Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΟΚΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"
877 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013
13:52

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος με αυτή την επιστολή μου, θα ήθελα να οριοθετήσω τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία μας κατέταξε ο λαός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές..."

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνος με αυτή την επιστολή μου, θα ήθελα να οριοθετήσω τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην οποία μας κατέταξε ο λαός στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Η γραπτή μου αυτή τοποθέτηση δεν θα προσπαθήσει να καλύψει ούτε προσωπικά λάθη, ούτε παραλείψεις της παράταξης μας και ιδιαίτερα τον αρχηγό μας Κο Αριστείδη Αραμπατζή με το οποίο στρατευόμαστε για ένα και μόνο σκοπό, την προκοπή αυτής της μεγάλης νεοσύστατης γεωγραφικής ενότητας, του Δήμου Χαλκηδόνος.
Το κίνητρο για να απαντήσω σε ορισμένες θεματικές ενότητες που αφορούν την διοίκηση και την αντιπολίτευση που ασκείται στον τόπο μας, ήταν ορισμένα δημοσιεύματα τοπικών blog τα οποία τα θεωρώ καλοπροαίρετα και σε πολλά σημεία εύστοχα.
Ως δεδομένο για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι έγιναν εκλογές και ο λαός αποφάσισε για το ποιος θα διοικήσει αυτόν τον Δήμο, ενέκρινε την δυαρχία, έδωσε θετική ψήφο διακυβέρνησης σε ένα μοντέλο που εμείς πρώτοι τονίσαμε άπειρες φορές ότι είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, και μάλιστα δεν αργήσαμε κατά γενική ομολογία να δικαιωθούμε.
Δεν μπορώ από την φύση μου να γίνω μηδενιστής και να μην επαινέσω αρκετές προσπάθειες που έγιναν από <<ελάχιστους>> συναδέλφους της συμπολίτευσης προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς όταν οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης προσκρούει στον σκόπελο της δυαρχίας, στις διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν μέσα στην ίδια την ομάδα που διοικεί τον δήμο, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετικό μεν αλλά πρόσκαιρο δε.
Η παράταξη μας μέσω του αρχηγού της κατέγραψε προτάσεις, διαπίστωσε τρανταχτές αδυναμίες, διαχώρισε το νόμιμο από το ηθικό, με μοναδικό μειονέκτημα μας ότι όλα αυτά εκτός από την καταγραφή τους σε πρακτικά δημοτικού συμβουλίου έπρεπε να γίνουν και ευρέως γνωστά στους δημότες μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Ενδεικτικά θα σας αναφέρω τα παρακάτω :
Ο αρχηγός της παράταξης μας ήταν ο πρώτος που έθεσε το θέμα του Ο.Υ. (οργανογράμματος του δήμου) από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο για να μπορέσει να γίνει το <<πάντρεμα>> των υπαλλήλων τριών (3) δημοτικών ενοτήτων και στην ουσία να ξεκινήσουν να λειτουργούν οι οργανωτικές δομές προς όφελος των δημοτών.
Στην απέραντη τρικυμία που πέρασε ο Δήμος μας μετά από τα γνωστά φαινόμενα αλληλοκαθαιρέσεων δημάρχων, μας δόθηκε η δυνατότητα να διαλύσουμε στην κυριολεξία αυτό το νέο οικοδόμημα του Καλλικράτη για παραταξιακό συμφέρον, αλλά ο αρχηγός μας ο οποίος διετέλεσε δώδεκα (12) χρόνια δήμαρχος δεν το επέτρεψε σαν γνήσιος αυτοδιοικητικός παράγοντας και στην ουσία απέτρεψε την περιδίνηση του Δήμου.
Εγώ όπως και όλοι οι συνάδελφοι μου που απαρτίζουμε την Δημοτική μας Παράταξη αναδείξαμε θέματα στα οποία δικαιωνόμαστε σχεδόν καθημερινώς προς δικό μας πολιτικό όφελος, αλλά δυστυχώς επιζήμια για τους δημότες.
Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρω :
1.      Η μη λειτουργία της εκτελεστικής επιτροπής η οποία σχεδιάζει και εκτελεί το τεχνικό πρόγραμμα, υλοποιεί τον προϋπολογισμό, και δίνει λύσεις στην καθημερινότητα.
2.      Ζητήσαμε άμεσα από τον πρώτο χρόνο το κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης, ενός οργανισμού που στην ουσία δεν προσέφερε τίποτε, με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων οι οποίοι ήταν στο στόχαστρο του μνημονίου, χωρίς όμως να τους <<χαϊδέψουμε τα αυτιά>> και χωρίς να διεκδικήσουμε το ρόλο του καλού εργατοπατέρα.
3.      Ασχοληθήκαμε καθημερινά με τα θέματα εκπαίδευσης τα οποία περικλείουν τις σχολικές εγκαταστάσεις, την θέρμανση, τα σχολικά βιβλία, τα αναλώσιμα, την διεκδίκηση των ήδη υφισταμένων σχολικών μονάδων με γνώμονα την λογική και το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας που έχει κάθε Έλληνας.
4.      Καθημερινή αναφορά στο κύτταρο του αθλητισμού, στις ομάδες του Δήμου μας οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει <<ίχνος>> επιχορήγησης και καθημερινά απασχολούν συνολικά χιλιάδες παιδιά κρατώντας τα μακριά από τις μάστιγες του αιώνα.
5.      Να αναφερθούμε στην θέρμανση των γηπεδικών εγκαταστάσεων η οποία μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ποτέ και έχει αλλάξει προσανατολισμό δεκάδες φορές.
6.      Το κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο ποτέ δεν ήρθε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο οργανωμένα για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, αλλά πάντα πρόχειρα έχοντας ως αποτέλεσμα αυτό που αποκαλώ εγώ ως <<δώρο θεού>> να λειτουργεί και επιζήμια και σε λάθος χρόνο.
7.      Δημοτικά τέλη με υπέρογκες αυξήσεις ειδικά στην βιομηχανική περιοχή του πρώην Δήμου Αγίου Αθανασίου, Δημοτικό Ωδείο, οδικό δίκτυο του δήμου μας, καθημερινότητα, έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης πολλών διαμερισμάτων και πολλά άλλα αποτέλεσαν την καθημερινή ατζέντα μας την οποία υποστηρίξαμε με πάθος αλλά και με λογική στην δύσκολη περίοδο που διανύει όλο το Ελληνικό κράτος.
8.      Γενικός Γραμματέας του Δήμου και συνήγορος του Δημότη, θεσμοί που έγιναν αντικείμενο ειλικρινά να γελάει όλο το ακροατήριο του δημοτικού συμβουλίου μαζί μας,

Και φθάνουμε στην περίοδο που η δημοτική ομάδα που διοικεί να έχει χάσει την συνοχή της με δύο (2) ανεξαρτητοποιήσεις συναδέλφων, με αρνητικές ψήφους και με την υποχρέωση σε μας ποια στάση να κρατήσουμε για το καλό του τόπου και των δημοτών.
Είμαστε και εμείς μία δημοκρατική παράταξη με διαφορετικές απόψεις, με κόκκινες γραμμές αλλά με υπευθυνότητα. Το πιο εύκολο για εμάς στην παρούσα φάση θα ήταν να διαλύσουμε τον δήμο, αλλά έχοντας αρχηγό ένα τέως Δήμαρχο επί δώδεκα έτη θα ήταν το μόνο που δεν θα κάναμε. Θα προσπαθήσουμε στα όρια της λογικής και της νομιμότητας να λειτουργήσει ο δήμος. Έμεινε λίγος καιρός για να απέλθει η διοίκηση και να κριθεί από τον κόσμο που την τοποθέτησε εκεί. Η οποιαδήποτε θετική μας ψήφο είναι για την λειτουργία και μόνο του ΔΗΜΟΥ και δεν αποτελεί ΔΕΚΑΝΙΚΙ, όπως πολλοί λένε, σε μία διοίκηση που απέτυχε.
Θα μπορούσαμε να λέμε στα πάντα όχι, δεν θα λειτουργούσαν ούτε υποτυπωδώς καμία μα καμία υπηρεσία και στο τέλος θα έφταιγε η <<κακή>> αντιπολίτευση που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, να είστε σίγουροι.
ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΑΘΗ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΑΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟ ΝΕΟ, ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Η παρούσα επιστολή είναι προσωπική, δεν συντάχθηκε με ευθύνη της παράταξης της οποίας είμαι μέλος, απλώς ένιωσα την ανάγκη και την υποχρέωση να απαντήσω επιγραμματικά ως αιρετός σε σχόλια και κρίσεις που πάντα θεωρώ εποικοδομητικές και καλοπροαίρετες.
Οκλαλιώτης Ανδρέας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις