Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 654
861 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012
00:58


ΣΙΝΔΟΣ Βρήκαν λαθραία ανακυκλώσιμα

 
Οι «Ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσαν σωρεία φορολογικών παραβάσεων, καθώς εκεί κατέληγαν λαθραία ανακυκλώσιμα είδη που συγκεντρώνουν Βούλγαροι και Έλληνες απ’ όλη τη Θεσσαλονίκη και κυρίως από εγκαταλειμμένα εργοστάσια και κάδους ανακύκλωσης.
 
Τα μέλη του ΣΔΟΕ ακινητοποίησαν δύο βουλγαρικά μικρά φορτηγά που μετέφεραν χαρτί για ανακύκλωση. Όπως παρατήρησαν, τα υλικά αυτά παραλαμβάνονταν παράνομα, χωρίς κανένα παραστατικό έγγραφο. Στη δικογραφία που σχηματίζεται, επισημαίνεται ότι οι έλληνες ιδιοκτήτες της εταιρείας παραλάμβαναν ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς τιμολόγια, και προκειμένου να δικαιολογήσουν τις τεράστιες «λαθραίες» ποσότητες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια.
Αντίστοιχες κατηγορίες για παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα αντιμετωπίζουν και οι δύο βούλγαροι οδηγοί των φορτηγών, οι οποίοι παρέδιδαν τα ανακυκλώσιμα υλικά χωρίς παραστατικά, ενώ τα μετέφεραν με βουλγαρικά φορτηγά, που είναι παράνομο. Εκτός από τις διοικητικές παραβάσεις, ο οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας έδωσε εντολή να σχηματιστεί και δικογραφία σε βάρος τους. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί, καθώς στη συγκεκριμένη εταιρεία βρέθηκε και αριθμός μετάλλων που φτάνουν με τον ίδιο τρόπο από τους «συλλέκτες του δρόμου» για να πουληθούν στη συνέχεια σε χαλυβουργεία.
Το ζήτημα με την παράνομη διακίνηση ανακυκλώσιμων ειδών απασχολεί έντονα τις εισαγγελικές αρχές, μετά τα σχετικά παράπονα που έχουν γίνει από δήμους για συνεχείς κλοπές. Παρόμοιες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει η διακίνηση μετάλλων στη μαύρη αγορά, σε σημείο που μικρές ομάδες να φτάνουν σε σημείο να αποξηλώνουν μέχρι και παλιές σιδερένιες γέφυρες του ΟΣΕ, προκειμένου να πουλήσουν τα μέταλλα σε μάντρες, για να προωθηθούν σε χαλυβουργεία.

Έρευνα και σε άλλες εταιρείες
Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα για την παράνομη διακίνηση ανακυκλώσιμων αναμένεται να επεκταθεί και σε εγκαταστάσεις άλλων εταιρειών, οι οποίες προμηθεύονται υλικά μόνο από δίκτυα του δρόμου, δηλαδή από Βούλγαρους και Έλληνες που τα αναζητούν στα σκουπίδια και στους κάδους ανακύκλωσης, για να τα μεταπωλήσουν στη συνέχεια. Έρευνες σε μάντρες που διακινούν μέταλλα έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν ύστερα από συλλήψεις μικροεμπόρων που δραστηριοποιούνται σε κλοπές τέτοιου είδους.
 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις