Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Κινητοποίηση δημάρχων για τη στέρηση πόρων
646 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013
00:36

 

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ
 
, ΠΕΜΠΤΗ 7.2, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΔ-
 
ΚΜ ΓΙΑ ΤΗ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
 
ΤΟΥ2011
 
Σύμφωνα με σαφή διάταξη του Συντάγματος, οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ) κατανέμονται στους δήμους ανάλογα με τον πληθυσμό τους, όπως αυτός προκύπτει από την τελευταία απογραφή του πληθυσμού. Ρητά στο Σύνταγμα αναφέρεται, επίσης, ότι τα στοιχεία της απογραφής θεωρούνται δημοσιευμένα έναν χρόνο μετά τη διεξαγωγή της.
Αυτό σημαίνει ότι από τον Μάιο του 2012 η κατανομή θα έπρεπε να γίνει στη βάση των δεδομένων της απογραφής του 2011 και όχι αυτής του 2001, που είναι ανεπίκαιρη και πλέον άκυρη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλοί δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων οκτώ μόνο στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, να έχουν στερηθεί μεγάλα ποσά από τους θεσμοθετημένους πόρους.
Το γεγονός αυτό θα αναδείξουν σε συνέντευξη Τύπου μεθαύριο, Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ (26ης Οκτωβρίου 43, 5ος όροφος), ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και οι δήμαρχοι: Θ.Παπαδόπουλος (Θέρμης), Δ.Σαραμάντος (Ωραιοκάστρου), Δ.Παπαδόπουλος (Παύλου Μελά), Γ.Γλώσσης (Δέλτα), Ευστ.Λαφαζανίδης (Κορδελιού-Ευόσμου), Ι.ΑΑλεξανδρής (Θερμαϊκού), Δαμ.Ιορδανίδης (Προποντίδος) και Ιγν. Καϊτετζίδης (Πανοράματος). Πρόκειται για τους οκτώ δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης που θίγονται άμεσα από την επιμονή του ελληνικού κράτους να λειτουργεί ακόμη με τα στοιχεία της απογραφής του 2001.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν τα «στοιχεία που αποδεικνύουν την αντισυνταγματικότητα της ενέργειάς των συναρμόδιων υπουργείων, τη ζημιά που υφίστανται οι δήμοι και θα ανακοινωθούν οι ενέργειές μας προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των κατοίκων μας και να εφαρμοστούν οι σαφείς συνταγματικές διατάξεις», όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των οκτώ δημάρχων.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
24/8Δήμος Χαλκηδόνος : Πρόσκληση Ορκωμοσίας... !
22/8ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Δήμος Χαλκηδόνος : «Πέθανε το παλιό … Έρχεται το καινούργιο στο δήμο… !»
21/8Παρά...Πολιτικά - Δήμος Χαλκηδόνος : Εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!