Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ
1042 αναγνώστες
Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012
03:40

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 12 Μ.Μ.

 
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/09/2012 ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ. ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ.
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ  ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ. 
 
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
             ΜΕΣΑΙΟΥ   «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ "ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ"-NEA TMHMATA ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ!!!‏

 
Σας ενημερώνουμε ότι τα πρώτα τμήματα Ζωγραφικής - Αγιογραφίας ΕΚΛΕΙΣΑΝ. Επειδή υπάρχει αυξημένη ζήτηση στην συμμετοχή των προγραμμάτων δημιουργήθηκαν ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΑΦΙΑΣ : ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 17.00 - 19.00 μ.μ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ    : ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 17.00 - 19.00 μ.μ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ : ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 - 11.00 & 11.00 - 12.00 π.μ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ : ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 12.00 - 13.00 μ.μ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ : ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 19.00 - 20.00 μ.μ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 2310.809.678 - 6972118091 - 6974041462

Απαραίτητες μετασυλλεκτικές πρακτικές του βαμβακιού από τη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης

 

Με κύριο στόχο την επιτυχή διαχείριση των εντόμων που διαχειμάζουν στο έδαφος αλλά και στα εναπομείναντα καρύδια και βαμβακοστελέχη, οι γεωπόνοι του της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, ενημερώνουν τους βαμβακοπαραγωγούς, για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες των φυτειών, για το διάστημα αμέσως μετά τη συγκομιδή, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των διαχειμαζόντων εντόμων.
 

Οι βαμβακοφυτείες, όπως τονίζουν οι ειδικοί,  βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και επισημαίνεται ότι και στους τέσσερεις αγρούς παρατήρησης (Ραχώνα στα Κουφάλια, Υψώματα Χαλκηδόνας στα Κουφάλια, Αγκορτσούδες στον Τρίλοφο και Βόριο στα Κύμινα)  έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή.
Απαραίτητη, μετά τη συγκομιδή,  είναι η στελεχοκοπή, ο ψιλοτεμαχισμός και ο θρυματισμός των καρυδιών με στελεχοκόπτη/καταστροφέα και στη συνέχεια ενσωμάτωση αυτών με άροση του εδάφους σε βάθος 20-25 cm, καθώς έτσι, επιτυγχάνεται καταστροφή μεγάλου μέρους του πληθυσμού των προς διαχείμανση μορφών πράσινου και ρόδινου σκουληκιού αλλά και των μολυσμάτων που προκαλούν αδρομυκώσεις, γωνιώδη κηλίδωση και αλτερναρίαση.
Επισημαίνεται ότι η χρήση άλλων καλλιεργητικών πρακτικών (ρίπερ, καλλιεργητή, δισκοσβάρνα κ.α.) άντι του οργώματος με υνιοφόρο αλέτρι, δεν επιτυγχάνουν αναστροφή του εδάφους και δεν αποτελούν αποτελεσματικές μεθόδους ελέγχου του πράσινου σκουληκιού.
Με τις προαναφερθείσες καλλιεργητικές πρακτικές, αφενός μειώνεται ο αριθμός των ψεκασμών με εντομοκτόνα που θα απαιτηθούν κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο και ισοσκελίζεται ενδεχόμενη αύξηση του κόστους καλλιέργειας από τη χρήση των συνιστώμενων καλλιεργητικών πρακτικών και αφετέρου προστατεύεται το περιβάλλον αλλά και η υγεία του καλλιεργητή και των περιοίκων.
Επιπλέον, η χρήση αυτών των καλλιεργητικών πρακτικών, αποτελεί το μοναδικό τρόπο ελέγχου του πράσινου σκουληκιού χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και ένα ουσιαστικό παράγοντα αποτροπής ανάπτυξης ανθεκτικότητας του πράσινου σκουληκιού στα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα.

Μετάβαση στην αρχική σελίδα του blog
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις