Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


H EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΙΚΟΥ
753 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013
01:57

 

 
Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου Δ.Σ στον Δήμο Χαλκηδόνας , πήρα την παρακάτω επιστολή , από τους τέσσερις απερχόμενους αντιδημάρχους .

Αγαπητέ , Κύριε Τσακίρη 
Γνωρίζουμε σε εσάς και στους αναγνώστες  σας τα παρακάτω :Μετά το πέρας άκαρπης διαδικασίας  για την ανάδειξη προέδρου Δ.Σ την Κυριακή των Φώτων , ο Δήμαρχος  κ . Μπίκος , σε γενικές δηλώσεις του αλλά και σε εφημερίδες , φωτογράφιζε , τους τέσσερις αντιδημάρχους σαν την αιτία της καταψήφισης του.
Δεν περιορίστηκε όμως σ’ απλές διαπιστώσεις αλλά προχώρησε σε συκοφαντικά σχόλια και λασπολογίες οι οποίες  θίγουν την τιμή και την υπόληψη μας . Ούτε εκβιαστές υπήρξαμε ποτέ , ούτε τυχοδιώκτες , ούτε πλουτίσαμε από τις θέσεις που υπηρετήσαμε . Αντιθέτως εκτεθήκαμε από τις διοικητικές παλινωδίες που έλαβαν χώρα , όχι μόνο δεν ωφεληθήκαμε αλλά συνεισφέραμε ακόμη και από το οικογενειακό μας    εισόδημα.
Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας σας αναφέρουμε 

Α) Το μήνυμα το στείλαμε έγκαιρα με την απουσία μας, την παραμονή της εκλογικής διαδικασίας. Σε καμία περίπτωση δε θα επιθυμούσαμε να κάνουμε εμείς την επιλογή του προσώπου για την προεδρία του ΔΣ γιατί εμείς δεν υποσχεθήκαμε τίποτα σε κανέναν ενώ αντιθέτως ο κ. Δήμαρχος υπόσχονταν αριστερά και δεξιά προεδρίες, αντιδημαρχίες, θέσεις και μισθούς. Άρα θα έπρεπε να ναι έτοιμος ν αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών του.

Β)Ουδείς τον εκβίασε και σε τίποτα. Ζητήσαμε όπως αυτός μήνες διαλαλούσε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Ο κος Βλαικούδης άλλωστε δήλωσε αρκετούς μήνες πριν ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του, ως αντιδήμαρχος, και μάλιστα το γνωστοποίησε στο Σώμα του Δ.Σ. 

Ομοίως ο κος Βλαδίμηρος Μωυσίδης έγκαιρα τον ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του ως αντιδήμαρχος.(Εισέπραξε για αυτό χτυπήματα κάτω από τη μέση, που πραγματικά θίγουν την τιμή και αξιοπρέπεια του).

Ο κος Μανάκης σε συζήτηση που είχε μαζί του, του δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει ως αντιδήμαρχος αρκεί στην Δημοτική ενότητα της Χαλκήδονας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα( 2 αντιδήμαρχιες και 1 προεδρία). Προεκλογική δέσμευση-ίσης ανάπτυξης και δίκαιας κατανομής θεσμών όπως εφαρμόστηκε στην πρώτη διετία.

Ο κος Λαγογιάννης εισέπραττε υποσχέσεις μέχρι και τη τελευταία στιγμή ότι δεν θα μετακινηθεί από την αντιδημαρχία του, με την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί να παραμείνει χωρίς μισθό, το οποίο και αποδέχθη. Προκύπτει λοιπόν από τα παραπάνω ότι όταν σπέρνεις θύελλες θερίζεις ανέμους. Τίποτα από αυτά που έπρεπε και όφειλε να πράξει ο κος Μπίκος δεν έγιναν απεναντίας ξεσκεπάστηκε η αλαζονεία του, ο αυταρχισμός του και ο ναρκισσισμός του.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μετωπικά με οποιονδήποτε δεν είναι άξιος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στα θετικά που να προκύψουν για το Δήμο μας.

ΥΓ. Άλλωστε μας μετέταξαν από Ναυτάκια στο Στρατό Ξηράς και μάλιστα με βαθμό ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ
 
Με εκτίμηση Βλαικούδης -Λαγογιάννης -Μανάκης -Μωυσίδης
 
 
 

"ΧΑΜΌΣ" ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΧΑΛΚΗΔΌΝΟΣ ΜΕ ΤΟΎΣ ΜΝΗΣΤΉΡΕΣ ΝΑ ΚΑΡΑΔΟΚΟΎΝ..

ΧΑΜΌΣ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΧΑΛΚΗΔΌΝΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΊ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΊΕΣ ΏΡΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΚΛΟΓΉ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΈΝΗ ΚΥΡΙΑΚΉ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΚΆΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΎΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΣΤΆΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΆΡΧΟΥ  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΏΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΏΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΆΡΧΟΥΣ  ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΆΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΉ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ ΜΕ 13-14 ΣΥΜΒΟΎΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΔΊΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΆΤΩ...

Η κολοτούμπα των 2  Δημάρχων του Δήμου μας σε πολλούς που στο παρελθόν τους ειχαν.... αποκαλέσει με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς και η απαξίωση σε πολλούς που τους είχαν στηρίξει σε δύσκολες ωρες κινδυνεύει να προκαλέσει ασχημες καταστάσεις στο Δήμο που αξίζει να σημιώσουμε οτι το εργο που εχουν να επιδείξουν μεχρι τώρα ειναι πολυ μικρό για τους κατοίκους του Δήμου Χαλκηδόνος.. Πάντως γεγονός ειναι οτι οι μνηστήρες μεχρι σήμερα για την θέση του Δημάρχου εχουν περάσει τα δάκτυλα του ενός χεριού..Αύριο θα φανεί στην πρώτη ψηφοφορία κατά πόσο το δίδυμο Δαικούδη -Μπικου μπορεί να αισιοδοξεί  για το μέλλον τους αλλά και για την ύπαρξη της παράταξης η θα σταθεί η αφορμή για τους μνηστήρες να βγουν με αξιώσεις στο προσκήνιο με πρώτο και καλύτερο τον κ.Αρη Αραμπατζή.
 
 Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ  ΤΗΣ

            ΤΟ ΈΞΥΠΝΟ ΠΟΥΛΊ ΑΠΌ ΤΗ ΜΎΤΗ ΠΙΆΝΕΤΑΙ

Όποια παροιμία κι αν πάρουμε είναι σωστή.. κι είμαι σίγουρη ότι όλοι σας συμφωνείτε απολύτως μαζί μου κι έχετε πλείστα όσα παραδείγματα από τη ζωή σας για την εφαρμογή όλων των παροιμιών…
Κάποτε αναρωτιόμουν ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα στον άνθρωπο.. τελικά, με τα χρόνια κατέληξα ότι τα μεγαλύτερα είναι η αλαζονεία κι η κουτοπονηριά..
Ο αλαζόνας νομίζει ότι αυτός είναι και κανείς άλλος και επιπλέον ότι μπορεί να χειριστεί όλες τις καταστάσεις προς όφελός του.. να, ένα πράμα σαν κι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, όπου οι κρατούντες διατείνονται ότι η νέα αυτή συμφωνία, που ο Θεός να την πει συμφωνία, είναι η σωτηρία μας, και την παλεύουν  για να μας πείσουν ότι είναι η καλύτερη, ενώ κάποιοι εξ αυτών δημιουργούν μια μικρή παραφωνία: ότι, και καλά, είναι το λιγότερο κακό.. πώς έχουν αλλάξει οι λέξεις νόημα.. «το καλύτερο» έγινε συνώνυμο του λιγότερο κακού…
Ο αλαζόνας λοιπόν θεωρεί εαυτόν αλάνθαστο και προσπαθεί ποικιλοτρόπως να μας πείσει για τις απόψεις του.. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του αλαζόνα είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση.. αισθάνεται τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που ο Πάπας θα ωχριούσε μπροστά του κι ας έχει το «αλάθητο»..
Πριν μερικές μέρες λοιπόν, κάποιος αλαζόνας –δεν έχει σημασία ποιος- νόμισε ότι θα ξέφευγε από τα εγκλήματά του: μια απλή καθημερινή ιστορία.. όχι τίποτα το ιδιαίτερο… τόσο σίγουρος ήταν για τον εαυτό του που προέβην σε βαρυσήμαντες δηλώσεις του στυλ: είσαι πολύ μικρή για να τα βάλεις μαζί μου… κι όντως είμαι πολύ μικρή… όμως εδώ είναι κι η δύναμή μου..
Κάποτε, πριν χρόνια όταν μελετούσα με ιδιαίτερη φροντίδα τον Θουκυδίδη, συγκράτησα ως μάθημα ζωής μια φράση του:
«Η περιφρόνηση του αντιπάλου ισοδυναμεί με αφροσύνη» (Θουκυδίδης, Α΄122).
Λιγάκι αργότερα, θυμάμαι έναν φίλο να μου λέει: «καλύτερα να σε υποτιμά ο «αντίπαλος». Μάλιστα όσο περισσότερο σε θεωρεί βλάκα και ανίκανο, τόσο καλύτερα. Γιατί λάθη θα κάνει και θα κάνει πολύ περισσότερα αν νομίζει ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο».
Αυτά τα  δύο μαθήματα δεν τα ξέχασα ποτέ και προσπάθησα από τότε να τα εφαρμόζω ανελλιπώς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κερδισμένη βγήκα από αυτά.. Να, καλή ώρα όπως τώρα.. που ήρθε η ώρα και το πλήρωμα του χρόνου ο αλαζόνας για τον οποίο σας μίλησα παραπάνω να πληρώσει… και πληρώνει για την αφροσύνη του επιπλέον πέραν του ίδιου –αυτού καθεαυτού- του λάθους του.
Δεν θέλω να πω πώς νιώθω από αυτή την επιτυχία.. απλά σκέφτομαι τι θα σκέφτεται τώρα για την δήλωσή του αυτή… Λέω ότι θα σκέφτεται κάπως έτσι: το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται.. ενώ εγώ σκέφτομαι κάπως έτσι: μια ωραία πεταλούδα, μια ωραία πεταλούδαααα….
Κι επειδή κάπως έτσι, μικρούς, καχεκτικούς και αδύναμους μας αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μας, σ αυτούς θ αφιερώσω μια άλλη παροιμία: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και θυμηθείτε φίλοι μου: όσο πιο πολύ μας υποτιμάνε τόσο πιο ηχηρό  θα είναι το ζντουπ από την πτώση τους.
Άντε, ες αύριον τα μεγάλα…
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις