Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών: 500 την εθελοντές, είκοσι οργανώσεις και καθαρίσαμε!
848 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013
15:39

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 3η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τον τέταρτο και τελευταίο εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές Γαλλικού. Οι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στην παραλία των Αλυκών Κίτρους, στο Δέλτα του Αξιού, στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού στα Κουφάλια και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι. Με τη συμμετοχή περίπου 500 εθελοντών και περισσότερων από είκοσι ομάδων, συλλόγων ή σχολείων αλλάξαμε όψη σε τέσσερις περιοχές της προστατευόμενης περιοχής.
Οι συμμετέχοντες δούλεψαν με κέφι και ενθουσιασμό για να απαλλάξουν τις περιοχές αυτές από τα ενοχλητικά σκουπίδια και τις είδαν να αλλάζουν και να… αστράφτουν από καθαριότητα. Απώτερος στόχος είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία» και να προτρέψουμε μικρούς και μεγάλους να μην ξαναπετάξουν ποτέ σκουπίδια και πλαστικά στη φύση, αλλά ούτε και στο αστικό περιβάλλον.
Η Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα σε συνεργασία με τους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος, καθώς και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους (Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου, Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Κουφαλίων, Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008,  Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Κατερίνης, Μ.Π.Α. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου).
Ακόμη συμμετείχαν οι: ΜΚΟ Ανθρώπων Φύσεως Έργα (ΑΦΕ), Εστία Πιερίδων Μουσών,Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας Τρίτωνες Κατερίνης,Οικολογική Ομάδα Κατερίνης Μητέρα ΓηΠεριβαλλοντική Ομάδα Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σύλλογος Δρομέων Πεζοπόρων Κουφαλίων, Πολιτιστική Γέφυρα, Δράση για την Άγρια Ζωή, οι εθελοντές του Green Party του Δήμου Θεσσαλονίκης, το σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ, το σχολείο Καλαμαρί, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου, το Παρατητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Διάσωσης, ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων, η Ομάδα Διάσωσης Κουφαλίων.
Ευχαριστούμε τον ΟΑΣΘ για την παραχώρηση λεωφορείων για τη δωρεάν μεταφορά εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΑ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!