Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ξεκινάει αύριο η ανθοέκθεση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
670 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013
00:11

 Οι ώρες λειτουργίας της ανθοέκθεσης είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και 17.00-22.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-22.00

Picture 0 for Ξεκινάει αύριο η ανθοέκθεση του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
Ξεκινάει αύριο για 18η χρονιά η ανθοέκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το συνεταιρισμό ανθοπαραγωγών Θεσσαλονίκης, πλησίον του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου.
Οι ώρες λειτουργίας της ανθοέκθεσης είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-14.00 και 17.00-22.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-22.00.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις των σχολείων του Δήμου, όπου οι μαθητές θα ενημερωθούν από Γεωπόνους για την περιποίηση και την προστασία των φυτών. Καθ' όλη τη διάρκεια του 10ημέρου θα λειτουργήσει στο χώρο υπαίθριος παιδότοπος με φουσκωτά και παιχνίδια.
Η ανθοέκθεση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.
Στο πλαίσιο της ανθοέκθεσης θα υπάρξουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 6 Απριλίου (Ώρα έναρξης  8.30 μ.μ.)

Θα χορέψουν:
Πολιτιστικός Σύλλογος Κύριλλος και Μεθόδιος
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας
Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης
Πολιτιστικός Σύλλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός»

Κυριακή 7 Απριλίου (Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.)
Μουσική Συναυλία από το Μουσικό Συγκρότημα και την Ορχήστρα Νέων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Σάββατο 13 Απριλίου (Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.)
Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος»
Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου
Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού

Κυριακή 14 Απριλίου (Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.)

Θα χορέψουν:
Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού
Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία  Κρεμαστή»
Χορευτικό Τμήμα Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφές στην αρχαία Αγορά της Πέλλας

 

Στην πρωτεύουσα του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, στην Πέλλα, θα συνεχιστούν οι ανασκαφές που διενεργούνται στην αρχαία Αγορά υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ Ιωάννη Ακαμάτη, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» στο σχετικό αίτημα του Τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι νέες πενταετείς έρευνες (2013-2017) αφορούν στην περιοχή νότια της Αγοράς, στη βόρεια στοά και την κεντρική πλατεία, καθώς και στην ανατολική πτέρυγα, με σκοπό την εξερεύνηση των αρχιτεκτονικών δομών, τον εντοπισμό –αν υπάρχουν- παλαιότερων οικοδομικών φάσεων και τη διαμόρφωση τελικής πρότασης ως προς το οικοδόμημα της αγοράς στις υπό έρευνα περιοχές. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για τη γραφική αποκατάσταση και την κατασκευή συνολικής μακέτας του συγκροτήματος, θα συνεχιστεί η συντήρηση, η καταγραφή, η σχεδίαση και η ανάδειξη των ευρημάτων και θα μελετηθεί το ανθρωπολογικό υλικό, αλλά και των οστέινων, λίθινων και μεταλλικών μικροαντικειμένων.
Σε μια έκταση 70.000 τ.μ., στο κτιριακό συγκρότημα της αρχαίας Αγοράς, που άκμασε τα ελληνιστικά χρόνια, επικεντρωνόταν η μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα της Πέλλας, όπως δείχνουν και τα κτίρια που την αποτελούσαν: εργαστήρια κεραμικής, κοροπλαστικής, ειδών διατροφής, επεξεργασίας μετάλλων και αρωματοποιίας, καταστήματα πώλησης, χώροι με διοικητικό χαρακτήρα, καθώς και το αρχείο της πόλης, όπου βρέθηκαν πήλινα σφραγίσματα παπύρων.
Οι ανασκαφές του 2012 πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια και ανατολική στοά, στην κεντρική αυλή και στην περιοχή του δημόσιου αρχείου της Πέλλας, όπου εντοπίστηκε ένα ναόσχημο ορθογώνιο οικοδόμημα. Ένας από τους στόχους του 2013 είναι και η περαιτέρω έρευνα του ναού, η αποκατάσταση της αρχιτεκτονικής μορφής του και η εύρεση της θεότητας που λατρευόταν σε αυτόν.
Επιπλέον, στην ανασκαφική περίοδο του 2012 βρέθηκαν πολλά νομίσματα, κάποια αργυρά κι ένας μεγάλος αριθμός πήλινων και αποθηκευτικών αγγείων, πολλά από τα οποία φέρουν ενσφράγιστες λαβές. Επίσης, εντοπίστηκαν αρκετά ειδώλια, λυχνάρια και μεταλλικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μια σιδερένια παραγναθίδα.
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις