Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ
1025 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012
00:29

 
___400Με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, με βόλτες με ποδήλατα και άλογα, θα είναι μία μέρα διασκέδασης και επαφής με τη φύση, γι αυτό και το σύνθημα της Οικογιορτής για φέτος είναι «Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής»

H Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

Οι επισκέπτες της Οικογιορτής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτή την πολύτιμη φυσική περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το Πάρκο
-___400Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Καλοχωρίου δημιουργήθηκε το 2007 από το Δήμο Εχεδώρου στο πλαίσιο προγράμματος Interreg. Ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποιεί εκεί πολλές από τις ξεναγήσεις του σε σχολεία και ομάδες, καθώς στο Πάρκο υπάρχουν δύο όμορφες φυσικές μικρές λίμνες, όπου μπορεί κανείς να δει πολλά, αλλά και σπάνια είδη πουλιών: αρπακτικά (γερακίνες, αετογερακίνες, καλαμόκιρκους, τον ψαραετό κατά την μετανάστευση), ερωδιούς, φοινικόπτερα, αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες παπιά το χειμώνα (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, ψαλίδες).
Στις εκβολές τους Γαλλικού είναι πολύ πιθανόν να συναντήσει κανείς και το εντυπωσιακό κοπάδι των νεροβούβαλων. Η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000 και ανήκει στη Ζώνη Απόλυτης Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.


Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έφερε την κλασική μουσική στο Ωραιόκαστρο.

 

Ρεπορτάζ του "Τροχού"


Χθες βράδυ, παρά τις αντιξοότητες του καιρού που προκάλεσαν την ξαφνική αλλαγή του χώρου της συναυλίας, η αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου Παύλος Μελάς ήταν κατάμεστη και οι φίλοι της κλασικής μουσικής στο Ωραιόκαστρο απόλαυσαν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε περιλάμβανε τα εξής έργα: α) «Η Μεταξένια Σκάλα» του Ροσίνι, β) «Κοντσέρτο για κιθάρα» του Βιβάλντι και γ) «Συμφωνία αρ. 40» του Μότσαρτ.
Την ορχήστρα διηύθυνε ο Γιώργος Βράνος, ενώ σολίστ στην κιθάρα ήταν η Έλενα Παπανδρέου.
Η συναυλία διήρκεσε περί τη μία ώρα (9.00 με 10.00) και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυάριθμου ακροατήριου. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η παρουσία των πολλών νέων, αυτό είναι ελπιδοφόρο.
Για σήμερα (Σάββατο) το βράδυ στις 9.00 είναι προγραμματισμένη η παράσταση «του Κουτρούλη ο Γάμος αλά...παραδοσιακά» αλλά είναι ακόμα άγνωστο που θα παρουσιαστεί αφού ο καιρός δεν επιτρέπει την χρήση του ανοικτού θεάτρου στο 2ο Γυμνάσιο. Ίσως να χρησιμοποιηθεί και πάλι η αίθουσα του κτιρίου Παύλος Μελάς.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού