Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ξεκίνησαν,οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών...
819 αναγνώστες
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013
12:24

 Ξεκίνησαν, στην Κεντρική Μακεδονία, οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε μια περίοδο όπου σημειώνονται τα υψηλότερα ποσοστά όχλησης λόγω της φυσιολογικής...
 
παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στους ορυζώνες της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρόλο που οι ισχυροί άνεμοι των περασμένων ημερών εμπόδισαν τις πτήσεις των ελικοπτέρων, σήμερα πραγματοποιήθηκαν νέοι ψεκασμοί τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και σε αστικές και περιαστικές περιοχές.
 
Σύμφωνα με όσα επισημαίνεο στο ΑΜΠΕ ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γιουφτσίδης, βελτίωση της κατάστασης αναμένεται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
“Τα όποια αποτελέσματα θα εξαρτηθούν βέβαια και από τον καιρό αλλά περιμένουμε βελτίωση μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα” σημειώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις κατά των κουνουπιών στους δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Χαλκιδικής, όπου έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις. Άλλωστε, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας θα γίνουν ψεκασμοί στους 100 μεγαλύτερους οικισμούς της Περιφέρειας (σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από το κέντρο τους) αλλά και σε 450 ακόμη περιαστικές περιοχές για τις οποίες έχει εκτιμηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι παρουσιάζουν συχνά αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών.
 
"Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις αρχές Ιουλίου, σε περίοδο όπου περιοχές με ορυζώνες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα όχλησης από τα κουνούπια λόγω της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων υδάτων στις καλλιέργειες" σχολιάζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη», η οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα καταπολέμησης εντόμων, Σπύρος Μουρελάτος.
 
Σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου διευκρινίζει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες εκτιμήσεις για την φετινή παρουσία του ιού στην Κεντρική Μακεδονία, με βάση τις προκαταρκτικές αιμοληψίες από κοτόπουλα σε όλη την Περιφέρεια αλλά και τις θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της άνοιξης στην περιοχή. “Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά παρουσίας του ιού φέτος σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές είναι χαμηλά, γεγονός που σημαίνει ότι το καλοκαίρι ξεκινά θετικά σε αυτό το επίπεδο” σημειώνει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Στη συνέχεια, κατά τον ίδιο, η κατάσταση θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθούν τους επόμενους μήνες η θερμοκρασία και τα επίπεδα της υγρασίας σε κάθε περιοχή, καθώς αυτοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την παρουσία του ιού.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις