Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Στα «αζήτητα» το πετρέλαιο στη Χαλκηδόνα !
1046 αναγνώστες
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012
00:05
Ούτε καν από περιέργεια δεν τηλεφωνούν για πετρέλαιο θέρμανσης οι συμπολίτες μας  καταναλωτές, σύμφωνα με λιανοπωλητές του καυσίμου. Με τις τιμές να διαμορφώνονται χθες στα επίπεδα των 1,37-1,38 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή) και τις υψηλότερες να «χτυπούν» μέχρι και 1,44 -σε γειτονικό νομό – δεν είναι καθόλου παράξενη αυτή η «σιγή ασυρμάτου»
Στο μεταξύ, πρόβλημα αρχίζει να δημιουργείται με την προμήθεια σε καύσιμα κίνησης, καθώς δεν συμπληρώνονται τα… βυτία, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις, χθες το πρωί, να υπάρχουν αδειασμένες αντλίες στην περιοχή μας
Σύμμαχος των εξαντλημένων, οικονομικά, νοικοκυριών είναι οι καλές καιρικές συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον φθινοπωρινό καιρό να «έρχεται» σταδιακά -παρά το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει και ο Οκτώβριος.
Η «κινητοποίηση» των λιανοπωλητών του πετρελαίου θέρμανσης την προηγούμενη εβδομάδα, που αποφάσισαν να μην διανείμουν το καύσιμο, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητη, μιας και οι καταναλωτές δεν έδειξαν ουδεμία διάθεση να προχωρήσουν στην προμήθεια του καυσίμου, η οποία ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο.
«Ούτε καν από περιέργεια για να ρωτήσουν την τιμή δεν τηλεφωνούν», ανέφερε χαρακτηριστικά πρατηριούχος στο «ΕΛΕΥΘΡΟ ΒΗΜΑ » ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
ΤΙΜΕΣ
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς έφεραν τη μέση τιμή στα επίπεδα των 1,37-1,38 ευρώ ανά λίτρο, ωστόσο στη Μαγνησία καταγράφηκαν τιμές ως κα 1,44 ευρώ ανά λίτρο, ενώ και σε Λάρισα και Καρδίτσα καταγράφηκαν τιμές στα 1,4 ευρώ ανά λίτρο.

Οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα είναι απαγορευτικές για χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν δει τους μισθούς και τις αμοιβές τους είτε να μειώνονται ή να εξαφανίζονται, λόγω ανεργίας.  

 

 

ΒΟΜΒΑ...

 

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ
 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 
ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗΜΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2" - ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΧΟΥ
 ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΔΗΜΩΝ ΦΕΡΝΕΙ Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ 2" -
 
ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΟΧΟΥ
 
Στην επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών στον «Καλλικράτη 2» προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, τη διάσπαση ορισμένων δήμων που συγκροτήθηκαν μετά τη ψήφιση του Καλλικράτη, αλλά και τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τους ΟΤΑ στις αιρετές περιφέρειες, όπως η μεταφορά μαθητών.

Της Φανής Σοβιτσλή
Μεταξύ των δήμων που αναμένεται να διασπαστούν είναι της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Λέσβου για την οποία συναινεί και ο δήμαρχος Δ. Βουνάτσος, αλλά και του Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνενώθηκε με άλλους έξι και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση στην Ελλάδα. Από τον ενιαίο δήμο Λαγκαδά εξετάζεται να αποσχιστεί ο Σοχός, με τον οποίο πιθανόν να συνενωθεί η δημοτική ενότητα Ασσήρου.
Για την πρόοδο υλοποίησης της εφαρμογής της β’ φάσης του σχεδίου Καλλικράτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενημέρωσε τον ευρωπαίο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.
Στη συνάντηση εργασίας, ο κ. Χαν συναντήθηκε και με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, τους οποίους ενημέρωσε με τη σειρά του για τους άξονες των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν ότι ο επίτροπος έκρινε αναγκαίες τις αλλαγές στο πλαίσιο του «Καλλικράτη 2», με δεδομένο ότι το αρχικό σχέδιο δημιούργησε πολλές παθογένειες, καθιστώντας δυσλειτουργικούς τους νέους δήμους.

«SOS για τα κοιμώμενα έργα»

Κατά την ομιλία του, ο επίτροπος κ. Χαν, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της Ελλάδας, ζήτησε την επίσπευση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, χαρακτήρισε την «ανταγωνιστικότητα» και τη «διακυβέρνηση» ως τα κλειδιά που θα καθορίσουν το αν η Ελλάδα θα αξιοποιήσει στο έπακρο την πολιτική συνοχής κατά την περίοδο 2014 - 2020. Επίσης, ανέφερε ότι με την πρόσφατη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», που έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες -και επομένως περισσότερες ευθύνες- στις περιφέρειες, η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να μετατρέψει τις περιφέρειές της σε μηχανισμούς μελλοντικής ανάπτυξης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα λεγόμενα «κοιμώμενα» έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί αλλά δεν προχωρούν οι εργασίες τους, για τα οποία είπε ότι κινδυνεύουν άμεσα με απένταξη, καθώς και στα έργα που έχουν συμβασιο ποιηθεί αλλά σημειώνουν μικρή πρόοδο στην υλοποίησή τους, όπως ο ΣΜΑ Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ
ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΤΟ ΑΔΕΝΔΡΟ

Αθίγγανοι επιχείρησαν να διαλύσουν γέφυρα του ΟΣΕ για να κλέψουν το μέταλλο

Αθίγγανοι επιχείρησαν να διαλύσουν γέφυρα του ΟΣΕ για να κλέψουν το μέταλλο
Τρεις αθίγγανοι, μέλη της λεγόμενης συμμορίας του σκραπ, συνελήφθησαν επ' αυτωφώρω στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, όταν προσπαθούσαν να διαλύσουν μεταλλική γέφυρα του ΟΣΕ προσπάθησαν προκειμένου να κλέψουν το μέταλλο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες προσπαθούσαν να αποκολλήσουν μεταλλικά τμήματα της γέφυρας. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 36χρονο, μία 40χρονη και μία 36χρονη, ενώ αναζητείται και ο 47χρονος συνεργός τους. Στην κατοχή της 36χρονης βρέθηκε επίσης μικροποσότητα χασίς.

Κατά τη σύλληψη, η αστυνομία κατέσχεσε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα φορτηγό που ήταν φορτωμένα -μεταξύ άλλων- με φιάλες οξυγόνου και προπανίου, λάστιχα οξυγονοκόλλησης και συρματόσκοινα.
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού