Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Λουκέτο σε μπαρ και εστιατόρια που φοροδιαφεύγουν - Αναλυτικά οι ποινές
781 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013
02:05

  Τμήμα ειδήσεων εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

Λουκέτο σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα που φοροδιαφεύγουν - Ολες οι ποινές
Σε μια προσπάθεια να μην πάει χαμένο το μέτρο της μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από αυτό το Σαββατοκύριακο κιόλας, πριν δηλαδή την 1η Αυγούστου όπου ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 13%, μπαράζ ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια, απειλώντας τους παραβάτες με λουκέτα 48 ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ και οι Εφορίες έχουν λάβει εντολές να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 3888 του 2010, οι οποίες προβλέπουν άμεση σφράγιση των καταστημάτων, των εστιατορίων κ.λ.π. για 48 ώρες, εφόσον κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί είτε ότι δεν εξέδωσαν πάνω από 10 αποδείξεις είτε ότι οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν συνολικά τα 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, μάλιστα, εάν η ίδια επιχείριση είναι υπότροπη, δηλαδή μέσα στην ίδια χρήση εντοπιστεί εκ νέου ότι υπέπεσε στην ίδια παράβαση, τότε το «λουκέτο» θα μπαίνει για ένα μήνα.
Πέρα από αυτό, αναμένεται η Υπογραφή Απόφασης, με την οποία θα συγκροτούνται εκ νέου ελεγκτικά κλιμάκια σε εφορίες, με στόχο τον έλεγχο από 1/8 για την έκδοση αποδείξεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σκέψη για νομοθετική διάταξη, που θα απλοποιεί τις διαδικασίες ελέγχου και επιβολής διοικητικών κυρώσεων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων.
Στουρνάρας: «Δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα κόβουν όλοι αποδείξεις»
Αλλωστε, νωρίτερα την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επαγγελματίες για την πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% τόνισε ότι  «δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων, θα πάρουμε όλα τα μέτρα, ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί (όπως είναι γνωστό η μείωση του ΦΠΑ ισχύει δοκιμαστικά, μέχρι το τέλος του χρόνου).
Μπόνους για όσους περάσουν τη μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που προσφέρουν
Οι επιχειρήσεις που θα μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5 % στο 75% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο, θα μπορούν να παίρνουν το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα πιστοποιεί στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ «πέρασε» στις τιμές.

 Προσλήψεις Στο Δήμο Δέλτα

 

  Τμήμα ειδήσεων εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

 65 προσλήψεις στο Δήμο Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα Ανακοινώνει Την Πρόσληψη Συνολικά Εξήντα Πέντε (65) Υπαλλήλων Με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου Διαρκείας Δύο (2) Μηνών Για Την Κάλυψη Κατεπείγουσων Εποχικών Και Πρόσκαιρων Αναγκών. Για Περισσότερες Πληροφορίες Μπορείτε Να Δείτε Την Πλήρη Ανακοίνωση ΕΔΩ

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις