Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Νάουσας
1061 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012
02:46

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο της Νάουσας. Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, κάτοικοι και φορείς της πόλης, το νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να μπει λουκέτο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η μαιευτική κλινική είναι κλειστή, καθώς έφυγε και η μοναδική γιατρός που εργαζόταν εκεί. Οριακά λειτουργούν η παθολογική κλινική, η οποία διαθέτει μόλις δύο γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί τον επόμενο χρόνο, και η ορθοπεδική κλινική, που διαθέτει τρεις γιατρούς.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, μετ’ εμποδίων λειτουργεί και η παιδιατρική κλινική, στην οποία εργάζονται μόνο δύο γιατροί, με αποτέλεσμα στην εφημερία να καλύπτονται μόνο οι μισές ημέρες κάθε μήνα. Τις υπόλοιπες, οι μικροί ασθενείς αναγκαστικά διακομίζονται στο νοσοκομείο της Βέροιας, το οποίο αναλαμβάνει να καλύψει τις εφημερίες και για το νοσοκομείο Νάουσας.

Οι πολίτες της Νάουσας όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να κρατήσουν ζωντανό το νοσοκομείο, και πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στο κλείσιμό του και στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ στην περιοχή τους, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.
«Κινδυνεύουν ζωές εξαιτίας της υποβάθμισης του νοσοκομείου και του ΙΚΑ Νάουσας. Πολλοί συμπολίτες μας όχι μόνο υποσιτίζονται, αλλά δεν μπορούν ούτε καν να πάρουν τα φάρμακά τους. Με την ανεργία οι μισοί δημότες μας δεν μπορούν να θεωρήσουν ούτε καν βιβλιάρια υγείας. Συνεχώς μειώνουν τις κλινικές στο ΙΚΑ και στο νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Σάκης Τσίτσης.
Παράλληλα, τόνισε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας μέσω δύο επιστολών.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός διαβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Νάουσας δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωση του ΙΚΑ και του νοσοκομείου και πρόσθεσε ότι ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσει το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ενιαία οργάνωση του νοσοκομείου Νάουσας μ’ αυτό της Βέροιας, τα οποία έχουν κοινό διοικητή. Εξάλλου, δεσμεύτηκε να έρθουν δύο επικουρικοί γιατροί για την παιδιατρική και την παθολογική κλινική, ενώ επισήμανε ότι οι βασικές κλινικές -δηλαδή παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, παιδιατρική και ορθοπεδική- αλλά και το μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο πρέπει να hπαραμείνουν στη Νάουσα.
Αναφορικά με το ΙΚΑ, ο δήμαρχος ανέφερε ότι φέρεται να υπάρχουν προτάσεις του ΙΚΑ για μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του από τη Νάουσα στη Βέροια, κάτι που θα σημάνει μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, και ήδη έχει ζητήσει ραντεβού με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο.
ΕΔΕΣΣΑ Σε οριακό σημείο η γυναικολογική κλινική
Την ίδια στιγμή, οριακά λειτουργεί και η μαιευτική-γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Έδεσσας, στην οποία έχουν απομείνει μόλις δύο γιατροί, εκ των οποίων ο ένας σύντομα θα βγει στη σύνταξη. Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, κυρίως για τις εγκύους, αφού τις ημέρες εφημερίας που δεν καλύπτονται εξαιτίας της έλλειψης γιατρών πρέπει να διακομίζονται σε άλλο νοσοκομείο.
Όπως εξηγεί στη «Μ» ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Έδεσσας Αλέξανδρος Βουδρισλής, «στη μαιευτική-γυναικολογική εργάζονται δύο γιατροί, εκ των οποίων ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα. Είναι πολύ λίγοι και για να λειτουργήσει η κλινική. Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις γιατροί. Εμείς ζητήσαμε δύο επικουρικούς, αλλά εγκρίθηκε μόνο ο ένας, ο οποίος δεν έχει έρθει ακόμη».

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις