι υπάλληλοι έφτασαν να είναι απλήρωτοι μέχρι και 11 μήνες περιμένοντας να εγκριθεί το δάνειο του 1.458.000 ευρώ για να πληρωθούν», συμπλήρωσε ο εργαζόμενος. «Η διοίκηση του δήμου ξέροντας ότι υπάρχει οικονομική ανέχεια, εκμεταλλεύεται πράγματα και καταστάσεις και «απειλεί» τους εργαζόμενους με απόλυση σε περίπτωση που ανοίξουν το στόμα τους» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην εργαζόμενος στα Λουτρά, κ. Ιατρού.
Όλα καλά από τον κ. Κυράνο
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Λουτρών, Γιώργος Κυράνος μιλώντας στο Lagadas.net υποστήριξε ότι τα γραφόμενα στην αφίσα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και είναι καθ’ όλα ψευδή. «Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την παραμονή του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου τα Λουτρά κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ελέγξει κατά πόσο τηρούνται τα νόμιμα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κλιμάκιο αποχώρησε, χωρίς να έχει καταγράψει κάποια παράβαση», είπε ο κ. Κυράνος, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βέβαια, εργαζόμενοι στα Λουτρά διαψεύδουν τα λεγόμενα του κ. Κυράνου και καταγγέλλουν πως την ημέρα που ήταν να περάσει για έλεγχο η Επιθεώρηση Εργασίας στα Λουτρά, υπήρξε από πριν ενημέρωση από το δήμο και όσοι εργάζονταν παρανόμως «απομακρύνθηκαν» ώσπου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Επιθεώρηση Εργασίας να τα βρει όλα νόμιμα.
Ανώνυμη η αφίσα
Η αφίσα που έχει διανεμηθεί σε όλη την περιοχή Λαγκαδά έχει προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, την έντονη αντίδραση του δημάρχου αλλά και του προέδρου των Λουτρών. «Επικοινώνησα με τον δήμαρχο και τον ενημέρωσα για το περιεχόμενο της αφίσας. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι η αφίσα δεν φέρει καμία υπογραφή με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε από ποιους έχει διακινηθεί και τι συμφέροντα εξυπηρετεί», συμπλήρωσε ο κ. Κυράνος.
 «Σε κανέναν εργαζόμενο δεν οφείλονται μισθοί άνω των 2 μήνων», τόνισε ο κ. Κυράνος διαψεύδοντας όσα γράφονται στην εν λόγω αφίσα αλλά και τα λεγόμενα των εργαζομένων. Όσον αφορά στις αναφορές για μαύρη εργασία ο κ. Κυράνος ήταν κατηγορηματικός ότι αποκλείεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Γνωστό το πρόβλημα των Λουτρών
Μιλώντας στο Lagadas.net κάτοικοι της περιοχής του Λαγκαδά υποστήριξαν ότι επανειλημμένα έχει γραφτεί αλλά και συζητηθεί η καθυστέρηση στις πληρωμές των εργαζομένων των Λουτρών, ενώ η περιβόητη μαύρη τρύπα κοντεύει να γίνει… σήριαλ. «Ακούμε συχνά ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Σε μεταξύ τους συζητήσεις είναι λογικό να ακουστούν διάφορα. Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης, λες αυτά που ζεις. Όταν κάποιος είναι απλήρωτος για μήνες, φυσικά και θα το καταγγείλει, αλλά καλύτερα θα ήταν να είναι οργανωμένοι, όλοι μαζί και όχι ανώνυμα πίσω από μια αφίσα», είπε κάτοικος του Λαγκαδά. «Βέβαια, οι περισσότεροι φοβούνται να μη χάσουν τη θέση τους και σιωπούν. Για αυτό και η αφίσα που κυκλοφόρησε δεν έχει κανένα όνομα», υποστήριξε καταστηματάρχης της περιοχής.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού