Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ανακοίνωση γι Βαμβακοπαραγωγούς
674 αναγνώστες
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013
16:53

 

Η ΕΑΣ Θεσσαλονίκης “ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” στα πλαίσια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βάμβακος έχει τοποθετήσει 24 φερομονικές παγίδες σε αγροτεμάχια βαμβακοκαλλιέργειας της ομάδας παραγωγών της προκειμένου να παρακολουθεί τους πληθυσμούς του πράσινου σκουληκιού (Heliothis armigera). Μετά από επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε κατά περιοχές αύξηση πτήσεων και συλλήψεις ενηλίκων στις παγίδες. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε αύξηση συλλήψεων σε πεδινές περιοχές, αν και δεν παρατηρήθηκαν συμπτώματα προσβολών από εμφάνιση προνυμφών στα φυτά. 

Για αυτό το λόγο, εφιστούμε την προσοχή των παραγωγών στην τακτική παρακολούθηση των αγρών για ενδεχόμενη προσβολή των φυτών και εφόσον εμφανιστούν προνύμφες μέχρι 1cm (1ου - 2ου σταδίου) να προβούν σε ψεκασμούς με εγκεκριμένα σκευάσματα. Οι βαμβακοκαλλιεργητές, σε όλη την καλλιεργητική περίοδο, πρέπει να επιδιώκουν ισορροπημένη ανάπτυξη τη καλλιέργειάς τους. Για το λόγο αυτό, συστήνεται να κάνουν ορθολογική χρήση των αζωτούχων λιπασμάτων, καθώς επίσης και της άρδευσης, τόσο ως προς την ποσότητα του νερού ανά άρδευση, όσο και ως προς τον αριθμό των αρδεύσεων. Η υπερβολική αζωτούχος λίπανση και η υπερβολική άρδευση, ευνοούν την βλαστική ανάπτυξη των φυτών, σε βάρος των καρποφόρων οργάνων και καθιστούν τους φυτικούς ιστούς ευάλωτους σε προβολές από έντομα (ιδιαίτερα από το πράσινο σκουλήκι) και ασθένειες, και επίσης προκαλούν οψίμιση της καλλιέργειας.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Πρέπει να αποφεύγονται μη αναγκαίοι ψεκασμοί διότι εξοντώνουν τα ωφέλιμα έντομα που έχουν τεράστια σημασία για την αντιμετώπιση των εχθρών του βαμβακιού.
Να χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα σκευάσματα.
Η εφαρμογή να γίνεται στις δοσολογίες που αναγράφονται στις ετικέτες των σκευασμάτων.
Να είναι καλά ρυθμισμένα τα ψεκαστικά μηχανήματα.
Να χρησιμοποιούνται μέσα ατομικής προστασίας όπως: φόρμα, γάντια, μάσκα, γυαλιά.
 
 
  Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Δέλτα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Τα θέματα της γενικής συνέλευσης ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους αντιπροσώπους αφού έγινε και ενημέρωση επί του ισολογισμού και των οικονομικών καταστάσεων από τον εκπρόσωπο της εταιρείας των ορκωτών λογιστών. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για γενικότερα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο και γενικότερα την περιοχή. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κος Χρήστος Τσιχήτας αφού αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό του εκλιπόντος πρώην αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρη Αλεξιάδη,  ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον νόμο 4015 για τους συνεταιρισμούς. Τέλος το σώμα της γενικής συνέλευσης κατήγγειλε ομόφωνα την αντισυναδελφική στάση κάποιων επιτήδειων αγροτών, οι οποίοι βλάπτοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων τους,  μετά των αλωνισμό χωραφιών που είχαν σπαρθεί με δημητριακά στα ίδια χωράφια σπέρνουν βαμβάκι με ένα και μόνο στόχο την είσπραξη της συνδεδεμένης ενίσχυσης, με αποτέλεσμα από τον πολλαπλασιασμό των στρεμμάτων να προκαλείται μείωση στο ποσό που εισπράττει το σύνολο των βαμβακοπαραγωγών. Η γενική συνέλευση έκλεισε με ενημέρωση για την λειτουργία της ΕΑΣ από τον Γενικό Διευθυντή κύριο Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού