Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Διαμαρτυρία δημάρχων για τους πόρους...
765 αναγνώστες
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013
14:30

 

Αν μέσα σε αυτό το σκηνικό προσθέσει κανείς τις έντονες διαμαρτυρίες των δημάρχων ανά την επικράτεια, οι οποίες μάλιστα έχουν εκφραστεί έντονα και μέσω θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), τότε καταλαβαίνει το... μπάχαλο που επικρατεί.
Οι δήμαρχοι δε σταματούν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι διαρκώς μεταφέρονται στους δήμους αρμοδιότητες, χωρίς όμως την αντίστοιχη μεταφορά πόρων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος ζήτησε να μην του παραχωρηθεί η αρμοδιότητα συντήρησης δρόμων, χωρίς να γίνει αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Ο δήμος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο τον δικαίωσε, με μια απόφαση η οποία θεωρείται σταθμός για όλη την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού στην ουσία δικαίωσε το σύνολο των δημάρχων της χώρας.
 
Εξάλλου, σε αχίλλειο πτέρνα των περισσότερων δήμων έχει εξελιχθεί η λειτουργία αλλά και η στελέχωση δύο υπηρεσιών, οι οποίες τους μεταφέρθηκαν από τις πρώην νομαρχίες. Πρόκειται για τις υπηρεσίες της Πρόνοιας και της Πολεοδομίας, που δημιουργήθηκαν και εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις