Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (μόνο από τόν σκηνοθέτη ) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
950 αναγνώστες
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012
00:49

***άριστη εντύπωση άφησε η συνέντευξη του Π.Τζανή και Α.Οκλαλιώτη στο Τ.V Χαλκηδόνα THESS.Και οι δύο είναι πολλοί καλά πληροφορημένοι γύρω σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, γνώστες των «πραγματικών» και όχι «φανταστικών» δομών του δήμου μας «τάραξαν» κυριολεκτικά τα «νερά».

Η είδηση είναι ότι ο κ.Π.Τζανής όταν ρωτήθηκε εάν ανήκει στην παράταξη του Μ.Μαυρουδή απάντησε «όχι».

Σίγουρο όμως είναι ότι ο αγαπητός Παναγιώτης δεν απέκλεισε ότι θα μετέχει στις επόμενες εκλογές μ ένα σχήμα ευρύτερο και ποιο ευέλικτο στον χώρο της κεντροαριστεράς,έχοντας «ίσως» και ηγετικό ρόλο (δεν το είπε) αλλά το άφησε να εννοηθεί.

Πολλά «κόμματα» ιδεών βλέπω Μαυρουδή στην παράταξη σου και «φωτιά στα κάρβουνα» αν δεν αντιδράσεις γρήγορα!!!.

Ο Α.Οκλαλιώτης με την σειρά του κατέκρινε για μία ακόμη φορά την ανυπαρξία του της διοίκησης του Π.Δαικούδη και κατηγόρησε ευθέως την διοίκηση της δυαρχίας που θα επικρατήσει στον δήμο Χαλκηδόνος.Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών ,και ότι η πλειοψηφία των έργων που θα συνεχιστούν ,είναι έργα που ξεκίνησαν οι Δήμαρχοι των τριών πρώην δήμων ΑΓ.Αθανασίου,Χαλκηδόνος,Κουφαλίων.

Έσπασαν τα «κοντέρ» πάντως της τηλεθέασης ,και το πλέον ευχάριστο είναι ότι ακόμη και σήμερα συζητούν ευρέως στα «πηγαδάκια» των καφέ τα λεχθέντα των δύο συμβούλων της αντιπολίτευσης.

***η διοργάνωση του «χωριού των θαυμάτων» που θα πραγματοποιηθεί στα Κουφάλια από 7 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου θα αναβαθμίσει επιτέλους την περιοχή και οικονομικά , και πολιτιστικά.Πολλά περίπτερα σε δύο ζώνες 700 και 500 ευρώ ,έχουν νοικιαστεί και οι εκθέτες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να πετύχει το όλο εγχείρημα.Το μόνο εισιτήριο που θα πληρώνει ο επισκέπτης είναι όταν το παιδί του ανεβαίνει στο τραινάκι που θα γυρίζει εντός των Κουφαλίων,και όταν κάνει το παιδί του παγοτσουλήθρα.

Είναι μια «έκθεση» μίνι στον χώρο των Κουφαλίων που θα φέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής ,την δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρας μας.

Η εταιρεία που θα οργανώσει το «χωριό των θαυμάτων» θα είναι υπεύθυνη και για την διαφήμιση του όλου εγχειρήματος.Σε όλα τα σχολεία της Β.Ελλάδος ,καθώς επίσης και σε όλα τα τουριστικά γραφεία θα αποσταλεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων , επίσης και σε μέρη «κλειδιά» της Θεσσαλονίκης , όπως Αεροδρόμιο,και σταθμό λεωφορείων "Μακεδονία" θα γίνει διαφήμιση μέσω ατόμων που ντυμένοι ειδικά θα μοιράζουν τα σχετικά φυλλάδια.

***άριστες μαθαίνω είναι οι σχέσεις του προέδρου του Δ.Δ Χαλκηδόνος Α.Μπαλτατζή με τον επερχόμενο δήμαρχο Ι.Μπίκο.Αν και στο παρελθόν είχαν κάποιες «κόντρες» τώρα ο αγαπητός Σούλης «στάζει μέλι» για τον κ.Γιάννη!!!.

Φυσικά δεν αναφέρω την άποψη του προέδρου του Δ.Δ Χαλκηδόνος για τον απερχόμενο δήμαρχο Π.Δαικούδη για να «μην γίνει πόλεμος»!!!.Κάτι «παγίες» στο παρελθόν με καθυστέρηση ,κάτι «στραβές» του Δημάρχου έχουν κάνει τον αγαπητό Σούλη τούρκο!!!.

***πολύ κινητικός ο πρόεδρος του Δ.Δ Αγχιάλου Ναρλής Ιωάννης.Τα προβλήματα των δημοτών του προσπαθεί γρήγορα να τα επιλύσει ,και στα δημοτικά συμβούλια είναι πάντα παρών ,έτσι ώστε να είναι ενήμερος πάντα στα γενικότερα προβλήματα του δήμου.Οι άλλοι πρόεδροι των Δ.Δ που δεν ΠΑΤΑ κανείς στο δημοτικό συμβούλιο ,(πλην 2-3 περιπτώσεων ) πώς ενημερώνονται για τα θέματα που απασχολούν τα μέρη τους ???,μάλλον «τηλεγραφικά» !!!!.

Ο...σκηνοθέτης

Συνέντευξη του Α. Στεργιάδη


 

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 7:00' μ.μ. ο Απόστολος Στεργιάδης θα δώσει συνέντευξη στο TV HALKHDONA-THESS με θέμα "Πολιτισμός στο Δήμο".


Οι ερωτήσεις θα επεκταθούν σε: 
α) Πολιτιστικοί σύλλογοι και ο σύγχρονος ρόλος τους.
β) Εθελοντισμός και εθελοντικές οργανώσεις.
γ) Ο ρόλος του Δήμου και η αρωγή της πολιτείας.


   Εξαιρετική η προσπάθεια του "Ελεύθερου Βήματος", του blog takalanta.blogspot.gr με δημοσιογράφους τους κκ Θεοδοσιάδη Χρήστου και Τσακίρη Σάκη, για την δημιουργίαιντερνετικής τηλεόρασης στο Δήμο μας, φιλοξενούν συνεντεύξεις από πολιτικούς και ανθρώπους με ενδιαφέροντα σε θέματα πολιτιστικά, αγροτικά, αθλητικά κ.α.
Είναι αρχή μια σπουδαίας δουλειάς που θα βοηθήσει στην ενημέρωση των Δημοτών μας.
 
   Τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις παρακολουθείτε απευθείας (live) και να επεμβαίνετε με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις στο τηλ. 23910 21333 ή να τις παρακολουθείτε μαγνητοσκοπημένες 24 ώρες το 24ωρο στο:

 
 

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την απειλή μεγάλων χρηματικών προστίμων στα στελέχη των Διευθύνσεων Διοικητικού/Προσωπικού που δεν θα αποστείλουν στοιχεία των υπό απόλυση υπαλλήλων μέσα στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες, επισείει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά τα φαινόμενα «ανυπακοής» από αιρετούς και εργαζόμενους στους δήμους αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ωστόσο σε αυτή δεν διευκρινίζεται αν ισχύει και για περιπτώσεις κατάληψης χώρων από τους εργαζόμενους αλλά και για τους αιρετούς που αρνούνται να δώσουν στοχεία.
«Η µη αποστολή των στοιχείων εντός της ανωτέρω προθεσμίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται µε το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο. Στην εγκύκλιο δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για τις ετήσιες ή της μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων, ωστόσο αν από έναν φορέα πρέπει να απολυθούν 30 υπάλληλοι που λαμβάνουν 1000 ευρώ έκαστος το μήνα τότε:
-Στην πρώτη περίπτωση (ετήσιες αποδοχές) εν λόγω διευθυντής θα πρέπει να πληρώσει 90.000 ευρώ!
- Στη δεύτερη περίπτωση (μηνιαίες αποδοχές) το πόσο ανέρχεται στα 7500 ευρώ.
Εντός 5 ημερών οι λίστες
Στην εγκύκλιο οποία υπενθυμίζεται ότι: «εντός 5 (πέντε) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, οι Διευθυντές Διοικητικού/ Προσωπικού του συνόλου των φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι υποχρεωμένοι να αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατάλογο ονομάτων των υπαλλήλων οι οποίοι:
α. Τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους
β. Τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.
Επισημαίνεται ότι η υποβολή των ατομικών στοιχείων των υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας αποτελεί εκπλήρωση της πάγιας υποχρέωσης των υπηρεσιών Διοικητικού/Προσωπικού να επικαιροποιούν τα στοιχεία της απογραφής σε κάθε περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής του προσωπικού τους, δεδομένου ότι τόσο η θέση σε διαθεσιμότητα όσο και η αναγκαστική αργία συνιστούν μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασης του υπαλλήλου.
Σημειώνεται ότι η άμεση υποβολή των στοιχείων αυτών εξυπηρετεί την ταχύτερη μετακίνηση του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα για την κάλυψη των υφιστάμενων υπηρεσιακών αναγκών. Υπενθυμίζεται ότι η θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας επέρχεται αυτοδίκαια με τη δημοσίευση του Νόμου"προστίθεται στην εγκύκλιο.
Εντός 10 ημερών οι διαπιστωτικές πράξεις
Παράλληλα, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, «εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του νόμου, οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων αποστέλλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση kinitikotita@ydmed.gov.gr:
Α. αντίγραφα των διαπιστωτικών πράξεων κατάργησης θέσεων κατ'εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.4 του παρόντος νόμου (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Α')
Β. αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στις καταργούμενες θέσεις (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Β΄)
Γ. τις πράξεις µε τις οποίες τίθενται, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, σε αυτοδίκαιη αργία υπάλληλοι, κατ' εφαρμογή της υποπαραγράφου Ζ.3 του νόμου αυτού (Παράρτημα ΙΙ-Υπόδειγμα Γ΄)».
Ποιοι υπάλληλοι απολύονται
Υπενθυμίζεται ότι «σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.4. του άρθρου πρώτου του παρόντος ν.4093/2012 καταργούνται αυτοδικαίως από τη δημοσίευσή του οι οργανικές, προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις των υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην υποπαράγραφο Ζ.1.1:
με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους και μερικής απασχόλησης,
ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης),
αποκλειστικά των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων,
και (οι οποίοι) δεν έχουν προσληφθεί:
1. Με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως είναι οι διαδικασίες επιλογής ΑΣΕΠ,
2. Με άλλες ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας, όπως π.χ. δημόσια ανακοίνωση- προκήρυξη θέσεων με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια,
3. Με ειδικές διατάξεις, όπως π.χ. με το ν.1648/1986, όπως τροποποιήθηκε με το ν.2643/1998, για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων (π.χ. πολύτεκνες οικογένειες, αποκατάσταση αναπήρων πολέμου, προστασία ατόμων με αναπηρία), ν.3624/2007 για το διορισμό συγγενούς θανόντος εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών του έτους 2007, ν. 3448/2006 για το διορισμό συγγενών θανόντων εν υπηρεσία, ν. 2725/1999, όπως ισχύει, για το διορισμό διακριθέντων αθλητών κ.λ.π.
Παράλληλα «διευκρινίζεται ότι η εν λόγω ρύθμιση δεν καταλαμβάνει:
  • τους μονίμους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας
  • τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ οι οποίοι ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ και
  • τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ, κατηγορίας ΔΕ, με ειδικότητες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις περιοριστικά αναφερόμενες στην ως άνω διάταξη».

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις