Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
987 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012
00:19


Τα ζώα έχουν δικαιώματα τα οποία καταπατούνται συνεχώς από τους ανθρώπους. Για αυτό καθιερώθηκε η 4η Οκτωβρίου  ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να υπενθυμίζει στους ανθρώπους την στενή σχέση τους με τα ζώα,  τις ευθύνες τους και την ανάγκη  σεβασμού των δικαιωμάτων και την  αντιμετώπιση  των  προβλημάτων  τους.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων ο νεοσύστατος Φιλοζωικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου (ΦΣΩ)  στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους πολίτες σε δράση   ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων, που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας.
Η κατάσταση στο δήμο Ωραιοκάστρου  στο τομέα των αδέσποτων ζώων που ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς είναι δραματική. Τα ζώα συνοδείας (σκύλοι, γάτες κλπ) εγκαταλείπονται από ανεύθυνους ιδιοκτήτες, κάποια επίσης ταλαιπωρούνται από ασυνείδητους κατόχους και πολλά δηλητηριάζονται με φόλες από εγκληματικούς ανθρώπους.
Ο ΦΣΩ θα επιδιώξει σε συνεργασία με όλους του τοπικούς  φορείς και το δήμο, για  να εφαρμοστεί πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων, στοχεύοντας στην καταγραφή τους και  σε δράσεις στειρώσεων, εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης, με παράλληλο στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση και απώτερο σκοπό τη μείωση του  αριθμού των αδέσποτων  και με την προώθηση των  υιοθεσιών.
Παρέχοντας σωστή και ολοκληρωμένη φροντίδα στα αδέσποτα, παρέχουμε ασφάλεια στους δρόμους για τους κατοίκους του  δήμου μας, μετατρέπουμε τα αδέσποτα σε φύλακες της γειτονιάς μας  και συμβάλλουμε στην αρμονική συνύπαρξη με τους τετράποδους φίλους μας.
Ο ΦΣΩ επιζητεί  τη συνεργασία με κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από την ατομική  προσπάθεια και τη συλλογική δράση να αφυπνιστούν  συνειδήσεις, να αναθεωρηθούν   παρωχημένες αντιλήψεις και να πιέσουμε  προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση για την εξεύρεση  λύσεων στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα που έχουν και αυτά στην ζωή.
Επειδή στο δήμο Ωραιοκάστρου τα κρούσματα δηλητηριάσεων των αδέσποτων με φόλες είναι συνεχή και πολλά, αντί επιλόγου παραθέτουμε χαρακτηριστική  ανακοίνωση  του δημάρχου Πεντέλης, ενδεικτική του τρόπου  που αντιμετωπίζει σαν  δήμος το αντίστοιχο  πρόβλημα.
«ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ!
Δυστυχώς το έγκλημα με τις δολοφονίες των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων δεν έχει όρια! Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).
ΟΙ “ΦΟΛΕΣ” ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ και κάθε συναίσθημα που την ορίζει…!!!
Ο Δήμαρχος Πεντέλης
Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης».
 Φιλοζωικός .Σύλλογος .Ωραιοκάστρου

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Η είσοδος της Γκοντσάρεβα στον ΠΑΟΚ

 

Η είσοδος της Γκοντσάρεβα στον ΠΑΟΚ
Από την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να προστεθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η τοποτηρητής του στη Θεσσαλονίκη Μαρία Γκοντσάρεβα προκύπτουν ζητήματα που αξίζουν διερεύνησης.
Και αυτό διότι είναι γνωστό ότι η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει στα μέσα του Νοέμβρη και τότε θα οριστεί νέα, με πρόσωπα της επιλογής του νέου ιδιοκτήτη του «δικέφαλου». Αλλωστε μέχρι τώρα οι ρόλοι στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ήταν, όπως έλεγαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, διακριτοί.
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ
Αν πάντως η είσοδος της Γκοντσάρεβα στη διοίκηση αποσκοπεί στο να αποκτήσει δικαίωμα υπογραφής, θα φανεί μετά την έγκριση από το Πρωτοδικείο του αιτήματος που έχει καταθέσει ήδη ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Καθώς τότε θα πρέπει να της ανατεθεί αξίωμα, είτε αυτό του προέδρου είτε του διευθύνοντος συμβούλου, για να μπορεί να υπογράφει για λογαριασμό του «δικέφαλου».
«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ»
Ο στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι, παρά τα όσα έχουν ακουστεί, δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του στα διοικητικά του «δικέφαλου». «Με τιμάει ιδιαίτερα οποιαδήποτε σκέψη. Για τα διοικητικά του ΠΑΟΚ, όμως, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο κατάλληλοι να έχουν τις τύχες του συλλόγου στα χέρια τους. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πρέπει να διαθέτει ήθος, γνώση, να είναι αδιάφθορος, υπεράνω κάθε υποψίας κατάχρησης των εσόδων τού συλλόγου. Να συνδιοικεί και να μην είναι μαριονέτα» τόνισε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ...ΑΠΟ ΤΟ

ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις