Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 - ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ - ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ...
1002 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012
00:05

 

 
 
ΘΕΜΑ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3:

 Μερικές άμεσες επιπτώσεις στον Δήμο μας

Α. Μείωση – κατάργηση αποζημιώσεων αιρετών, πάγωμα προσλήψεων στους δήμους: Μηδενισμός των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, μείωση κατά 50% της αντιμισθίας τω προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των εξόδων παράστασης για επιτροπές και ιδρύματα των ΟΤΑ, κατάργηση της αποζημίωσης των συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου συμβούλων, μείωση του αριθμού των συμβούλων και των συνεργατών στους ΟΤΑ είναι τα βασικά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τον περιορισμό  των δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμέν 

 

Μειώνεται η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων κατά 50%. Κατά 50% μειώνονται οι αποδοχές και οι πάσης φύσεως αμοιβές διοικητών, υποδιοικητών, προέδρων, αντιπροέδρων και διευθυνόντων συμβούλων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. ιδρυμάτων ΝΠΔΔ των δήμων και των περιφερειών, καθώς και των ΝΠΙΔ αυτών, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων των ΟΤΑ, αλλά και των Α.Ε. στις οποίες οι ΟΤΑ συμμετέχουν σε ποσοστό άνω του 50%. Ακόμη καταργείται η αποζημίωση για τις συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και οικονομικών επιτροπών.


---Οι αμοιβές των αιρετών στην Ελλάδα είναι ακόμη και μετά τις περικοπές αυτές προκλητικές. Πριν λίγο καιρό δήμαρχος Ιταλικής πόλης, μεγαλύτερης πληθυσμιακά από τον Δήμο Χαλκηδόνος κατέθεσε ως ενίσχυση την μηνιαία αποζημίωση του στο Ελληνικό Κράτος 1700,00 ευρώ, ενώ την ιδία στιγμή η αμοιβή του δημάρχου Χαλκηδόνος ήταν τότε 5.000 ευρώ (πρόσφατα περιορίστηκε στα 3.500!), περίπου μικτά.
Ένα ολόκληρο σύστημα πλουτισμού, ασυδοσίας, παραβατικότητας και διαφθοράς, στηρίζονταν στους πονηρούς κατ’ επάγγελμα ψευτο-πολιτικούς. Τοπικά δημιουργήθηκαν μικρά κλειστά κυκλώματα πολιτών που λυμαίνονται τον χώρο της αυτοδιοίκησης και που έτσι συνέβαλαν στον ευτελισμό και στην εμπορευματοποίηση της πολιτικής. Είναι γνωστές οι κινήσεις ένταξης στους εκλογικούς συνδυασμούς στην βαση του: ‘’έλα μαζί μου και θα γίνεις ….πχ αντιδήμαρχος, πρόεδρος στη ΔΕΥΑ κλπ’’!
---Όταν ψηφίστηκε το μνημόνιο 2 είχαμε ζητήσει  να δημιουργηθεί ένα ταμείο κατακράτησης του 20% των αποζημιώσεων των αιρετών και να τεθεί στην διάθεση της επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια κατά της φτώχειας και της ανέχειας στο τόπο  μας. Ζητούσαμε από τους πρόεδρους των επιχειρήσεων του δήμου, όταν συζητούσαμε τους απολογισμούς και τους προϋπολογισμούς των, να παίρνουν την κατώτερη προβλεπομένη αποζημίωση. Όλοι (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) παίρνουν την μεγαλύτερη!
Τώρα που οι ξένοι, οι δανειστές μας επέβαλαν αυτή την περικοπή θα την αποδεχτούν. Έχασαν όμως κάθε ηθικό υπόβαθρο για την πολιτική τους συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα. Η μείωση των αμοιβών τους είναι το πρώτο μέρος της απώλειας τους. Θα ακολουθησει το δεύτερο: η πολιτική τους εξαφάνιση!
Β. Καταργούνται όλα τα επιδόματα εορτών και αργίας για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, ενώ αναστέλλονται μέχρι το 2016 οι διατάξεις που αφορούν στη χορήγηση Κινήτρων Επίτευξης Στόχων. Οι θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών διαμορφώνονται σε δήμους όπως ο δικός μας με αριθμό αντιδημάρχων έως πέντε (5) σε μόνο τρεις (3) θέσεις.   

Μέχρι τέλος του 2016 οι ΟΤΑ α΄και β΄ βαθμού δεν επιτρέπεται να προσλάβουν μόνιμο και με συμβάσεις αορίστου χρόνου προσωπικό στις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στις προσλήψεις προσωπικού πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ισχύει η αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις»

Kαταργούνται οι οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής.
                                                                  Η  ΜΕΔΟΥΣΣΑ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις