Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ... ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ !
1046 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
00:59

 
 
***έφυγε από την ζωή  ο μεγαλύτερος οραματιστής της γεωργικής ανάπτυξης,ο μεγαλύτερος καθοδηγητής λύσεων των γεωργικών προβλημάτων, ο μεγαλύτερος ιδρυτής νέων καινοτομιών στην Ελληνική γεωργία ,ο Γρηγόρης Αλεξιάδης.Η στήλη του σκηνοθέτη εκτός από τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του,εκφράζει και την λύπη της για το χαμό αυτού του μεγάλου οραματιστή.
***στις Βρυξέλλες βρίσκονται αυτή την εβδομάδα ο δήμαρχος Π.Δαικούδης και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ι.Βλαικούδης.
***ψάχνει να βρει τον σκηνοθέτη ο «βενζινάς» αλλά οι προσπάθειες του πέφτουν στο κενό.Σκέφτεται να πάρει «ντέντεκτιβ» αλλά νομίζω ότι υποψιάζεται το γειτονάκι του τον «γκοντίνο».
***ποιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Α.Αραμπατζή έψαχνε «λάχανα» το Σάββατο το μεσημέρι από τον πρόεδρο του Δ.Δ Χαλκηδόνος Α.Μπαλταζή ???.
Μάλλον για να μην πιαστεί στα «πράσα» έψαχνε «λάχανα» !!!! αλλά εμείς τον εντοπίσαμε και την ώρα που φώναζε «που πήγαν τα λεφτά της επέκτασης!!!»….
***πολύ κόσμο είδαμε στο γήπεδο των Κουφαλίων την Κυριακή το απόγευμα στο ντέρμπυ Πάοκουφαλίων-Λαγκαδάς.Το ματς έληξε 2-0 υπέρ των Κουφαλίων .Ο πρόεδρος της ομάδος Γ.Πατσίδης (μπαρπίς) από την ημέρα που ανέλαβε γεμίζει  το γήπεδο, και βάζει παρακαταθήκη για ένα καλύτερο αύριο με τα ταλέντα που διαθέτει η ομάδα.Καλή επιτυχία του ευχόμαστε.
***έντονη είναι η παρουσία του δημάρχου Δέλτα κ.Γλώσση στα προβλήματα του δήμου του.Καθημερινή η επαφή με τα υπουργεία στην Αθήνα ,για ποικίλα προβλήματα των οικισμών. Έχει και δυνατή «ομάδα» δίπλα του ,Τ.Τσιφλιτζής και Χ.Τσομπάνος μαζί με τα «άλλα» παιδιά συνθέτουν μια καταπληκτική «ορχήστρα».
***Πολύ κόσμο δέχεται καθημερινά Μοναστηρίου 12 στην Θεσσαλονίκη ο αντιπεριφεριάρχης και υπεύθυνος ανάπτυξης Μ.Φωτόπουλος.Δυναμικός και οργανωτικός όπως είναι τα πάει περίφημα κλείνοντας τα στόματα σε πολλούς που είχαν αμφιβολίες για τις διοικητικές του ικανότητες!!!.
***Με την πρόεδρο του Δ.Δ Βαλτοχωρίου κ.Καρκαμάνη απέκτησε συγγένεια ο Ι.Μπίκος.Ο αδελφός του Βασίλης έγινε συμπέθερος με την κ.Καρκαμάνη αφού πάντρεψαν τα παιδιά τους.Ευχόμαστε κάθε ευτυχία στους νεόνυμφους.Αλλά η είδηση δεν είναι εδώ.Η κυρία πρόεδρος ήταν το δεξί χέρι στις τελευταίες εκλογές Α.Αραμπατζή με ανεπανάληπτη προσφορά στον συνδυασμό του.Τώρα ο κύριος Γιάννης πιστεύω έχει τον κύριο λόγο στις επόμενες εκλογές να «κατακτήσει» και αυτό το κάστρο !!!.
 
Ο…σκηνοθέτης

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει

ο δήμος Δέλτα

 
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο δήμος Δέλτα
Πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας υλοποιεί ο δήμος Δέλτα και καλεί όσους πολίτες μπορούν να συμμετέχουν και να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους τους…
Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:
«Η τράπεζα αίματος του δήμου Δέλτα, βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων έχουν ανάγκη. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι κάθε φορά όλο και περισσότεροι  πολίτες συνειδητοποιούν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας η οποία είναι κρίκος της αλυσίδας συνοχής, που κρατάει την κοινωνία μας ενωμένη, αλληλέγγυα και ζωντανή. Είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας, γιατί το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται.
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, που διαρκεί λίγα μόνο λεπτά! Το αίμα είναι ένα ανεκτίμητο και αναντικατάστατο αγαθό που σώζει ζωές.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι και όλες μαζί να βοηθήσουμε και να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας για μια προσφορά που είναι πραγματική ανεκτίμητη!
Γι’ αυτό σας προσκαλούμε από τις 9.30 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι:
Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στα Κύμινα, στο χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου,
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Καλοχώρι, στο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος,
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στη Σίνδο, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου,
Το Σάββατο  17  Νοεμβρίου στα Διαβατά, το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου,
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στη Νέα Μαγνησία, στο θεατράκι του Δήμου».

10 Οκτωβρίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

 

Γράφει ο Νίκος Μπιλανάκης*

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία είκοσι χρόνια, έτσι και φέτος στις 10 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας, που φέτος έχει ως θέμα την κατάθλιψη («Κατάθλιψη: Μία Παγκόσμια Κρίση») ένα θέμα πολύ επίκαιρο και σχετιζόμενο με την τρέχουσα πολυδιάστατη κρίση που μαστίζει την Ν. Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα.Η Κατάθλιψη μπορεί να προσβάλλει τον οποιοδήποτε, όντας μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες, συχνά συνυπάρχοντας με άλλες σοβαρές ασθένειες. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας η Μονοπολική Κατάθλιψη θεωρούταν για το 2004 τρίτη αιτία της συνολικής επιβάρυνσης της υγείας, με πρόβλεψη να μετατραπεί σε πρώτη ως το 2030. Παρ’ όλη τη σοβαρότητα της, η Κατάθλιψη αποτελεί μια θεραπεύσιμη ασθένεια και η πλήρης ανάρρωση από αυτήν θεωρείται δυνατή.Και αν οι φτωχές χώρες έχουν ανάγκη αυξημένης ευαισθητοποίησης αλλά και αυξημένων πόρων για την αντιμετώπιση της Κατάθλιψης, οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζοντας την παρούσα οικονομική κρίση, οδηγηθήκαν σε αυξημένη ανεργία, αυξημένα χρέη και αυξημένη ανασφάλεια που με τη σειρά τους οδήγησαν σε αυξημένους δείκτες εμφάνισης της Κατάθλιψης ανάμεσα στον πληθυσμό.Η συσχέτιση ανεργίας και ψυχοπαθολογίας, ιδιαίτερα με τη κατάθλιψη και τις αυτοκτονίες, επιβάλλει την δημιουργία προγραμμάτων που να οδηγούν τον πληθυσμό στην επανένταξη του στην εργασία, την στήριξη των οικογενειών εκείνων που βιώνουν την ανεργία και την φτώχεια, την ανάπτυξη διαθέσιμων για αυτούς υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα των πρωτοβάθμιων, και τέλος την διεύρυνση, και όχι την μείωση, του κράτους πρόνοιας. Εξ άλλου είναι γνωστό από σχετικές μελέτες ότι όσον αφορά τις χώρες της Ε.Ε., κάθε 100$/άτομο που δαπανώνται σε τέτοια προγράμματα, μειώνουν το αποτέλεσμα της ανεργίας στον δείκτη αυτοκτονιών κατά 0,2%.Ο γιορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2012 αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των κυβερνήσεων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την Κατάθλιψη, την τόσο διαδεδομένη νόσο που προσβάλει τα άτομα, τους συντρόφους τους και τις οικογένειες τους.Ανάμεσα στις δράσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε για την αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την Κατάθλιψη, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συγκαταλέγει: την υιοθέτηση προγραμμάτων μείωσης του χρέους, την ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας προσανατολισμένες στην κοινότητα, την προώθηση της γνώσης ότι η επένδυση στη ψυχική υγεία έχει οικονομικά οφέλη, την πρώιμη αναγνώριση των προβλημάτων ψυχικής υγείας (ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται η κατάχρηση αλκοόλ και η αυτοκτονικότητα), την αντιμετώπιση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, τη συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με ανάπτυξη συστημάτων αξιολόγησης των μονάδων ψυχικής υγείας και σύνδεσης της με την χρηματοδότηση τους.

*Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής ΓΝ Άρτας-Πρόεδρος Τομέα Ψυχικής Υγείας Άρτας-Πρέβεζας

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις