Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σ. Δανιηλίδης: Συζήτηση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων από μηδενική βάση
954 αναγνώστες
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012
00:42

 

alt«Η συζήτηση για το νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να γίνει από μηδενική βάση, να είναι ευρύτατη, ειλικρινής και σε μεγάλο βάθος.

Θα πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών και τοπικών φορέων, ώστε ο καθένας να αναλάβει για την εφαρμογή του δεσμεύσεις και ευθύνες». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, στην παρέμβασή του κατά την ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.

«Όσο δε γίνεται μία τέτοια συζήτηση τόσο αφήνουμε περιθώριο σε απίθανους ανθρώπους, εκπροσώπους φορέων ή απλά του εαυτού τους να κυνηγάνε φαντάσματα με απίστευτα ψέματα και τρομερές κινδυνολογίες, όπως γίνεται σήμερα με την περίπτωση του ΣΜΑ Ευκαρπίας», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, που εξέφρασε την ετοιμότητα της ΠΕΔΚΜ να προχωρήσει αυτόν τον διάλογο σε κάθε νομό ή σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας, εάν χρειαστεί.
Ο κ. Δανιηλίδης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας σημείωσε ότι είναι ανήκουστο και ανεπίτρεπτο για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, μειοψηφίες, όσο δυναμικές κι αν είναι, να ανατρέπουν νόμιμες αποφάσεις δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων.
Επίσης άφησε αιχμές εναντίον ομάδων και φορέων που με τη δράση τους ουσιαστικά κρατούν τη χώρα σε παλιές λύσεις και μεθόδους, όπως η ταφή, αφού αυτό ευνοεί συγκεκριμένα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
«Πρέπει να κάνουμε το άλμα στο μέλλον, στη διαχείριση των απορριμμάτων με δυο αυτονόητους στόχους: την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Και για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους θα πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως όλα τα εργαλεία που μας δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία. Σήμερα είναι απαραίτητη «η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης και εξήγησε: «όποιος νομίζει ότι μπορεί να αγνοεί τα επιστημονικά επιτεύγματα στις μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων είτε είναι ανεπαρκής είτε παραπλανά τον κόσμο».
Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι η αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων στον τομέα της καθαριότητας, θα πρέπει να πάψει να θεωρείται θέμα ταμπού. Σε αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει στην εξαγωγή απορριμμάτων στη Σουηδία σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας που δημοσιοποίησε η σκανδιναβική χώρα για την εξεύρεση απορριμμάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως καύσιμο στις υπερσύχρονες μονάδες καύσης που διαθέτει.
«Τα ζητήματα της χρηματοδότησης θα πρέπει να προσεγγιστούν με την παρακάτω ιεράρχηση. Σε πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι δημόσιες επενδύσεις με εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς δημόσιους πόρους. Συμπληρωματικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτοδιοικητικοί ή ιδιωτικοί πόροι» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.
Τέλος, ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε ότι είναι απόλυτο δικαίωμα των αιρετών οργάνων να αποφασίζουν, εφόσον κινούνται με νόμιμο τρόπο, τη σύμπραξη τους με ιδιώτες για να εφαρμόζουν καλύτερα και οικονομικότερα μέσα είτε την αξιοποίηση νέων συστημάτων για να βελτιώσουν τη διαχείριση».
 
 
H "πληρωμένη" απάντηση του Αναστασιάδη 
στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν
 όσο 500 Γερμανοί
H "πληρωμένη" απάντηση του Αναστασιάδη στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί
Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με την συνοδεία του, ο υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική...
Συνεργασία κ. Χανς Ποακίμ Φούχτελ. Τον Γερμανό αξιωματούχο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης  ο οποίος τους καλωσόρισε στον Δήμο Λαγκαδά και συζήτησε μαζί  τους την έναρξη και οριοθέτηση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαγκαδά και δήμων της Γερμανίας. Η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, ικανούς να θεμελιώσουν μια συνεργασία, επωφελία και των δύο πλευρών. Την προώθηση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων (γαλακτοκομικών) στην αγορά της Γερμανίας, την μεταφορά τεχνογνωσίας στο θέμα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την αποστολή Γερμανών επισκεπτών για Ιαματικό Τουρισμό μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και γνωριμία με το δήμο Λαγκαδά.
Στην συνέχεια ο κ. Φούχτελ και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο στο χώρο της Λουτρόπολης, είδαν από κοντά τις Ιαματικές εγκαταστάσεις μας, ενώ τέλος οι γερμανοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν στην πλατεία αδελφοποιήσεων (Steglitz- Zehlendorf) που θεμελιώθηκε πρόσφατα στο χώρο των Λουτρών.  Ο ίδιος ο κ. Φούχτελ υποσχέθηκε να επιμεληθεί προσωπικά την προσθήκη του συγκεκριμένου σημείου σε Τουριστικούς Οδηγούς της Γερμανίας, ως αξιόλογο προορισμό Γερμανών επισκεπτών, ενώ στον ίδιο δόθηκαν και τουριστικοί οδηγοί του Δήμου Λαγκαδά, μεταφρασμένοι στην γερμανική γλώσσα, ώστε να τους προωθήσει σε τουριστικούς παράγοντες και φορείς της χώρας του.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά αφού ευχαρίστησε το υφυπουργό και την συνοδεία του για την επίσκεψη, αναφερόμενος στο δύσκολο κομμάτι διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Δήμος Λαγκαδά έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να επιμεληθούν τον ευπρεπισμό στα 47 χωριά μας, τις 64 σχολικές μονάδες και τις 40 γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. «Θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν… Μάλλον κ. Υπουργέ, σε αντίθεση με τις τελευταίες δηλώσεις σας, 70  Έλληνες εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!