Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
705 αναγνώστες
Σάββατο, 11 Μαΐου 2013
00:54

 

Πραγματοποιήθηκε για 31η φορά η πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (06/05/2013). Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητή για τους μεγάλους, τον Ιωάννη Φ. Λιθοξόπουλο, δεύτερο τον Σταμάτη Μουρατίδη και τρίτο τον Αναστάσιο Θ. Μαρμαρίδη και από τους  μικρούς πρώτοι νικητές ο Ζαχαρίας Λιθοξόπουλος και ο Χρήστος Σ. Μαρμαρίδης.  Δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Νικόλαος Χ. Μουρατίδης, ενώ τρίτοι αναδείχθηκαν ο Βασίλης Κουτρουδίτσης και ο Νικόδημος Μαρμαρίδης. Ο Σύλλογος μας πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.
Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψαν τα τρία συγκροτήματα του συλλόγου. Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Σ. Φωτιάδης και στο νταούλι ο Γιώργος Π. Αμανατίδης. Το αρχάριο χορευτικό χόρεψε για πρώτη φορά σε εκδήλωση και απέσπασε τα χειροκροτήματα του κόσμου. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης και ο αντιδήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου  Γεώργιος Λαζαρίδης.
 

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου Σταύρος Μαρμαρίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δρυμού Ηλίας Χρισοστομίδης και το διοικητικό μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας και πολύς κόσμος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Ράδιο Θεσσαλονίκη», «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης» «Ελληνική Ραδιοφωνία», «Παλμός», τα site του Δήμου Ωραικάστρου: Καλλιθιώτης, Ωραιόκαστρο νέα, Ωραιόκαστρο νετ, Ωραιόκαστρο νιουζ, Νέο Ωραιόκαστρο, Τροχός και 30 ημέρες για την προβολή της πασχαλινής εκδήλωσης. Ακόμα,  ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που έδωσαν τσουρέκια και αυγά και χυμούς. Επίσης, ευχαριστεί τον Δήμο Ωραιοκάστρου για τον καθαρισμού του χώρου της εκδήλωσης και την προσφορά  τραπεζιών και καθισμάτων και τον Γεώργιο Θ. Αμανατίδη για την δωρεάν κάλυψη της εκδήλωσης με τα μηχανήματα μικροφωνικής. Τέλος, για την ιστορία αναφέρουμε τους διαγωνιζόμενους εκτός τους πρώτους που αναφέραμε για τους μεγάλους ήταν και ο Βασίλης Παρασκευόπουλος και ο Δημήτριος Χ. Λαζαρίδης. Για τους μικρούς ο Παναγιώτης Χρισοχόου, Παναγιώτης Μωισιάδης, Ευρώπη Κουτρουδιτση και Μαρία Αμδάκη.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις