Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (μόνο από τόν σκηνοθέτη)
897 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012
00:54

 
 

***θα ασχοληθούμε σήμερα αγαπητοί μου με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο το οποίο ήταν σημαντικότατο όχι μόνο διότι έδινε έναν τόνο διαφορετικό λόγω αλλαγής εξουσίας ,αλλά γιατί πιστεύω ότι θα κρίνει πολλά για την μετέπειτα πορεία του τόπου.

***πολλή καλή η αίθουσα ,με αρκετό κόσμο κέντρισε το ενδιαφέρον των δημοτών.Δέν είχε δημοσιογραφικές θέσεις (το είχαμε προβλέψει αυτό) ,ίσως γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να γράφονται και να λέγονται ΤΙΠΟΤΑ στους πολίτες γύρω από τα κοινά του δήμου μας!!!.

***έντονη ήταν η «δυσφορία» του δημάρχου Π.Δαικούδη προς τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μεσήμβριας κ.Μαργαρίτη για την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μουσικής Θεασσαλονίκης.Μόνο δύο προσκλήσεις έδωσε στο δήμαρχο !!! και στο δημοτικό συμβούλιο από τις 1200 προσκλήσεις που μοίρασε συνολικά για την εκδήλωση!!!!.

***εγκωμιαστικά λόγια ακούσαμε από τον Α.Αραμπατζή στο συμβούλιο για τον Ι.Μπίκο «γνωρίζει πολύ καλά τα αντικείμενα του δήμου,και έχει ηγετικές ικανότητες μεγάλες,εύχομαι να πετύχει» ανέφερε.Επέκρινε δριμύτατα τον δήμαρχο Π.Δαικούδη διότι δεν κάλεσε ΠΟΤΕ συμβούλιο των αρχηγών της αντιπολίτευσης. Ευχήθηκε δε η αλλαγή ηγεσίας στο δήμο Χαλκηδόνος να πετύχει.

***έφυγε στην μέση του δημοτικού συμβουλίου ο αγαπητός σύμβουλος Μ.Κούρας.Οι υποχρεώσεις του στο Εργατικό Κέντρο Θες/κης είναι μεγάλες ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Δ.Α.Κ.Ε, έρχονται και οι εκλογές στο Ε.Κ.Θ στις 15,16 και 18 Νοεμβρίου οπότε καθημερινά είναι σε αναμμένα «κάρβουνα».

***θετικός ήταν για το έργο του δήμου προς το πρόσωπο του δημάρχου ο Μ.Μηντσιούδης.Είχε συναινετικό πνεύμα και οι θετικές του τοποθετήσεις για την διετία που πέρασε με δήμαρχο τον Π.Δαικούδη άρεσαν στον κόσμο.

***για άλλη μια φορά ο Π.Τζανής «φόρτωσε» το κλίμα του δημοτικού συμβουλίου.Προσωπικά ως δημοτικόςσύμβουλος «είναι ο αγαπημένος μου» έχει ατάκες τρομερές ,είναι γνώστης πολύ καλός της τοπικής αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων του δήμου.Στα «αρνητικά του» είναι ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του ,όμως δικαιώνομαι ως σκηνοθέτης ,ΔΙΟΤΙ όταν μιλούσα με θετικά λόγια για τον Π.Τζανή «κάποιοι» με επέκριναν.Η δημόσια πρόσκληση στο δημοτικό συμβούλιο του δημάρχου Π.Δαικούδη στις επόμενες εκλογές να είναι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ απόλυτα.

***δεν άφησε καλή εντύπωση η ενέργεια των αντιδημάρχων Ι.Βλαικούδη και Ε.Λαγογιάννη να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του νέου δημάρχου Ι.Μπίκου.Εξάλλου απομένουν ΔΥΟ μήνες μέχρι την λήξη της θητείας τους.Τώρα που η ΟΜΑΔΑ όλη δείχνει να διακατέχεται από μεγάλη σύμπνοια,είναι ανώφελο να βιάζονται ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος!!!.Στην πολιτική περιμένεις και λίγο, ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.

***σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον δήμαρχο Π.Δαικούδη ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Α.Οκλαλιώτης.Η παραίτηση του δημάρχου είναι κατά τον αγαπητό Ανδρέα «προδοσία» της λαϊκής βούλησης και ετυμηγορίας της δημοτών.Έξαλλος με την διοίκηση Π.Δαικούδη τα δυο τελευταία χρόνια ο Α.Οκλαλιώτης επέκρινε δριμύτατα τους χειρισμούς του δημάρχου σε θέματα του δήμου.

***το δεκάλεπτο του δημότη ήταν αυτό που άναψε ξανά τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο.Ο Τ.Βασιλειάδης αναφέρθηκε ξανά στο γνωστό πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο στο νερό.Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι έξω ,με τον Λ.Παπαμιχαήλ να δικαιώνεται πλήρως σε όλα τα θέματα.Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να καλέσει την επιστημονική κοινότητα όπως υποσχέθηκε για να ενημερώσει τους δημότες.

***αυτό που άφησα για το τέλος να σχολιάσω ήταν η στάση του Ι.Μπίκου στο συμβούλιο της Τετάρτης.Πράγματι ήταν καταπληκτικός στις τοποθετήσεις του,άπλωσε χείρα φιλίας και συνεργασίας στον Π.Τζανή,έδωσε τεκμηριωμένα απαντήσεις σε όλα τα θέματα ,και βλέπω έναν ηγέτη στον δήμο μας που θα ανατρέψει πολλά «κατεστημένα» σε γρήγορο χρονικό διάστημα.
 

***τελειώνοντας ,συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θ.Παπαθεοδώρου από την Γέφυρα εκφράζει η στήλη του σκηνοθέτη για το βαθύ πένθος τους.

Ο...σκηνοθέτης
 
 

Χωρίς λεωφορεία την Τρίτη και

την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη

 
Χωρίς λεωφορεία την Τρίτη και την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη
Την έναρξη κινητοποιήσεων εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στις 6 και 7 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη (6 Νοεμβρίου) και στάση εργασίας την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τέλος το κάπνισμα σε

καφέ και μπαρ!

 
altΣυνταγματική καθώς αποτελεί θεμιτό περιορισμό ελευθερίας ενόψει της προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των πολιτών , κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες, μπαρ, κ.λ.π.

Ως γνωστόν ο νόμος απαγόρευσης του καπνίσματος «πέρασε» το 2010, όμως στην πράξη … πέρασε και δεν ακούμπησε, αφού στις περισσότερες καφετέριες και μπαρ επιτρέπεται κανονικότατα το κάπνισμα μέχρι και σήμερα.
Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται ότι θα αλλάξουν, αφού το ΣτΕ έκρινε συνταγματική την τότε υπουργική απόφαση, εναντίον της οποίας υπήρχαν προσφυγές του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί.
Βασικό επιχείρημα των επιχειρηματιών ήταν πως η οικονομική κρίση ,οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, σε συνδυασμό μ την απαγόρευση του καπνίσματος έχει ως συνέπεια μείωση κατά 70%-90% της πελατείας τους.
Οι δικαστές όμως αφού αναγνώρισαν πώς συνιστά σημαντικό περιορισμό, τον οποίο θεωρούν θεμιτό καθώς «επιβάλλεται κατά τρόπο γενικό και αντικειμενικό, τελεί δέ σε συνάφεια προς το αντικείμενο της ρυθμίσεως και τον επιδιωκόμενο με αυτή σκοπό δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος συνίσταται στην προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα για την υγεία τους, τόσο των καπνιζόντων, όσο, και κυρίως, εκείνων που υφίστανται τις επιδράσεις του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους».
Παράλληλα, η επίμαχη απαγόρευση, όπως τονίζουν οι δικαστές «δικαιολογείται και από την ανάγκη της προστασίας και της μη περαιτέρω επιβαρύνσεως του συστήματος της κοινωνικής ασφαλίσεως των πολιτών, το οποίο κατοχυρώνεται από τη διάταξη του άρθρου 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος, από τις δαπάνες που θα υποβληθεί αυτό για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το κάπνισμα (2008–2012), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 3,5 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ στο ίδιο σχέδιο επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το παθητικό κάπνισμα για την υγεία των πολιτών».

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού