Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα με τους παιδικούς σταθμούς
984 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012
00:19

«Δεν θα καλύψουμε όλες τις αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς»
Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα με τους παιδικούς σταθμούς και τις περίπου 50.000 αιτήσεις που για την ώρα δεν προβλέπεται να ικανοποιηθούν, παρότι νωρίτερα συναντήθηκαν ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στη συνάντηση, η ΚΕΔΕ ζήτησε την ενίσχυση των πόρων από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έχουν υποβληθεί από τους γονείς των παιδιών για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε τη μείωση των δαπανών για τροφή από τα 2.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 500, κάτι που αρνήθηκαν οι δήμαρχοι αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση, καθώς έως το απόγευμα το υπουργείο θα καταθέσει σειρά προτάσεων προς την ΚΕΔΕ.
Ο Γ. Βρούτσης δεν παρέλειψε, για μια ακόμα φορά, να αναφερθεί σε σχόλια περί «λιμνάζοντων κονδυλίων» του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα σημαντικό αριθμό παιδιών που σήμερα μένουν εκτός, αλλά δεν θα καλύψουμε το σύνολο, το 100% των αιτήσεων, που έχουν υποβάλλει οι ενδιαφερόμενες μητέρες», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ζήτηση για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς έχει αυξηθεί κατά 43% λόγω της κρίσης.
Η Αυτοδιοίκηση ζητά επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος με το ποσό των 100 εκ. ευρώ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ,  «από τη συζήτηση προέκυψε ότι με τον συνδυασμό  της αύξησης του προϋπολογισμού και της μείωσης του κόστους ανά παιδί μπορούν να διασφαλιστούν περί τα 50 εκ. ευρώ και ότι μπορούν να καλυφθούν 15 με 18 χιλιάδες παιδιά επιπλέον των 43 χιλιάδων που έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα»

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις