Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Διακοπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος από τον Χορτιάτη Θεσ/νίκης
998 αναγνώστες
Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012
00:06

altΨηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε Θεσ/νίκη, Πέλλα, Κιλκίς, Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική 

Από τις 03:00 πρωινή της 14ης Δεκεμβρίου 2012, διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του νομού Χαλκιδικής θα «εκπέμπει» ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκ. τηλεθεατές.
Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δυο κέντρα εκπομπής, «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή. Αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας. Τη διετία αυτή, οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν τα οφέλη της ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επικείμενη οριστική αλλαγή τεχνολογίας.
Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης δήλωσε: «Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση με επόμενο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει τη βούλησή μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας. Θέτουμε τη χώρα μας σε ισότιμη βάση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προσφέρουμε στους Έλληνες τηλεθεατές τις αναβαθμισμένες δυνατότητες της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση θα συνεχιστεί και σε υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας, με στόχο σύντομα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών να απολαμβάνει τα οφέλη της νέας ψηφιακής εποχής».

 

Αύριο θα σημάνουν οι

σειρήνες συναγερμού

 
altΣτο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2012», αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:

Τοπική ώρα 11.00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Τοπική ώρα 11.05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Θεσσαλονίκη: Ο απολογισμός

της διοίκησης του κεντρικού δήμου

για το 2011

Ο απολογισμός έργου του έτους 2011 της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται αυτήν την ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξορθολογισμού της οικονομικής κατάστασης του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και στις προσπάθειες ανασυγκρότησης του τομέα Καθαριότητας και προσέλκυσης τουριστών στην πόλη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο του απολογισμού, από τη διοίκηση έγινε προσπάθεια να εξυγιανθεί η οικονομική κατάσταση στον δήμο, στο πλαίσιο του «νοικοκυρέματος», όχι μόνο εξαιτίας της υπόθεσης της υπεξαίρεσης αλλά και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ο κ. Μπουτάρης λογοδοτώντας για το έργο που επιτέλεσε κατά τον πρώτο χρόνο της δημαρχιακής του θητείας τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχώρησε σε απογραφή αλλά και σε νομικό και οικονομικό έλεγχο, ώστε να υπάρξει μια σαφής εικόνα για την κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος. Επίσης, με το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών ο κεντρικός δήμος κατάφερε να εξομαλύνει τη διαδικασία αποπληρωμής χρόνιων οφειλών προς διάφορους προμηθευτές.
Όσον αφορά στον τομέα της Καθαριότητας, που σύμφωνα με τη διοίκηση είχε καταρρεύσει και λειτουργούσε με αδιαφανή και αντιπαραγωγικό τρόπο, έγιναν προσπάθειες για καλύτερη οργάνωση και αλλαγή νοοτροπίας. Στα πεπραγμένα η δημοτική αρχή περιλαμβάνει την ολοκλήρωση διαδικασιών για την αδειοδότηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης, τον εξορθολογισμό υπερωριακών αμοιβών και την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης.
Στο κείμενο αναφέρονται και οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν κατά το πρώτο έτος της θητείας του του Γ. Μπουτάρη, με στόχο την προσέλκυση τουριστών και την τόνωση της οικονομίας της πόλης. Στις πρωτοβουλίες αυτές συμπεριλαμβάνονται τα ταξίδια σε Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολη ώστε να προβληθεί η Θεσσαλονίκη ως «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι συγκεκριμένες ενέργειες οδήγησαν στο πρώτο 9μηνο του 2011 σε αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ κατά 330% και από την Τουρκία κατά 63%.
Τέλος, θα παρουσιαστούν και τα έργα ανάδειξης του χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μεταξύ αυτών είναι η β’ φάση ανάπλασης της νέας παραλίας, όπου περιλαμβάνεται η κατασκευή οχτώ νέων θεματικών πάρκων, αλλά και η συντήρηση του διατηρητέου κτιρίου στην περιοχή των Σφαγείων.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ  

 εφ’ όλης της ύλης στη 

XALKHDONA-THESS TV

Ξεκινώντας  τις διαδικτυακές  μας συνεντεύξεις θα παρακολουθήσετε  τη συνέντευξη που θα  μας παραχωρήσει  ο δήμαρχος Χαλκηδόνος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ σε video υψηλής ανάλυσης, στη web tv της XALKHDONA-THESS
 
Ο Δήμαρχος  μας μιλά για τις επερχόμενες ημέρες του στο δήμο , θα αναλύσει το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης του  αλλά και τις δικές του προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας .
 
Τονίζει ιδιαίτερα το θέμα του τουρισμού για την περιοχή μας  και δεν διστάζει να απαντήσει ξεκάθαρα για το ζήτημα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων
 
Κάνει εκτενή αναφορά για τα 60 εκατομμύρια έργα πνοής που εγκρίθηκαν για τον δήμο Χαλκηδόνας και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δημοπρατηθούν
 
Τέλος, αίσθηση προκαλεί η απάντηση του σε σχέση με   την απόφαση του να τηρήσει την συμφωνία του  με τον κ Γιάννη Μπίκο …
 


 
ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ 
ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ
XALKHDONA-THESS
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ...

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις