Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ & ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
1027 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012
00:48

 

Του Μηνά Μηντσαρίδη
 
  

Πάντα πίστευα πως ο γραπτός λόγος είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο έκφρασης, αλλά όχι ο ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας στα μέλη μιας Δημοτικής Ομάδας, που ισχυρίζεται  πως κέρδισε τις εκλογές για να υπηρετήσει τον τόπο.

 
 

   Πάντα πίστευα πως ορισμένα ταξίδια στο εξωτερικό, των Δημοτικών Αρχόντων, και όταν αυτά ήταν σωστά προετοιμασμένα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να ενημερωθούν οι ίδιοι,  στην προσπάθεια  τους να βρουν λύσεις, αφού κοινά είναι τα προβλήματα.


   Στον δικό μας Δήμο Χαλκηδόνας ο γραπτός λόγος από την μια και τα ταξίδια από την άλλη δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που ανατινάζει την ήδη διαλυμένη Δημοτική Παράταξη των Δαικούδη – Μπίκου.

   Παλαιότερα, φεύγει ο Δήμαρχος στις Βρυξέλλες και αποπέμπει δια επιστολής τον Αντιδήμαρχό του.

   Χθες, έφυγε ο Δήμαρχος στις Βρυξέλλες, δίνει εντολή για ξήλωμα της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ, με σκοπό την μεταφορά της σε χώρο που ΔΕΝ έχει ετοιμαστεί ακόμη,   ΔΕΝ ενημερώνει τον Πρόεδρο του ΔΣ, και ο Πρόεδρος του ΔΣ δια επιστολής του, κοινοποιεί στο Δήμαρχο, πως  θα πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του, βάζοντας του όρους του.

   Αυτή η δημοτική ομάδα των Δαικούδη – Μπίκου ποτέ ΔΕΝ είχε συνοχή, συναντίληψη,  κοινό βηματισμό, ίδια όσμωση. Το μοναδικό συνεκτικό της στοιχείο υπήρξε μια πετυχημένη λογιστική στρατηγική εκλογικής νίκης, για την νομή της εξουσίας.
  
Τουλάχιστον να σταματήσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους με επιστολές ή να σταματήσουν τα ταξίδια. 

 

ΠΟΤΕ και τα ΔΥΟ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ. 

 

Τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

 

 

«Γιορτή ψωμιού» στα Κουφάλια

 
 
Σάντουιτς μήκους δύο μέτρων, παραδοσιακές μηλίγκες, ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα θα ψήσουν σε υπαίθριους φούρνους οι αρτοποιοί του σωματείου υπαίθρου Θεσσαλονίκης στην τριήμερη «Γιορτή ψωμιού στην ύπαιθρο», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και τη Δευτέρα στην πλατεία Δημαρχείου στα Κουφάλια.

  Αφορμή για τις εκδηλώσεις, οι οποίες διοργανώνονται για πρώτη φορά από το σωματείο σε συνεργασία με το δήμο Χαλκηδόνας, είναι ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας άρτου τη 16η Οκτωβρίου.

Σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στα κεντρικά φανάρια της Νέας Ιωνίας, μέλη του σωματείου αρτοποιών στο πλαίσιο ενημέρωσης του κοινού θα μοιράσουν ψωμάκια και το πρόγραμμα της εκδήλωσης. «Με τη ‘Γιορτή ψωμιού’ επιδιώκουμε την επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό. Θα μαζευτούμε αρτοποιοί από όλη την Ελλάδα, η ηγεσία του κλάδου, θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις του κόσμου, ο οποίος θα δει και πώς παρασκευάζεται το ψωμί και θα λύσει όποιες απορίες έχει», αναφέρει στη «Μ» ο Νίκος Σιδηρόπουλος, γραμματέας του σωματείου αρτοποιών υπαίθρου Θεσσαλονίκης «Η Δήμητρα». «Εμείς επιδιώκουμε ως σωματείο να εξηγήσουμε στον κόσμο γιατί θέλουμε φθηνό και ποιοτικά καλό ψωμί και να δείξουμε ότι πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον αρτοποιό, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία», συμπληρώνει.
Στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν δράσεις και γεγονότα για τα σχολεία, τα παιδιά, τους καταναλωτές και την οικογένεια με επίκεντρο το ψωμί, θα παρουσιαστεί η παραδοσιακή μηλίγκα, ένα αρτοσκεύασμα της Ανατολικής Ρωμυλίας, που παρασκευάζεται κατά πανελλαδική αποκλειστικότητα στα Κουφάλια. Επίσης μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να ενημερωθούν, να παρακολουθήσουν και να δημιουργήσουν αρτοσκευάσματα στα καλλιτεχνικά εργαστήρια ζυμαριού που θα στηθούν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα υπάρχει και το «Σπίτι της μηλίγκας».
Σε ειδικό εργαστήριο μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με ομάδα διατροφολόγων του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών θα εκπαιδεύει τους μικρούς υποψήφιους σεφ και θα ετοιμάζει σάντουιτς (μήκους δύο μέτρων), τα οποία στη συνέχεια θα τεμαχίζονται και θα μοιράζονται στους επισκέπτες. Επιπλέον η αλυσίδα της παραγωγής -από το σιτάρι ως το αλεύρι και το ψωμί- θα παρουσιάζεται με την εγκατάσταση παραδοσιακού νερόμυλου και αρτοποιείου στο χώρο της εκδήλωσης.
Σε άλλο χώρο της πλατείας Δημαρχείου θα στηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Διατροφική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση προς την κατανάλωση ποιότητας», κατά τη διάρκεια του οποίου ειδικοί επιστήμονες διατροφολόγοι και καταξιωμένοι αρτοτεχνίτες θα απαντούν στις ερωτήσεις των μαθητών και των καταναλωτών επισκεπτών.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν γευστικές δοκιμές άρτου, πρωινού και αρτοσκευασμάτων, ενώ αναμένεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 500 μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Το πρόγραμμα
Η τελετή έναρξης της τριήμερης γιορτής θα γίνει αύριο, στις 6 μ.μ., και το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει ζύμωση και ψήσιμο ψωμιού, γευστικές δοκιμές, διάλογο για το ψωμί, εργαστήρια ζυμαριού και μηλίγκας υπό τον ήχο μουσικής. Την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 9 μ.μ. Περιλαμβάνουν ζύμωση και ψήσιμο ψωμιού, γευστικές δοκιμές, εργαστήρια ζυμαριού, μηλίγκα, εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά και οικογένειες, ενημέρωση του κοινού, σάντουιτς δύο μέτρων. Τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 9.30 π.μ. και θα διαρκέσουν έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Περιλαμβάνουν στρογγυλό τραπέζι στην πλατεία Δημαρχείου, εργαστήρια ζυμαριού και γευστικές δοκιμές.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις