Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ...
667 αναγνώστες
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013
14:09

 

 

Η Οργανωτική επιτροπή του Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος ,σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου και ώρα 19.30 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλκηδόνας καλεί σε σύσκεψη :
Αντιδημάρχους, προέδρους Τοπικών διαμερισμάτων,διοικήσεις Πολιτιστικών,Αθλητικών Συλλόγων,την Πολιτική Προστασία,τους Μοτοσικλετιστές του Δήμου Χαλκηδόνος ,
Με θέμα:
Η δραστηριότητα των Φορέων στη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στον Δήμο μας από την Πέλλα ως την Θεσσαλονίκη το Σάββατο 20/04/2013 ,και ο εθελοντισμός στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/04/2013.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα συνεδριάζει το  Δ.Σ του Δήμου Χαλκηδόνος στα Κουφάλια και είναι λογικό ότι δεν μπορεί να παρευρίσκονται ούτε Αντιδήμαρχοι ούτε πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων.Μήπως πρέπει οι δύο φορείς να έχουν καλύτερη συνεργασία ώστε ο Διεθνής Μαραθώνιος να στεφθεί με επιτυχία;
 
ΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
 

Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με δενδροφύτευση στο Τριάδι
Το ΑΠΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας με δενδροφύτευση στο Τριάδι
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) καθιέρωσε την 21η Μαρτίου κάθε έτους, πρώτη ημέρα της άνοιξης, να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να αφυπνίζει όλο τον κόσμο...

και να υπενθυμίζει ότι ζωή χωρίς δάση και φυσικό περιβάλλον δε μπορεί να υπάρξει και ότι όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε και να συνδράμουμε στην προστασία και βελτίωση των δασικών οικοσυστημάτων. Tα Ηνωμένα ΄Εθνη ανακήρυξαν το έτος 2010, έτος διατήρησης της βιο-ποικιλότητας και το 2011 διεθνές έτος των δασών αναγνωρίζοντας την αξία των δασών στην προστασία της βιο-ποικιλότητας, στην ποιότητα του περιβάλλοντος και της ζωής στον πλανήτη μας και στην κλιματική αλλαγή που εμφανίζεται απειλητική.

Ο ρόλος των δασικών  οικοσυστημάτων είναι βέβαια πολύπλευρος  και παρέχει ποικίλα προϊόντα και υπηρεσίες, πολλά από τα οποία  είναι και μοναδικά και αναγκαία για τον άνθρωπο, και οι λειτουργίες τους πολλαπλές, π.χ. παραγωγικές-οικονομικές, κοινωνικο-πολιτιστικές, περιβαλλοντικές-προστατευτικές ή/και συνδυασμός τους.

Στο πλαίσιο του φετινού  εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, η Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. σε μια σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει, με θέμα «Ο διαχρονικός ρόλος των δασών στην κοινωνία, στην οικονομία και στο περιβάλλον», περιλαμβάνει:

- Διανομή δασικών φυταρίων στο κοινό της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Καμάρα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρες 10.00-12.00

- Κεντρική ομιλία  που διοργανώνεται στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00, με θέμα «Αρχαία δρυς: Ιερά και πολύτιμος», με ομιλητή τον Καθηγητή της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., Αχιλλέα Γερασιμίδη.

-  Διανομή  δασικών φυταρίων στο τέλος  της κεντρικής ομιλίας

- Δενδροφύτευση στο Τριάδι  του Δήμου Θέρμης την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 10:30, από καθηγητές και φοιτητές σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες (Δ/νση Αναδασώσεων, Δασαρχείο) της Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θέρμης ως συνέχεια της πρώτης συστηματικής δενδροφύτευσης του Κέδρινου Λόφου από καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Δασολογίας του ΑΠΘ το 1929 και δημιουργίας του τεχνητού περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις τότε δασικές υπηρεσίες και άλλους φορείς της πόλης.


Η εκδήλωση διοργανώνεται  από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού  Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., το YΠEKA - Ειδική Γραμματεία Δασών, την Αποκεντρωμένη  Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης, την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ»–Γενική Δ/νση ΄Ερευνας–Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας–Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μήνυμα των φετινών  εκδηλώσεων είναι ότι: «Τα δάση χρειάζονται από την Πολιτεία και τον καθένα από όλους εμάς φροντίδα, προστασία και αειφορική διαχείριση για να δώσουν στη συνέχεια ως ανταμοιβή σε μας και στις επερχόμενες γενιές  ένα υγιεινό περιβάλλον και ανεκτίμητα αγαθά και υπηρεσίες».


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συναγερμός έχει σημάνει στο περιβάλλον ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως τώρα παραμένειανέγγιχτο από την Δικαιοσύνη. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κούρεμα των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου και κυρίως η πιθανότητα διαρροής ονομάτων. Το συγκεκριμένο στέλεχος, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον ΣΔΟΕ,  “κρύβεται” πίσω από υπεράκτια εταιρεία με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, σπασμένες σε τρεις λογαριασμούς.
Στην Κύπρο έχουν την έδρα τους και πολλές άλλες εταιρείες Ελλήνων επιχειρηματιών, εκδοτών κλπ, οι οποίοι εμπλέκονται σε εμπόριο όπλων και όχι μόνο.
Ε, ρε τι έχουμε να δούμε...
koyrdisto portokali...

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις