Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θα φορολογήσουν και τα χωράφια!
1036 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012
00:08

 
altΤην επιβολή Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, στα αγροτεμάχια και στα κτήματα σε ολόκληρη τη χώρα που δεν καλλιεργούνται εξετάζει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορούν να εισπραχθούν πάνω από 2 δισ. ετησίως από ιδιοκτήτες που σήμερα απαλλάσσονται από τον φόρο.
Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει αφενός την επέκταση του συστήματος των αντικειμενικών αξίων σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου ότι από τον ενιαίο φόρο ακινήτων θα εξαιρεθούν μόνο οι αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, κάθε είδους ακίνητο, οικόπεδο και αγροτεμάχιο, είτε εντός είτε εκτός σχεδίου, θα υπολογίζεται ως περιουσιακό στοιχείο, το οποίο θα υπόκειται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, η αξία των κτισμάτων και των οικοπέδων θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη νέα βάση για τον υπολογισμό του νέου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι, σε περίπτωση που κάποιος κατέχει οικόπεδο εκτός σχεδίου και άλλα ακίνητα, η αξία τους θα προστίθεται και το άθροισμα θα αποτελεί τη βάση για τον υπολογισμό του φόρου. Έτσι, ανάλογα με τους συντελεστές και τα αφορολόγητα όρια που θα ισχύσουν, θα προκύπτει αν είναι υπόχρεος ή όχι στην καταβολή φόρου.
Ειδικότερα, αν κάποιος είναι ιδιοκτήτης οικοπέδου εκτός σχεδίου αξίας 100.000 ευρώ, δεν θα απαλλάσσεται αυτόματα από τον φόρο, όπως συμβαίνει σήμερα με τον Φ.Α.Π., αλλά μόνο σε περίπτωση που η αξία είναι χαμηλότερη από το αφορολόγητο όριο των 200.000 ευρώ που ισχύει. Αν κάποιος κατέχει σπίτι αξίας 200.000 ευρώ και οικόπεδο εκτός σχεδίου 150.000 ευρώ, η αξία των δύο αυτών ακινήτων θα προστίθεται και η περιουσία του θα υπολογίζεται από την εφορία στα 350.000 ευρώ. Με βάση, λοιπόν, αυτή την αξία θα προκύπτει αν πρέπει να πληρώσει φόρο και πόσο.
Με τον τρόπο αυτό θεωρείται σίγουρο ότι θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο άτομα που έως τώρα εξαιρούνταν από αυτήν την υποχρέωση. Ένα από τα προβλήματα του σχεδίου είναι ο διαχωρισμός μεταξύ αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου και καλλιεργούμενης έκτασης. Προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση μέχρι την ψήφιση, ενδέχεται να κληθούν οι ιδιοκτήτες να συμπληρώσουν ένα νέο τύπο Ε9, με περισσότερα στοιχεία, τα οποία θα διευκρινίζουν, έπειτα από επεξεργασία, τον τύπο του αγροτεμαχίου.

Γιαννιτσά: Συνελήφθησαν

μαϊμού καλόγριες

 
altΤη δράση δύο γυναικών, 41 και 49 ετών, που προσποιούνταν πως είναι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ για να κλέβουν ανυποψίαστες πιστές αποκάλυψαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Οι αστυνομικοί τις συνέλαβαν χθες (4/9) το μεσημέρι και σε βάρος τους σχηματίζουν δικογραφία για αντιποίηση, απάτη και κλοπή.
Οι συλληφθείσες ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες ότι είναι καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, προσέγγισαν διάφορες γυναίκες στα σπίτια τους και ζητούσαν να τις δώσουν χρυσαφικά για την δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής.
Αρχικά, στα Γιαννιτσά, απέσπασαν με τον τρόπο αυτό ένα χρυσό δακτυλίδι από μία 80χρονη. Στη συνέχεια με το πρόσχημα ότι θα δώριζαν ένα σταυρό του Μοναστηριού σε μία 55χρονη, την στιγμή που τον περνούσε στο λαιμό της, της αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό μαζί με μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, αλλά τα επέστρεψαν στην παθούσα προκειμένου να σταματήσει να καλεί σε βοήθεια.
Μετά από αστυνομικές αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των 24 ευρώ,
  • 2 χρυσά δακτυλίδια,
  • μέρος μίας χρυσής αλυσίδας,
  • 17 σταυροί λαιμού και
  • 28 εικόνες διαφόρων Αγίων.
Το ένα από τα δύο προαναφερόμενα χρυσά δακτυλίδια αποδόθηκε στην 80χρονη παθούσα. H 41χρονη και η 49χρονη συνελήφθησαν για τα ίδια αδικήματα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών

ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ 2012

 
ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ 2012
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Δήμαρχος Δέλτα Γεώργιος Γλώσσης,
ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου,
η Πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μαλγάρων,         
σας προσκαλούν
στη «ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ 2012»
στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων.
***********************************************************************************************

Ποινική δίωξη σε βάρος

του Θ. Ζαγοράκη

 
Ποινική δίωξη σε βάρος του Θ. Ζαγοράκη
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρώην αντιπρόεδρος και μέτοχος του Δικέφαλου του Βορρά Ηλίας Βιολίδης, για υπεξαίρεση και απιστία στα οικονομικά του συλλόγου.

Η Εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη έπειτα από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών και στη συνέχεια έλεγχο του ΣΔΟΕ.
Για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση.
   
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, προκύπτουν αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με το καθεστώς οικονομικής διευκόλυνσης που είχε καθιερωθεί με τις επιταγές του Ηλ. Βιολίδη, με συνέπεια να επωφελείται ο επιχειρηματίας και να ζημιώνεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
   
«Από τον έλεγχό μας διαπιστώσαμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του κ. Ηλία Βιολίδη σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση κυρίως με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό. Για το χρονικό διάστημα της έναρξης των συναλλαγών (22/11/2007) έως και τον Μάιο του 2009 σε γενικές γραμμές και με αποκλίσεις ημερών, τηρούνται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επιστροφή τής κάθε χρηματικής εγγύησης. Από τον Μάιο του 2009 και έπειτα δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την επιστροφή τής κάθε χρηματικής διευκόλυνσης και τα ποσά καταβάλλονται στον κ. Ηλία Βιολίδη προγενέστερα από τον χρόνο πληρωμής τους. Το συνολικό ποσό το οποίο ο κ. Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται σε 752.846,98 ευρώ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα.
   
Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλ. Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγές χρηματικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με τρεις απλήρωτες επιταγές του Ηλ. Βιολίδη που είχαν μεταβιβαστεί στην ΠΑΕ Εργοτέλης (για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Κουτσιανικούλη), ενώ το δεύτερο αφορά την αγορά -από τον ίδιο- εισιτηρίων διαρκείας του πρωταθλήματος και εισιτηρίων ευρωπαϊκών αγώνων.
   
Ερωτήματα εγείρει, εξάλλου, κατά το πόρισμα, η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δοθεί στον Θ. Ζαγοράκη αναδρομικά αμοιβή ποσού 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής των κατά διαστήματα αναληφθέντων από αυτόν με γραπτές και προφορικές εγκρίσεις του Δ.Σ. ποσού 320.467,10 ευρώ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ.

***********************************************************************************

 

*********************************************************************************************

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις