Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Επείγουσες ενέργειες για τη δημοπράτηση του έργου «Χαλκηδόνα-Μελίσσι»
950 αναγνώστες
Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012
00:10

 
altΕπιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας προς τους αρμόδιους φορείς:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αναγκάζομαι να επιστρέψω με την παρούσα επιστολή μου στο, ζωτικής σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, θέμα της δημοπράτησης του έργου «Χαλκηδόνα-Μελίσσι, τμήμα παράκαμψης Γιαννιτσών» το οποίο, όπως αναφέρονταν στα παραπάνω σχετικά έγγραφά μου, διαθέτει μελετητική ωριμότητα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Όπως πληροφορούμαστε από την δημοσιευμένη στον τύπο (Πέμπτη, 30/8/2012) επιστολή του βουλευτή Πέλλας κ. Γεώργιου Καρασμάνη, το κονδύλιο των 120 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου μεταφέρεται (;) για τη χρηματοδότηση άλλου έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα «για την αναβάθμιση της Δυτικής Περιφερειακής Οδού».
Πρόκειται για μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη και κατάφορη αδικία η οποία έχει ξεσηκώσει ήδη τους κατοίκους της Πέλλας τη στιγμή που εξακολουθούμε να παραμένουμε η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα μ’ ένα οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση, επικίνδυνο και εκτός ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφάλειας σε πολλά σημεία του. Επιπλέον, η Πέλλα παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς κάθετη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, χωρίς δυνατότητα να συγκρατήσει και να προσελκύσει παραγωγικές επενδύσεις που απαιτούν εύκολη πρόσβαση στα κεντρικά οδικά δίκτυα.
Η αισιοδοξία η οποία υπήρχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μετά από το έντονο προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη με την ανάληψη της ηγεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της διαβεβαίωσης του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Διονύση Ψωμιάδη για παροχή προτεραιότητας στα τμήματα της Εθνικής Οδού που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας τείνει να εξανεμιστεί. Ένα κλίμα αισιοδοξίας που κορυφώθηκε μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, στην τελετή εγκαινίων του Τμήματος Άγρα-Βρυττά με το οποίο βελτιώθηκε θεαματικά μία διαδρομή στην οποία είχαμε θρηνήσει πολλά θύματα κατά το παρελθόν και ενώ ετοιμαζόμαστε να εγκαινιάσουμε το ολοκληρωμένο τμήμα της παράκαμψης Παραλίμνης. Να σημειώσουμε ότι με την ολοκλήρωση του τμήματος της παράκαμψης Γιαννιτσών, εξασφαλίζεται η ικανοποιητική οδική διασύνδεση από την Σκύδρα μέχρι τη Χαλκηδόνα και μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση να διεκδικήσουμε τη βελτίωση της βατότητας στο υπόλοιπο τμήμα.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σας παρακαλώ να με ενημερώσετε άμεσα για το ποιος και με ποια διαδικασία αποφάσισε την μεταφορά του ποσού των 120 εκατομμυρίων σε άλλο έργο από το προαναφερόμενο και την απένταξή του από το Πρόγραμμα.
Ελπίζοντας ότι υποστηρίζετε πλήρως τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, τη συμμετοχική λήψη αποφάσεων και την ορθολογική κατανομή των κονδυλίων σύμφωνα με προτεραιότητες που προκύπτουν με βάση τεκμηριωμένες και αντικειμενικές ανάγκες, ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην επίσπευση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση του υπόψη έργου. Η απαίτηση για συμπλήρωση των μελετών με στοιχεία που αφορούν μικρά τεχνικά έργα που δεν προβλέφθηκαν στις μελέτες μπορεί να καλυφθεί άμεσα με χρηματοδότηση του ΠΕΠ και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για περεταίρω κωλυσιεργία.
Αναμένω την άμεση ανταπόκρισή σας καθώς οι πολίτες της Πέλλας δικαιούνται μία υπεύθυνη και ειλικρινή απάντηση για τα τεκταινόμενα.
 
Με εκτίμηση,
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
 
Κατάλογος Αποδεκτών:
 
Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Κ.Μ.
Εκτελεστική Επιτροπή Π.Κ.Μ.
Αν. Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ.
Κοινοποίηση:
κκ. Βουλευτές Πέλλας
κκ. Δήμαρχοι Π.Ε. Πέλλας
Μέσα Ενημέρωσης

"Συνάντηση πολιτών Κυμίνων-Δήμου Δέλτα για τους ψεκασμούς"

 
"Συνάντηση πολιτών Κυμίνων-Δήμου Δέλτα για τους ψεκασμούς"
Την Δευτέρα 20-08-2012 μετά από πρόσκληση του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κυμίνων -Δήμου Δέλτα οργανώθηκε στα Κύμινα Θεσσαλονίκης συνάντηση σχετική με τη χρήση παράνομου ζιζανιοκτόνου σε ρυζοκαλλιέργειες στην Δυτική Θεσσαλονίκη
και τις σοβαρές επιπτώσεις της στις καλλιέργειες βάμβακος και στη δημόσια υγεία, ζήτημα για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί, στις 13-08-2012, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη συνάντηση συμμετείχαν η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, ο Στρατής Πλωμαρίτης, μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ και ο Χρήστος Ρώσσιος, γεωπόνος, γραμματέας ΣΥΝ Β’ Θεσσαλονίκης. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ενημέρωσαν τα μέλη του Γεωργικού Συνεταιρισμού και τους ενδιαφερόμενους πολίτες των Κυμίνων για τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις βαμβακοκαλλιέργειες και όχι μόνο, οι οποίες εντοπίζονται με βάση ανεπίσημες μέχρι στιγμής εκτιμήσεις σε τουλάχιστον 7.000 στρέμματα καλλιέργειας, και για τις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει το τοξικό νέφος στον ανθρώπινο οργανισμό και τη δημόσια υγεία για την διερεύνηση των οποίων μέχρι σήμερα καμία αρμόδια αρχή δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Μετά το τέλος της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δήλωσαν ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όλα τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη της λαθρεμπορίας γεωργικών φαρμάκων και για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης παράνομων ή μη εγκεκριμένων σκευασμάτων για συγκεκριμένες καλλιέργειες και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία από το τοξικό νέφος που εκλύθηκε και να περιοριστούν τα πλήγματα στην αγροτική οικονομία της περιοχής με καταβολή άμεσης αποζημίωσης στους παραγωγούς.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού