Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Άγριος καβγάς της συμπολίτευσης στην Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας
924 αναγνώστες
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012
00:13

 
alt Η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας της πλειοψηφίας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τεταμένη εδώ και καιρό. Ωστόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση οι γκρίνιες υπερέβησαν τα συνηθισμένα όρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν υψηλή ένταση, φραστικοί διαπληκτισμοί, κατηγορίες και υπαινιγμοί.

Στο επίκεντρο της δριμείας κριτικής αντιπεριφερειαρχών και αρκετών περιφερειακών συμβούλων, κυρίως Θεσσαλονικέων, βρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης αλλά και το «σύστημα» που κάνει κουμάντο στην περιφέρεια.
Το κλίμα στην «κλειστή» σύσκεψη της παράταξης ήταν εξ αρχής τεταμένο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διαπίστωσε ότι οι σύμβουλοί του είχαν προσέλθει με λυμένο το ζωνάρι τους, εκνευρισμένοι και δυσαρεστημένοι για την κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια. Ήδη και πριν από την «επίσημη» έναρξη της συνεδρίασης στην αίθουσα ακούγονταν επικριτικά σχόλια σε βάρος του Π. Ψωμιάδη από συμβούλους, που τον κατηγορούσαν για επιλεκτική διανομή ρόλων και ανακύκλωση των ίδιων προσώπων.

Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι που του διεμήνυσαν ότι «δεν είμαστε διορισμένοι» και ως εκ τούτου «δεν αντέχουμε άλλο ναπαριστάνουμε τις ‘γλάστρες’».
Στην «κλειστή» συνάντηση ομάδα περιφερειακών συμβούλων άσκησε δριμεία κριτική, λέγοντας ότι «στην περιφέρεια δεν λειτουργεί τίποτε» και πως «κουμάντο σε όλα κάνουν οι ‘εκλεκτοί’ που διόρισε ο περιφερειάρχης». «Δεν υπάρχουν ρόλοι για όλους, όπως μας είχες υποσχεθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου», ειπώθηκε από ορισμένους, ενώ άλλοι αναφέρθηκαν σε έλλειψη συντονισμού μεταξύ αντιπεριφερειαρχών και συμβούλων, «με αποτέλεσμα ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει».
«Είμαστε διακοσμητικοί»
«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ μας, για όλα αποφασίζουν μόνο οι θεματικοί περιφερειάρχες (σ.σ. Δ. Ψωμιάδης, Μ. Φωτόπουλος, Δ. Ευθυμιάδης) και οι υπόλοιποι είμαστε διακοσμητικοί», είπαν ορισμένοι σύμβουλοι απευθυνόμενοι στον αρχηγό της παράταξης. Μάλιστα του επισήμαναν ότι ακόμη και οι αντιπεριφερειάρχες στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες φαίνεται πως αυτονομούνται και δεν συνεργάζονται με τους συμβούλους τους.
Ο Π. Ψωμιάδης επιχείρησε να εκτονώσει το κλίμα, παραδεχόμενος ότι δικαίως οι σύμβουλοι γκρινιάζουν για την έλλειψη συντονισμού, ενώ αναγνώρισε ότι πολλοί από τους αντιπεριφερειάρχες τραβούν το δικό τους δρόμο, χωρίς να ενημερώνουν τον ίδιο ή τον αναπληρωτή περιφερειάρχη. «Θεωρώ ότι ρόλοι υπάρχουν για όλους, αλλά οι παθογένειες του ‘Καλλικράτη’ είναι τόσες πολλές, που δεν αφήνουν περιθώρια να γίνουν πράγματα στην περιφέρεια», σχολίασε στη «Μ» ο κ. Ψωμιάδης, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες στους αντιπεριφερειάρχες του για το γεγονός ότι κινούνται αυτόνομα.
«Θέλουν να με τελειώσουν, αλλά βιάζονται»
Στη διάρκεια της συνάντησης με τα μέλη της περιφερειακής ομάδας του ο Π. Ψωμιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη συζήτηση στον Άρειο Πάγο αναφορικά με την αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει σε βάρος της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης του πενταμελούς εφετείου. «Δεν θέλω να προδικάσω την απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά αυτό που σας λέω είναι ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει τον πολιτικό μου θάνατο. Βιάζονται όμως, όπως βιάστηκαν κάποιοι να με διαδεχτούν στη θέση του περιφερειάρχη», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης στους συμβούλους του, από τους οποίους ζήτησε να είναι προετοιμασμένοι για όλα. «Ακόμη κι αν είναι αρνητική η απόφαση του δικαστηρίου, εγώ θα μείνω μαζί με την ομάδα μου, θα είμαι δίπλα της μέχρι τη λήξη της θητείας», υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ότι η συζήτηση στον Άρειο Πάγο προσδιορίστηκε για τις 10 Οκτωβρίου. Αφορά την καταδίκη του σε δώδεκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων σε πρατηριούχο καυσίμων της Θεσσαλονίκης.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ «Εμείς πήραμε 55%, εσύ με το ζόρι 50%»
Οι αιχμές του Π. Ψωμιάδη σε βάρος των αντιπεριφερειαρχών πυροδότησαν τις αντιδράσεις πολλών εξ αυτών, οι οποίοι σχολίασαν ότι δεν είναι δυνατόν να τα περιμένουν όλα από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη (Δ. Ψωμιάδη) και πως δεν είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν για κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν. Η απαξίωση ωστόσο που επιχείρησαν να δείξουν ορισμένοι στο πρόσωπο του αδελφού του, αναπληρωτή περιφερειάρχη, εξόργισε τον Π. Ψωμιάδη, που φέρεται να τους είπε: «Τι είναι αυτά που λέτε; Ξεχνάτε προφανώς ότι εγώ σας διόρισα σε αυτές τις θέσεις και οφείλετε να συνεργάζεστε με τη διοίκηση για το καλό όλων».
Η φράση αυτή ήταν αρκετή, για να ξεσπαθώσουν περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες κυρίως από γειτονικές περιφερειακές ενότητες, όπως της Πέλλας, των Σερρών και της Χαλκιδικής. Μάλιστα ένας εξ αυτών απάντησε σε έντονο ύφος στον κ. Ψωμιάδη λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Δεν μας διόρισες, έχουμε εκλεγεί και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά που ξεπέρασαν το 55%, όταν εσύ έδινες μάχη, για να ξεπεράσεις το 50%».
Αρκετή μουρμούρα υπήρξε και από θεσσαλονικείς περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι ζήτησαν από τον Π. Ψωμιάδη μετά τη λήξη της θητείας των θεματικών αντιπεριφερειαρχών να γίνουν δραστικές αλλαγές στα πρόσωπα και όχι η γνωστή ανακύκλωση. Να σημειωθεί ότι οι αιχμές αφορούν τους αντιπεριφερειάρχες Μ. Φωτόπουλο και Δ. Ευθυμιάδη, την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Α. Αηδονά και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χ. Κελεσίδου, Ν. Κούη και Δ. Βάνη.

Μάλγαρα : Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 33χρονος μοτοσικλετιστής μετά από ατύχημα

 
 
Μάλγαρα : Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 33χρονος μοτοσικλετιστής μετά από ατύχημαΣοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα ένας 33χρονος, μετά από ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα…Ειδικότερα, στις 19.15 χθες το απόγευμα στην οδό Θράκης, στα Μάλγαρα, ο 33χρονος έχασε για άγνωστο λόγο τον έλεγχο της μοτοσικλέτας που οδηγούσε, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί και ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά.Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς επίσης και άνδρες της Τροχαίας που διενεργούν έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος.
SYRIZA-ORGANO

 

Χειροπέδες στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού

 
 

Picture 0 for Χειροπέδες στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού
Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στον Κορινό Πιερίας, ένας 53χρονος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορινού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 31.309.430 ευρώ. Οι οφειλές αφορούν το χρονικό διάστημα από 31.12.1987 μέχρι 23.08.2012.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνη

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού