Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η ΜΕΔΟΥΣΑ...ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ...!
730 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013
21:27

 

Η απουσία των δημοτών από τα δημοτικά δρώμενα είναι κακό για τον τόπο

                  
Η παρουσία των δημοτών στις συνεδριάσεις, έστω και αν δεν θα έχουν το δικαίωμα λόγου, είναι, θεωρώ, πολύ ουσιαστική και θα βοηθήσει τα μέγιστα

 Από προσωπική εμπειρία πρέπει να παραδεχθώ ότι την ευθύνη για την απουσία των δημοτών από τις συνεδριάσεις της ολομέλειας,  τη φέρουνε όλοι  οι αιρετοί στην Τ.Α., δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν έχουν δώσει τη δέουσα σημασία και δεν εφαρμόσανε ένα σύστημα ενημέρωσης, αλλά και πρόσκλησης των δημοτών μας, για τα θέματα προς συζήτηση που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη.
Η παρουσία των δημοτών στις συνεδριάσεις, έστω και αν δεν θα έχουν το δικαίωμα λόγου, είναι -θεωρώ- πολύ ουσιαστική και θα βοηθήσει τα μέγιστα, αφού πέραν της διαμόρφωσης άποψης και σωστής κρίσης, θα είναι δυνατή κατά κάποιον τρόπο και η προετοιμασία σωστών και ικανών ανθρώπων, ούτως ώστε να αναλάβουν μελλοντικά τη σκυτάλη της Τ.Α. Οι συνεδριάσεις αυτές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, γιατί όχι, και ως μια «σχολή» ή ένα «σεμινάριο» ενημέρωσης προς όσους προσδοκούν να υπηρετήσουν από διάφορα πόστα την Τ.Α. στο μέλλον.
Η εμπλοκή, η συμμετοχή και η παρουσία των δημοτών σε εκδηλώσεις αλλά πιο πολύ στις συνεδριάσεις της ολομέλειας των δημοτικών συμβουλίων, θα αποβεί προς όφελος της μικρής κοινωνίας ενός δήμου, γιατί αμέσως καλλιεργείται μια συνειδητή άποψη για το τι σημαίνει να υπηρετείς και να λειτουργείς ως δημοτικός σύμβουλος ή δήμαρχος.
Δεν είναι λίγες οι φορές, που παρακολουθούμε υποψηφίους για τα δημοτικά συμβούλια ή υποψήφιους δημάρχους να γίνονται γελοίοι με κριτική, απόψεις και θέσεις για θέματα που είναι άσχετα με τις υπηρεσίες ενός δήμου, αλλά και ευθύνες ενός δημάρχου και δημοτικού συμβούλου. Ας είμαστε ειλικρινείς, να τολμήσουμε να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους, αλλά και να παραδεχτούμε ότι η Τ.Α. χρειάζεται ενήμερους, ενεργούς πολίτες, με γνώση, άποψη και όραμα και όχι βάσει της κομματικής τους πειθαρχίας και δράσης.
Αν, όντως, προσβλέπουμε σε μιαν αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή Τ.Α., είναι καιρός οι δήμοι, ναι -γιατί όχι-, να βρουν τρόπους να πάνε κοντά στους δημότες, να τους κάνουν κοινωνούς των προβλημάτων της μικρής κοινωνίας, όπου ζουν και αναπνέουν αυτοί και τα παιδιά τους, δημιουργώντας έτσι και μιαν αμφίδρομη σχέση προσφοράς για το ευρύτερο καλό.
Καλλιεργώντας έτσι και ένα «φυτώριο», από ενεργούς δημότες με γνώσεις, άποψη και ευθυκρισία, όσον αφορά στην Τ.Α., που στο μέλλον να είναι λύση επιλογής και στελέχωσης των δημοτικών συμβουλίων ή δημάρχων.
Ας πάψουμε τα κριτήριά μας να είναι μόνο η φιλία, η οικογένεια, αν κάποιος είναι εκτοπισθείς ή όχι και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η επιλογή μας να βασίζεται στη γνώση, τις ικανότητες, αξιολογώντας τη δράση και εμπλοκή κάποιου στα κοινά, αλλά και τι δύναται να προσφέρει στη μικρή κοινωνία ενός δήμου ή κοινότητας, ο καθένας ξεχωριστά.Σε έναν χρόνο έχουμε δημοτικές εκλογές.Πρέπει επιτέλους  να δώσουμε το παρών στα δημοτικά συμβούλια ώστε να έχουμε εικόνα τι ψηφίσαμε και ποιά θα είναι τα κριτήριά μας για την επόμενη φορά.Ποτέ δεν είναι αργά.

                                 Η      ΜΕΔΟΥΣΑ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις