Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) ο δήμαρχος ΔΕΛΤΑ Γ.Γλώσσης
1124 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012
00:36


 
Ο Δήμαρχος Δέλτα κ. Γεώργιος Γλώσσης εκλέχθηκε Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΙΑ»  η οποία συστήθηκε στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»  με σκοπό την υλοποίηση της πράξης «Πρωτογενής Ανάπτυξη στη Δυτική Ύπαιθρο».

Στην ΑΜΚΕ που αποτελεί μία αναπτυξιακή σύμπραξη, συμμετέχουν οι Δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου, το ΚΕΚ ΄΄ΝΕΦΕΛΗ΄΄, το Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα ΚΕΚ α.ε., το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της Γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ ΄΄Ο ΑΞΙΟΣ΄΄, η Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης ΄΄ΕΙΔΗΜΩΝ΄΄ και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.
Η ΑΜΚΕ «ΑΕΙΦΟΡΙΑ»  έχει ως αντικείμενο την ενεργοποίηση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συντονισμό, κατάρτιση, επιμόρφωση και συμβουλευτική υποστήριξη, με στόχο την δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα, για άνεργους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ ή ασφαλισμένους στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό, πραγματικό ή αντικειμενικό εισόδημα από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει τις 9.000.
Από τους 100 περίπου ωφελούμενους που θα προέρχονται από τους τρείς Δήμους Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου,  οι 60 θα κατατευθυνθούν προς μισθωτή εργασία,  ενώ οι υπόλοιποι 40 θα συμπράξουν στη δημιουργία εταιρικών σχημάτων.
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 355.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

 


«ΑΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ» 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ
Παρασκευή  28 Σεπτεμβρίου 2012, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό!
 
 Το θεατρικό έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου από το Θέατρο «Μεταξουργείο» της Άννας Βαγενά, παρουσιάζουν το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Δέλτα, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Θεατράκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διαβατών της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» είναι μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων δώδεκα χρόνων, που έχει παρουσιαστεί  σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Ν. Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία, Σουηδία)· μία παράσταση που αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας  και την ονόμασαν «μάθημα ιστορικής μνήμης», «παρακαταθήκη πατριωτισμού», «ρεσιτάλ γεμάτο Ελλάδα», «το γλωσσικά ωραιότερο, θεατρικά το πιο πύρινο και εκπαιδευτικά πολυτιμότερο γεγονός στο θέατρο για πολλά χρόνια». Παραλλήλισαν τον λόγο της με εκείνον του Μακρυγιάννη.
Πρόκειται για τις μνήμες και τον λόγο μιας σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη, και που έγιναν, μέσα από το στόμα, τον λόγο και την ψυχή της Άννας Βαγενά που την ενσαρκώνει, κτήμα όλου του κόσμου, πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.
Ειδικότερα φέτος, που συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η «Αγγέλα Παπάζογλου» αποτελεί την ύψιστη απόδοση τιμής στην μνήμη αυτών των τραγικών γεγονότων.
 
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας-Άννα Βαγενά
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Επιλογή κειμένου από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης»: Λάμπρος Λιάβας.
Παίζουν: Τον ρόλο της Αγγέλας Παπάζογλου ερμηνεύει η Άννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Γιασεμί Κηλαηδόνη.
 
 
Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις