Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ( ΤΣΙΧΙΤΑΣ – ΜΟΥΛΑΣ – ΜΙΣΙΔΗΣ) ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο
1481 αναγνώστες
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012
00:02


Αναγκαιότητα η θέρμανση στα σχολεία 
του Δήμου Χαλκηδόνας 
 

Το ζήτημα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και η μη έγκαιρη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς Δήμους, αφού τα περισσότερα σχολεία της χώρας εκπέμπουν σήμα κινδύνου λόγω των μεγάλων περικοπών κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα.
Ο Δήμος Χαλκηδόνας προσπάθησε, ώστε όλα τα σχολεία του Δήμου να έχουν μια σεβαστή ποσότητα καυσίμου στις δεξαμενές τους.
«Μέχρι σήμερα ήμασταν τυχεροί λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Με δεδομένο ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών, καθώς βαδίζουμε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, η δημοτική αρχή έχει επιληφθεί για την επίλυση του θέματος προκειμένου να μην στερηθούν το φετινό χειμώνα τη θέρμανση οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Γιάννης Μπίκος στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ ( ΤΣΙΧΙΤΑΣ – ΜΟΥΛΑΣ – ΜΙΣΙΔΗΣ) ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και αγροτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.
Από την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τσιχήτας και ο διευθυντής κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ακόμα, παρόντες ήταν, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Κουφαλίων κ. Χρήστος Μουλάς, ο πρόεδρος  αγροτικού συλλόγου Κουφαλίων κ. Νικόλαος Μισιούδης και ο πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Τριλόφου κ. Χρήστος Τσιλιάς.

Κυρίαρχο θέμα της ατζέντας ήταν το αίτημα για καταβολή άμεσων ενισχύσεων από τα ΠΣΕΑ με βάση το άρθρο 11 του Κανονισμού για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι το 2010.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αφού υπενθύμισε την τελεσίδικη αρνητική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαβεβαίωσε πως ανάλογα θέματα στο μέλλον θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή, με σεβασμό στο μόχθο του αγρότη και χωρίς να καλλιεργηθούν φρούδες ελπίδες όπως είχε κάνει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ακόμα, δήλωσε πως με δική του πρωτοβουλία εξετάζεται από τον ΕΛΓΑ η ενεργοποίηση του θεσμού της προαιρετικής ασφάλισης για νόσους και παθογόνα αίτια που σήμερα δεν αποζημιώνονται συμπεριλαμβανομένου και του πράσινου σκουληκιού.

Παράλληλα, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως με δική του εντολή του συγκροτείται ομάδα εργασίας για την εκπόνηση κανονιστικού πλαισίου, με βάση το άρθρο 10 του Κανονισμού 1857/2006 περί Κρατικών Ενισχύσεων, για την ενίσχυση και την πρόληψη νόσων ζώων και φυτών από επιβλαβείς οργανισμούς.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και των Αγροτικών Συλλόγων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει ο συνεταιριστικός νόμος 4015/2011, ενώ ζήτησαν την άμεση υποβολή τροπολογιών ώστε να αρθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που συνιστούν απειλή για τη βιωσιμότητα των οργανώσεων τους, για να λάβουν την διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού ότι συμμερίζεται την αγωνία τους και ότι ο ίδιος θεωρεί την επίσπευση των αλλαγών στον συνεταιριστικό νόμο επιτακτική.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν παράταση για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων τους στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης.
Επίσης, ζήτησαν και ο κ. Χαρακόπουλος δεσμεύτηκε να βρει λύση, για την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής που έχουν καταθέσει σε περίπτωση που δε δοθεί παράταση από τα συναρμόδια Υπουργεία καθώς σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΗ θα απορρίψει τους φακέλους και θα χάσουν τα ίδια κεφάλαια που ορισμένοι έχουν ήδη επενδύσει.

 

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

(μόνο απο τον σκηνοθέτη)

 
58 και σήμερα ,μέχρι 10 Φεβρουάριου θα είναι τα κοντέρ του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ και του «σκηνοθέτη» «προσεκτικά»!!!!Μετά «τσίτα τα γκάζια»!!!!.
 
***συνεχίζουμε δυναμικά και σήμερα με δύο κυρίως θέματα που αφορούν τον Μ.Μηντζαρίδη και τον αντιδήμαρχο οικονομικών Ι.Βλαικούδη.
 
Έσπασε τα κοντέρ ΧΘΕΣ η επισκεψιμότητα του μπλοκ για τον Π.Τζανή και Ι.Τσουκνιδά.Συνεχίζουμε λοιπόν!!!!.
Ο κ.Μ.Μηντζαρίδης είναι ένα πρόσωπο που στο χώρο των Κουφαλίων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μόνο θετικά σχόλια θα ακούσεις.
Άριστος επαγγελματίας στην δουλεία του,χαμηλών τόνων,και με πολλές συμπάθειες πολιτικές από «σοσιαλισμό» μεριά, (όσος απέμεινε) , συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ,καθώς ,και στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Προς τιμή του αναφέρει ότι σαν αρχηγός αυτής της «κίνησης¨» που έχει στόχο ένα καλύτερο και αποδοτικότερο δήμο Χαλκηδόνος δεν έχει ανασφάλειες.
Εάν βρεθεί άλλος ηγέτης τότε ευχαρίστως παραμένει και στρατιώτης.
Το πρόβλημα αγαπητέ Μηνά είναι το εξής:
Να προσέξεις να μην σε χρησιμοποιήσουν μόνο ως «Κουφαλιώτη».Όλοι γνωρίζουμε ότι το 30% των ενεργών ψήφων είναι από την πόλη των Κουφαλίων.
Οι «έχοντες κοντά σου» να σε βοηθήσουν πραγματικά και όχι «φανταστικά» ,αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο.
Ο Φ.Κυριακίδης που έχεις δίπλα σου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο εάν «εκτεθεί» βγαίνοντας στην κοινωνία.Εχει και θετικές αντιλήψεις για τα κοινά δρώμενα ,αλλά και βρίσκεται κοντά στην «πιάτσα».
Ο Α.Στεργιάδης είναι ένα πολύ «προχωρημένο μυαλό» με θετικές αντιλήψεις και γνώσεις πάνω σε τεχνικά , περιβαλλοντικά,πολιτιστικά θέματα του δήμου μας που μπορεί να βγει στην κοινωνία «καπακώνοντας» αρκετούς!!!.
Στα αρνητικά σου φίλε Μηνά είναι η ΒΙΑΣΥΝΗ. Η «γρήγορη επιστολή» που έβγαλες για την «αλλαγή χώρου» της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου χωρίς να γνωρίζεις ότι υπήρχε σχετική απόφαση ,βάρεσε «κόκκινο» στα πολιτικά κοντέρ.
Ι.Βλαικούδη τώρα που τα φώτα της «εξουσίας» τελειώνουν για τον πετυχημένο αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Χαλκηδόνος Ι.Βλαικούδη,(λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων), καλά είναι να αναφέρουμε ορισμένες «αλήθειες» που οι πολίτες του δήμου μας δεν γνωρίζουν.
Πολλοί αναρωτούνται γιατί είναι τόσο δημοφιλείς ο Ισίδωρος στα Κουφάλια.
Κατ αρχήν είναι «κουβαρτόπαιδο» μέχρι αηδίας.Είναι ο μόνος που όλο του τον «αιρετό» μισθό τον καταναλώνει σε συλλόγους και αγαθοεργίες.
Είναι ο βασικός χορηγός του ΠΑΟΚουφαλίων ,του μαζικότερου συλλόγου στην περιοχή ,και από τους βασικούς χορηγούς σε μικρότερους συλλόγους των Κουφαλίων.
Στις επόμενες εκλογές εάν κατέβει θα σπάσει τα κοντέρ σε ψήφους!!!!
Μερικοί τον βλέπουν σαν «ξερολούκουμο», δεν είναι τυχαία η επαναφορά των σχέσεων τους τελευταία με τον Ι.Τσουκνιδά!!!.
Ξύπνιος ο πρώην δήμαρχος ξαναμίλησε μαζί του, και «διορθώνει» πλέον πολλές «τεθλασμένες γωνίες» που είχε στο παρελθόν.
Οι αιρετοί και μάλιστα οι «έμμισθοι» πρέπει να βλέπουν ότι ο κόσμος τους έχει στο «μικροσκόπιο».Βλέπει και τις κινήσεις τους ,και την «τσέπη» τους.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η οικονομική εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών πάνω στο τεχνικό πρόγραμμα ήταν καταπληκτική.
Στα μελανά σημεία της αντιδημαρχίας του θα αναφέρω το «άδειασμα» εν μία νυχτί, που είχε από τον πρώην δήμαρχο Π.Δαικούδη ,όταν στον λογαριασμό που μάζευε τα λεφτά του δήμου,είδε (χωρίς να έχει ενημερωθεί νωρίτερα) ,να «κάνουν φτερά τα χρήματα» σε προμηθευτές ή εργολάβους του δήμου μας.
Επίσης οι «κόντρες» του με την κ.Ματσίγκου θα μείνουν στην «δημαρχιακή ιστορία».
Δεν προστατεύθηκε ,μα και ούτε καλύφτηκε αρκετές φορές!!!!.

Τέλως πάντων ,όλα τα πράγματα έχουν και ένα τέλος, για τον Ισίδωρο ,και μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ στίς επόμενες εκλογές!!!

Ο...σκηνοθέτης

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις