Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ
847 αναγνώστες
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012
17:03


Τήν Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, στα Κουφάλια και ώρα 11.30 πμ, πραγματοποιήθηκε η ορκομωσία του νέου Δημάρχου Χαλκηδόνος, κου Μπίκου Ιωάννη. Φανερά συγκινημένος και έχοντας αισιοδοξία παρ’όλο το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχω την ύψιστη τιμή και επίσημα, σύμφωνα με την ιερή παράδοσή μας, να αναλάβω Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Χαλκηδόνος, δίνοντας τον όρκο να υπηρετήσω τις τοπικές κοινωνίες, τους συνδημότες και όλους τους συμπολίτες μας με αφοσίωση, πίστη στο καθήκον, με αφοσίωση και πίστη στο συμφέρον του τόπου μας.

Η εποχή που συμβαίνει αυτό, όπως ολοι γνωρίζουμε δεν είναι από τις πιο ευχάριστες που βιώνει η χώρα μας, κατά συνέπεια και ο τόπος μας. Είναι όμως μία πρόκληση για μένα, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου να συμβάλλω στην αλλαγή της εικόνας οδηγώντας τις εξελίξεις σε ένα περισσότερο ευοίωνο μέλλον. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε όλοι μαζί, μέσα σε ένα κλίμα ενότητας και συνεργασίας να πετύχουμε τους στόχους μας που παραμένουν πάντα φιλόδοξοι και οραματικοί.

Κατ’αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες στο Δημοτικό Συμβούλιο που με εμπιστεύτηκαν σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την διαδοχή του Παναγιώτη Δαϊκούδη, του οποίου η θητεία ως Δημάρχου έχει να επιδείξει θετικές εξελίξεις, παρεμβάσεις και δράσεις. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω το λαό του Δήμου μας, άπαντες τους συνδημότες και συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, με τη ρητή δέσμευσή μου ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως παράταξη και ως διοίκηση.

Αγαπητοί φίλοι, η κρίση που σήμερα όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είμαι βέβαιος ότι μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Με αλλαγή στις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες αλλά κυρίως στον τρόπο σκέψης, δράσης και διοίκησης μπορούμε να γεννήσουμε και να αξιοποιήσουμε πολλές δυνατότητες και εργαλεία που διαθέτουμε. Και σε αυτήν την κατεύθυνση δεσμέυομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να βλέπουμε τους συνδημότες μας χαμογελαστούς στον καθημερινό σκληρό τους αγώνα.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο πρώτος πυλώνας που μπορεί να στηρίξει την προσπάθειά μας είναι ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας των οργάνων, στηριζόμενος στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των διαφόρων υποθέσεων με αντικειμενικότητα και ισονομία. Πίστευα και πιστεύω στην πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνάμεων του τόπου μας χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις με γνώμονα το συμφέρον της περιοχής μας και των ανθρώπων της. Με αυτές τις αρχές κινήθηκα μέχρι σήμερα και με αυτές θα συνεχίσω χωρίς υπαναχωρήσεις και εκπτώσεις.

Λειτουργώντας μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο αρχών μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε και να προσθέσουμε ακόμη περισσότερα στις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσα σε ενα τέτοιο πλαίσιο αρχών μπορούμε να υποστηρίξουμε τις προτεραιότητές μας σε όλα τα επίπεδα δράσης αποβλέποντας στην περαιτέρω ενίσχυση του περιβάλλοντος ανάπτυξης αξιοποιώντας όλους τους πόρους και τις δυνατότητές μας. Και σε αυτό το σημείο μπορώ να σας πω ότι μια απο τις κρισιμότερες προτεραιότητές μας είναι το περιβάλλον, στο οποίο εμπεριέχονται οι έννοιες της «πράσινης» ενέργειας και της καθαριότητας.

Οι τομείς που μπορούμε να επεκταθούμε είναι πολλοί για να μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε πλούσια δράση, όπως για παράδειγμα η παραγωγή ενέργειας μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων ή η ενεργειακή θωράκιση του Δήμου μας με έμφαση στην αλλαγή του τρόπου θέρμανσης των δημοτικών κτιρίων και σχολικών μονάδων, αξιοποιώντας την πρώτη ύλη η οποία υπάρχει στο δήμο μας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο τομέα της καθαριότητας που δεν έχει μόνο στενή σχέση με την καθημερινότητά μας, θέτω ως κορυφαίο στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας ανακύκλωσης, η οποία όχι μόνο επιφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη για το δήμο και τους δημότες, αλλά συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνδεδεμένος με την οικονομία, συλλογική και ατομική, αλλά και με την προστασία του περιβάλλοντος επίσης, είναι και ο υδάτινος πλούτος που διαρρέει την περιοχή μας και τον οποίο πρέπει να επιχειρήσουμε με ορθολογικές μεθόδους να αξιοποιήσουμε. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε και οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε πηγή χρηματοδότησης, είτε εθνική είτε ευρωπαϊκή, εντάσσοντας έργα σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Κάποια, μάλιστα, είναι ενταγμένα σε χρηματοδοτήσεις αλλά θα σχεδιάσουμε και θα διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα χωρίς να αφήσουμε να πάει χαμένο ούτε ενα ευρώ.

Πολύ περισσότερο αυτό θα επιδιώξουμε να ισχύει στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και παιδείας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής προστασίας και από την άλλη να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών μας με μια δυνατή αλυσίδα σχολικών κτιρίων και υποδομών θέτοντας ως στόχο και τη δημιουργία ειδικού σχολείου για παιδιά με αναπηρίες, που θα είναι το μοναδικό στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Αυτό όμως που αδιαπραγμάτευτα βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιδιώξεών μας είναι να καταστήσουμε το Δήμο μας και τις υπηρεσίες του ως ένα φερέγγυο και αξιόπιστο συνοδοιπόρο των συμπολιτών μας, με το σύνολο των υπαλλήλων και των εργαζομένων να είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του πολίτη προσφέροντας την καλύτερη εξυπηρέτησή του. Ο Δήμος με ότι αυτός περικλείει ως έννοια, μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής,         δίνοντας σε όλους την ευκαιρία και την δυνατότητα να ζει το παρόν και να σχεδιάζει το μέλλον με άλλη θετική ματιά.

Με αυτές τις πρώτες ελάχιστες σκέψεις απευθύνομαι σήμερα στους συνδημότες μας τους οποίους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά, καλώντας τους σε μια διαρκή συνεργασία και σταθερή συμπόρευση. Σας ευχαριστώ»ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ  
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις