Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αναβλήθηκε η δίκη των 28 της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης
620 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013
02:17

 

Τμήμα ειδήσεων εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"
 
Αναβλήθηκε, για την 1η Οκτωβρίου 2013, η δίκη των 28 στελεχών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι 28 κατηγορούνται για απιστία και ηθική αυτουργία στο αδίκημα. Η υπόθεση αφορά την κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου και μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνονται ο Διονύσης Ψωμιάδης (αδελφός του έκπτωτου Περιφερειάρχη Παναγιώτη), ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μια από τις συνηγόρους υπεράσπισης αδυνατεί να παραστεί στη δίκη, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.
Για την υπόθεση είχε γίνει έρευνα από Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα της οποίας αναφέρει πως το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση για την κατασκευή του οδικού έργου, με το ποσό των 815.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ εκτός από τους τρεις αιρετούς, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.

 Παπαγεωργόπουλος:

«Υπεξαιρέσεις υπήρχαν πολύ πριν ορκιστώ δήμαρχος»

 

 

  Τμήμα ειδήσεων εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ"
4A7DD3A8CE8069DDCB8FB0C18DA8EFED-2
«Αποδεδειγμένα υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες υπήρχαν πολύ πριν ορκιστώ δήμαρχος. Οι όποιες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν» αναφέρει σε νέα του δήλωση από τη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 146 ημερών κάθειρξης ο κ. Παπαγεωργόπουλος επισημαίνει ότι φέρνει στη δημοσιότητα ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για το έτος 1998, πριν δηλαδή εκλεγεί δήμαρχος.
Πρόκειται, όπως λέει, για τον έλεγχο της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Αν. Τσεμπερά στο έτος 1998, που βρήκε δύο πλαστά παραστατικά, ένα τον Φεβρουάριο του 1998 ύψους 39.662.269 δρχ και ένα τον Ιούλιο του 1998 ύψους 19.051.597 δρχ. Μάλιστα κατά τον πρώην δήμαρχο και η ίδια η κ. Τσεμερά είχε επισημάνει ότι τα δύο εν λόγω πλαστά παραστατικά δεν αφορούν τη δημαρχία Παπαγεωργόπουλου.
«Οι όποιες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν, απολύθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο επίορκος υπάλληλος, δεσμεύθηκε σε 48 ώρες όλη η περιουσία του, μηνύθηκε από εμένα τον ίδιο μέσα σε εννέα ημέρες και εν πάση περιπτώσει έγιναν ταχύτατα από πλευράς Δήμου όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία. Λάθος λοιπόν η απόφαση του δικαστηρίου. Άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου. Άδικα βρίσκομαι ακόμη στην φυλακή» προσθέτει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις