Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ
897 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012
00:09


Σε σαρωτικό ανασχηματισμό αναμένεται να προχωρήσει ο δήμαρχος της Χαλκηδονος  στο πρώτο δεκαπενθήμερο. του νέου έτους. Όλα δείχνουν ότι πριν της   15 Ιανουαρίου  ο Κ. Μπίκος θα αλλάξει  τους  τρείς αντιδημάρχους του, ανακατατάξεις θα υπάρξουν και στις προεδρίες των δημοτικών οργανισμών ενώ   αλλάζει και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αντικατασταθούν οι τρείς από τους πέντε αντιδημάρχους με τον δήμαρχο να δίνει το δικό του στίγμα το πως θέλει να λειτουργήσει και να πάρει η μηχανή μπροστά.. Εν προκειμένω αναμένεται να αξιοποιηθεί «νέο αίμα», όχι υποχρεωτικά σε ηλικία αλλά δημοτικοί σύμβουλοι που πρωτοεκλέχθηκαν στις εκλογές του 2010.
 Εκτιμάται ότι σε αμφοτέρους ο δήμαρχος θα επιφυλάξει ιδιαίτερο ρόλο στην τελευταία διετία της  θητείας του.
Οι αλλαγές των αντιδημάρχων γίνονταν κανονικά τον Ιανουάριο, στο μέσον της θητείας του δημοτικού συμβουλίου. Το ίδιο θα ισχύσει και τώρα.  Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχει αποφασιστεί να διεξαχθούν νωρίτερα, τον Μάιο η τον Ιούνιο του 2014, μαζί με τις ευρωεκλογές.Οι κινησεις του μέχρι στιγμης ειναι κρυφές και δεν λεει σε κανέναν τίποτε αλλα εμεις θα δώσουμε τα δικα μας προγνωστικα. 
Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.  Ο Κ.  Μπίκος  αναμένεται να μην εμλακεί στη διαδικασία. Οι ενδιαφερόμενοι θα ζητήσουν την έγκριση των υπόλοιπων μελών της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας και όποιος επικρατήσει θα εκθέσει την υποψηφιότητά του προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.
Άγνωστο παραμένει εάν ο  κ. Κ. Πλαγάκος θα επιδιώξει να επανεκλεγεί καθώς πέραν των άλλων φημολογείται ότι ενδιαφέρεται για τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών  χωρίς ομως να εχει ελπίδες αφου δεν δικαίωσε αυτούς που τον εξέλεξαν για πρόεδρο Δ.Σ.
Ο κ.Κώστας  Ταξιάρχης είναι το  αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη θέση του προέδρου χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση του κ. Βλαικούδη Ισίδωρου. Αν ο κ Βλαικούδης προταθεί για πρόεδρος Δ.Σ τοτε ο κ Ταξιάρχης θα πάρει μια αντιδημαρχία.
Αντιδήμαρχος αναμένεται να μην είναι αυτή τη φορά, , ούτε  ο κ. Μωισίδης Βλαδίμηρος ο οποίος είχε την ευθύνη  του τομέα της καθαριοτητας.Αντικαταστάτης πιθανόν να είναι η κυρία Γιαλοψού οπου θα τοποθετηθεί στο πρώην Δημαρχείο της Χαλκηδόνας ωστε να ελέγχει καλύτερα την κατάσταση..
 Στο πόστο  του «ισχυρού άνδρα» της ΔΕΥΑΧ,  παραμένει ο κ. Κορώνας Ανδρέας με αντιπρόεδρο τον κ.Αλεκάκη αφού κατά γενική ομολογία τα πήγαν πολύ καλά.. 
Κατά τα φαινόμενα, τον τίτλο του αντιδημάρχου δεν θα φέρει πλέον ο κ Βλαικούδηςπου έχει την ευθύνη των Οικονομικών λογω φόρτου εργασίας.
Οι  μόνοι που διασώζονται και παραμένουν στη θέση τους είναι οι  αντιδήμαρχοι της Δ.Ε Χαλκηδόνος κκ Μανάκης και Λαγογιάννης.Ο κ.Μανάκης εκτός απροόπτου προρίζεται για την αντιδημαρχία Τεχνικών έργων η αν παιχτεί καραμπόλα με την κ Κατερίνα Κοκκίνουκαι αναλάβει την Αντιδημαρχία Οικονομικών.Η κ Κοκκινου είναι η μόνη σίγουρη που θα αναλάβει ενα απο τους δυο τομείς αφου θεωρειται  δυναμική εργατική και με πολυ διάθεση να προσφέρει. 
Εκτός από τους προαναφερθέντες απομένουν  δημοτικοί σύμβουλοι  που θέλουν να αξιοποιηθούν 
Ανάλογα και με τις «καραμπόλες» που θα γίνουν, στην εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου,  και στους υπόλοιπους δημοτικούς οργανισμούς, φαβορί για τις θέσεις  είναι: ο κ.Τζήκας Λάζαρος στην θέση του κ .Πατσίδη ενω ακούγονται τα ονόματα των κκ Βαινά,Τσακίρη ,Αλεξανδράκη στις θέσεις των κκ.Χούλια,Μπίτρη και Γιαλοψού.
Αν και τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί υπάρχουν και άλλα δημοτικά αξιώματα στον ορίζοντα.Το βάρος ο Δήμαρχος κ.Μπίκος θα το δώσει και στους ειδικούς συνεργάτες που πρέπει να τον δίνουν λύσεις.Ο πρώην Δήμαρχος κ.Δαικούδης έχει καπαρώσει την μια θέση ενω η δεύτερη ανήκει στην Μαρία Κωστοπούλου η οποία δικαιολογημένα είναι το δεξί χέρι του νεου Δημάρχου αφου εχει βοηθήσει στα μέγιστα μέχρι στιγμής δίνοντας λύση σε καθημερινά και κοινωνικά προβλήματα.Ο τρίτος συνεργάτης επιβάλλεται να είναι νομικός και πιστεύουμε οτι ο κ.Μπικος θα στραφεί προς αυτη την κατευθυνση.Υπάρχουν και αλλες θέσεις που θα στελεχωθουν απο επιστήμονες η με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοικηση.Ευχόμαστε οι επιλογές του Δημάρχου κ. Μπίκου να είναι οι καλύτερες για τον τόπο μας.
ΣΑΚΗΣ   ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις