Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Τσιότσκα «Αλησμόνητες Στιγμές, 100 Χρόνια Χαλάστρας 1912-2012»
1031 αναγνώστες
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012
00:14

Ήταν μια υπέροχη βραδιά!!!
Προχθές  το βράδυ σε μια  κατάμεστη αίθουσα του  ΚΑΠΗ Χαλάστρας έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Τσιότσκα «Αλησμόνητες Στιγμές, 100 Χρόνια Χαλάστρας 1912-2012» με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα.
Το βιβλίο το παρουσίασαν  η αρχαιολόγος Ελισάβετ Βοζίκα, ο φιλόλογος καθηγητής Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος και ο θεολόγος καθηγητής Νίκος Καψαχείλης.   Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις παιδικές του καταβολές (δισέγγονο του Γιώργη Νταλιγκάρη)  ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να γραφεί και να εκδοθεί το βιβλίο. Την εκδήλωση πλαισίωσε με ξεχωριστό τρόπο η χορωδία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χαλάστρας  με χοράρχη τον Νίκο Πολύχρο.
Παρέστησαν ο πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα Βαλάντης Παπαγεωργίου, ο πρώην βουλευτής Κώστας Διαμαντής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δέλτα Θεόδωρος Δαλακούρας, οι πρώην δήμαρχοι Χαλάστρας Γρηγόρης Χαντές, Νίκος Κράββας ,Γρηγόρης  Ουζούνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του της τοπικής κοινότητας Χαλάστρας Απόστολος Κανάκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Κανάκας,   ο πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης  Δέλτα Αξιού Λουδία– Αλιάκμονα Θεμιστοκλής Κουιμτζής, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ Χαλάστρα Μένη Χαχούδη, η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου Σμαραγδή Ζαπατέτα  και πλήθος κόσμου.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
 ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ

 ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
19.00 μ.μ. ΖΩΝΤΑΝΑ 

ΣΤΗΝ XALKHDONA THESS

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ...


   Ο συνδημότης μας κ. Δημήτρης Βασιλιάδης (Λυκειάρχης του γεν. Λυκείου Κουφαλίων) ζήτησε και έκανε χρήση του 10λέπτου του δημότη όπου είχαμε μια εκτενή και επιστημονικά τεκμηριωμένη αναφορά για την ποιότητα του πόσιμου νερού και για τις πρόσφατες μετρήσεις που βρέθηκε εξασθενές χρώμιο σε γεώτρηση στον Άγιο Αθανάσιο. Η μέτρηση που βρέθηκε πριν 6 μήνες περίπου ήταν 50 – 54 μg/l(χιλιοστά του γραμαρίου ανά λίτρο) θεωρήθηκε εκτός ορίων και η ΔΕYΑΧ σταμάτησε την λειτουργία της. Σύμφωνα με την δήλωση του κ. Αλεκάκη (Αντιπρόεδρος ΔΕYΑΧ) η εν λόγω γεώτρηση τώρα λειτουργεί και τα αποτελέσματα των μετρήσεων σε εξασθενές χρώμιο είναι 9μg/l όπου και θεωρείται εντός φυσιολογικών ορίων. (Αυτό προκάλεσε την αποδοκιμασία των Δημοτών που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση του ΔΣ). Ο κ. Βασιλιάδης ανέφερε πως τα όρια ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνούν τα 2μg/l και κάθε ποσότητα περεταίρω θεωρείται επικίνδυνη για την Δημόσια υγεία, ζήτησε επίσης ένα ειδικό ΔΣ με μοναδικό θέμα την ποιότητα του πόσιμου νερού και να έχουν μια καλλίτερη ενημέρωση οι Δημότες.           

Δημότες Χαλκηδόνος
 
ΘΕΜΑ: ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ......
 
ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ 
 ΓΕΓΟΝΟΤΑ… live stream 24 ΩΡΕΣ
 ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 19.00 μ.μ. 
ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ… 
 
ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

 ΟΤΙ ΘΑ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ …!

 

"Πολιτιστική Ζωή" 27/11/12

 
 
 
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η εκπομπή "Πολιτιστική Ζωή" με τον Απόστολο Στεργιάδη σε συνεργασία με την XALKHDONA-THESS TV. Η εκπομπή προβάλετε στο Internet κάθε Τρίτη στις 7:00’ μ.μ. με καλεσμένο κάθε εβδομάδα και έναν εκπρόσωπο Πολιτιστικού φορέα του Δήμου μας.
 
Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου καλεσμένοι της εκπομπής είναι οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας κα. Μπαλασκάκη Ντίνα Πρόεδρος και κα. Τοσίδου Άννα Ταμίας του Συλλόγου.
Θα συζητηθούν θέματα εφ όλης της ύλης που αφορούν τον Σύλλογο και τον πολιτισμό γενικότερα, καθώς και την Ιστορία της Χαλκηδόνας.
 
 
 
Ο Σύλλογος της Χαλκηδόνας από τους πιο δραστήριους Συλλόγους με πλούσιο πολιτιστικό έργο, με ένα εκπληκτικό θεατρικό τμήμα που κάθε χρόνο ανεβάζει και ένα θεατρικό έργο αντάξιο επαγγελματικών θεατρικών σκηνών. Κορυφαία ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου το μοναδικό καρναβάλι με τις γιαουρτομαχίες που γίνεται κάθε τελευταία Κυριακή της αποκριάς, καθώς και το πρωτότυπο "Μαραθώνιο Παραμυθιού" που επί τρία 24ωρα συνεχόμενα απαγγέλλονται παραμύθια για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους φίλους.
 
 

 

 
   Περισσότερα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου στις 7:00’ μ.μ. Το τηλέφωνο της εκπομπής για τις ερωτήσεις των τηλεθεατών ή online τοποθετήσεις είναι  23910 21333.

 

Προβλήματα στην ανάπτυξη αρδευτικών δικτύω Επιστολή Ψωμιάδη στους αρμόδιους υπουργούς

 

Προβλήματα στην ανάπτυξη αρδευτικών δικτύων

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και στον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης

σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ), που προέκυψε από την εφαρμογή των διοικητικών μεταρρυθμίσεων του Καλλικράτη.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα, που εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη και συντήρηση των αρδευτικών δικτύων, καθώς και την υλοποίηση εγγειοβελτιωτικών έργων στις Περιφέρειες.
«Γνωρίζετε καλά ότι η μεταβίβαση του ελέγχου κάθε ΤΟΕΒ στο Δήμο όπου αυτός εδρεύει, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η περιοχή στην οποία λειτουργεί, δημιουργεί προβλήματα, αφού τα αρδευτικά δίκτυα κάθε ΤΟΕΒ κατασκευάστηκαν με βάση τα φυσικά χαρακτηριστικά του εδάφους και όχι τα διοικητικά όρια κάθε Δήμου και συνήθως επεκτείνονται σε εκτάσεις γειτονικών δήμων», τονίζει στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης.
Ο κ. Δ. Ψωμιάδης προτείνει «την επάνοδο της εποπτείας των ΤΟΕΒ στην Περιφέρεια, η οποία εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την ενιαία δράση των οργανισμών, χωρίς να τους διαχωρίζει λειτουργικά και διοικητικά», αλλά και «την παραμονή των ΤΟΕΒ στην υφιστάμενη μορφή και δομή, δηλαδή ως ανταποδοτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι οποίοι εξυπηρετούν δημότες Δήμων διαφόρων όμορων περιοχών, καθώς δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο και δεν επιχορηγούνται από αυτό».
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης καλεί τους Υπουργούς να ενεργήσουν τα δέοντα για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους αγρότες.
«Η Πολιτεία οφείλει να δώσει προτεραιότητα στον πρωτογενή τομέα, έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κρίσης. Μην αποδυναμώνετε τις Περιφέρειες και μην τις καταδικάζετε την αγροτική ανάπτυξη σε μαρασμό!», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις