Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
844 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013
08:21

Ετοιμο το σχέδιο για το χαράτσι στα ακίνητα -Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν -Ολα τα

Το σχέδιο για την επιβολή του ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014 αναμένεται να στείλει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά έσοδα ύψους 3,1 δισ. ευρώ ετησίως το σχέδιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί, να παρουσιαστεί στην Τρόικα και στη συνέχεια να κατατεθεί σαν νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» η εισήγηση του υπουργείου θα περιλαμβάνει όλα τα εναλλακτικά σενάρια:

  • Την εφαρμογή του ενιαίου φόρου για τα κτίσματα και εντός σχεδίου ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο. Στην περίπτωση αυτή, οι συντελεστές του φόρου θα κλιμακώνονται από 0,1% έως και 1%. Εάν υπάρξει αφορολόγητο όριο αυτό θα είναι πολύ χαμηλό, της τάξεως των 20.000 - 50.000 ευρώ με την κλιμάκωση των συντελεστών να ξεκινά από 0,2% και να φθάνει μέχρι και το 1,5% ή ακόμη και το 2% για ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 2 ή 3 εκατ. ευρώ.
  • Σε όλες τις εκτός σχεδίου εκτάσεις γης ο φόρος το 2014 θα επιβληθεί με βάση το στρέμμα ενώ από το 2015 βάση επιβολής του φόρου θα είναι η αντικειμενική αξία κάθε έκτασης. Από τον φόρο αυτό πιθανότατα θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στους κατ΄ επάγγελμα αγρότες. Το δημοσιονομικό «κενό» περίπου 300 εκατ. ευρώ που θα δημιουργηθεί από τη φοροαπαλλαγή των καλλιεργήσιμων αγροτικών εκτάσεων σχεδιάζεται να καλυφθεί με την φορολόγηση των αδήλωτων αυθαιρέτων τα οποία οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν τώρα να τα δηλώσουν στο Ε9 και με την υψηλότερη φορολόγηση των υπόλοιπων εκτός σχεδίου εκτάσεων γης.
 

Υποψήφιος στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης

ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υποψήφιος στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος

 

Υποψήφιος στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θα είναι ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος εάν και εφόσον πραγματοποιηθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές το... προσεχές Φθινόπωρο. Ο πρώην πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και σύμβουλος του πρωθυπουργού θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο ισχυρά ονόματα. Είναι γνωστό ότι ο Θόδωρος Καράογλου έχει σταθερό κοινό στη Β’ Θεσσαλονίκης. Εξ ίσου σημαντική εκλογική δύναμη στην Β’ Περιφέρεια έχει και ο έτερος βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης. Τα πράγματα για τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο στην Β’ Περιφέρεια είναι κάπως δύσκολα. Εκτός κι αν ο Γιάννης Αναστασιάδης διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Λαγκαδά…

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις