Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Στο 80% η εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
1059 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012
00:13

Στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης θα εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του στα επίπεδα του 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ που ήταν πέρυσι, ενώ το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί στους δικαιούχους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Αυτά προκύπτουν από τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξίσωση και θα καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον βοήθημα, που θα δοθεί μέσω των ΟΤΑ, σε ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που καταναλώνουν.
Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει, ότι η εξίσωση του φόρου γίνεται στο κατώτερο δυνατό σημείο με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το ζήτημα της εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εντολές που δόθηκαν από τον κ. Μαυραγάνη προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο σχεδιασμός για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης προβλέπει το εξής:
- Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
- Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα τρία πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
- Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
- Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογούμενου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης, στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
- Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για τη συμπλήρωση της αίτησης.
- Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
- Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).
Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη (στην οποία χωρίζεται η χώρα) ορίζεται ως εξής: Για τη ζώνη Α' ανώτατη κατανάλωση (ανά τμ) 25 λίτρα, για τη ζώνη Β' 15 λίτρα, για τη ζώνη Γ' 8 λίτρα και για τη ζώνη Δ' 5 λίτρα.
Ανώτατο όριο επιδότησης ορίστηκαν τα 120 τμ.
Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται ως εξής:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ    ΝΟΜΟΙ      
ΖΩΝΗ Α    Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας      
ΖΩΝΗ Β    Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου      
ΖΩΝΗ Γ    Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας      
ΖΩΝΗ Δ    Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού