Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !
886 αναγνώστες
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012
01:07

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Πριν από 2-3 χρόνια ήταν κάποιοι μετανάστες που τις νύχτες έψαχναν να βρουν στους κάδους πράγματα χρήσιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις πεταμένα τρόφιμα. Τώρα μετανάστες και αρκετοί ντόπιοι ψάχνουν απεγνωσμένα στους κάδους για μια πεταμένη ντομάτα, ακόμη και την ημέρα χωρίς αναστολές. Μόνο που περιορίζονται όλο και περισσότερο και τα τρόφιμα που οδηγούνται στον κάδο.
Είναι αυτά που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και εκείνα που δεν βλέπουμε τις νύχτες όταν βγαίνουν εκείνοι οι οποίοι ντρέπονται να ψάξουν την ημέρα στα σκουπίδια. Πρόκειται για την πλέον ακραία μορφή με την οποία εμφανίζεται η πείνα καθώς καλπάζουν η ανεργία και η φτώχεια. Ομως αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν βρίσκεται σε αυτά που βλέπουμε, αλλά σε εκείνα που δεν βλέπουμε.
Και δεν βλέπουμε εκείνο τον κόσμο που κλείνεται όλο και περισσότερο στο σπίτι, που δεν έχει να πληρώσει λογαριασμούς, που ντρέπεται να δείξει ότι πεινάει. Μετράμε μόνον αριθμούς και ποσοστά για την ανεργία τα οποία κατά έναν τρόπο πλαστογραφούν την πραγματικότητα. Οχι μόνον εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται η απογραφή, αλλά και γιατί δεν μετρά τα καινούργια φαινόμενα στην κοινωνία, όπως την απλήρωτη εργασία που συναγωνίζεται πλέον την ανεργία. Μετράμε μόνον αριθμούς και ποσοστά για τα λουκέτα, αλλά και εδώ οι αριθμοί πλαστογραφούν την πραγματικότητα. Γιατί δεν μπορούν να αποτυπώσουν το γεγονός ότι μπορεί οι πόρτες να είναι ανοιχτές αλλά πλείστα όσα καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο. Οτι όλο και περισσότεροι έμποροι και επαγγελματίες κάνουν στάση πληρωμών και πολλοί έχουν πλέον χάσει ακόμη και το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ορισμένοι θεωρούν όλες αυτές τις σκέψεις ως υπερβολικές. Αλλοτε γιατί ανήκουν σε έναν κοινωνικό χώρο που ζορίζεται από την κρίση αλλά μπορεί ακόμη να καταναλώνει και αισθάνεται την ασφάλεια του "κλειστού" κύκλου. Και άλλοτε γιατί θέλουν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι όλα αυτά μπορεί να μην τους αφορούν και να μην επηρεάσουν τη ζωή τους. 
Οπως και να έχει όμως ο κύκλος της ανέχειας και της φτωχοποίησης διευρύνεται συνεχώς και καταπίνει στρώματα που στην αρχή της κρίσης κανιβάλιζαν σε βάρος των διπλανών τους επειδή τους θεωρούσαν προνομιούχους.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όσο αναγκαίος είναι ο αγώνας για ανατροπή αυτής της πολιτικής, άλλο τόσο αναγκαία είναι και η αλληλεγγύη. Και οι δήμοι οφείλουν να την ενθαρρύνουν και να την οργανώσουν πολύμορφα, αφήνοντας στην άκρη τον πειρασμό της πολιτικής εκμετάλλευσης. Στον οποίο δυστυχώς ορισμένοι υποκύπτουν.

Μαθητής λιποθύμησε από την πείνα 

σε σχολείο της Θεσσαλονίκης!

 
Ένα ακόμη περιστατικό λιποθυμίας μαθητή από πείνα καταγράφηκε πριν από δύο ημέρες σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr το...περιστατικό σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων του Δήμου Νεάπολης- Συκεών. Ένας μαθητής αλβανικής καταγωγής λιποθύμησε την ώρα του μαθήματος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
 
Τις τελευταίες ημέρες οι συμμαθητές του παιδιού ενημέρωναν δασκάλους και γονείς ότι η διάθεση του συγκεκριμένου μαθητή έχει αλλάξει. Ο ίδιος ο Αλβανός μαθητής το τελευταίο διάστημα δήλωνε στους συμμαθητές του ότι πεινάει. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του, λίγη ώρα πριν λιποθυμήσει τον άκουγαν να «γρυλίζει» και τον έβλεπαν να τρέμει.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις