Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους είναι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
795 αναγνώστες
Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013
01:33

 

Τμήμα ειδήσεων εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

 alt
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους κατά των μέτρων που απαξιώνουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να αποτρέψουν κάθε άλλο ενδεχόμενο επίθεσης σε βάρος των δήμων και της κοινωνικής αποστολής τους, είναι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που υπέγραψαν το κείμενο παραίτησης.

Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΕΔ-ΚΜ που προβλέπεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα μετά από πρόσκληση του προέδρου της Σίμου Δανιηλίδη. Κατά τη συνεδρίασή της θα γίνει εκτίμηση όλων των τελευταίων εξελίξεων όπως διαμορφώθηκαν μετά την ψήφιση του πολυνόμου που καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες, ενώ καταργεί και την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ μέσω της καθιέρωσης του Παρατηρητηρίου. Επίσης, θα γίνει η αξιολόγηση κι εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις των συλλογικών οργάνων των δήμων και θα συζητηθούν οι περαιτέρω αντιδράσεις και μορφές κινητοποίησης.
 
Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ, μεταξύ των άλλων, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Σ.Δανιηλίδη, έχει ήδη αποφασίσει την προσφυγή στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά δικαστήρια για την ακύρωση των ψηφισθέντων μέτρων. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ζυμώσεις για πανελλήνια διεύρυνση του καταλόγου με τις υπογραφές παραιτήσεων των δημάρχων, πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΠΕΔ-ΚΜ με 29 δημάρχους να υπογράφουν κείμενο παραίτησης.
 
«Η υπογραφή του κειμένου παραίτησης από τους 29 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί μια κίνηση με βαθύ πολιτικό και συμβολικό χαρακτήρα, το μήνυμα της οποίας φαίνεται να έχει ληφθεί από τους αποδέκτες στους οποίους απευθυνόμασταν. Είναι μια πολιτική και κοινωνική πράξη ευθύνης, που διατρανώνει την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διαφύλαξη της αποστολής της Τ.Α. στην κοινωνία. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά, δεν επαναπαυόμαστε, ούτε εφησυχάζουμε στις όποιες πυροσβεστικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Είμαστε παρόντες κι έτοιμοι ανά πάσα ώρα να αντιδράσουμε πολύ δυναμικότερα», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Σίμος Δανιηλίδης. Μάλιστα τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή «θα πρέπει να αποκτήσει πανελλήνια δυναμική για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας της Τ.Α.», με το σύνολο των αιρετών να παραμένει «στρατευμένο σε ένα ενωτικό πλαίσιο δράσης».
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
24/8Δήμος Χαλκηδόνος : Πρόσκληση Ορκωμοσίας... !
22/8ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Δήμος Χαλκηδόνος : «Πέθανε το παλιό … Έρχεται το καινούργιο στο δήμο… !»
21/8Παρά...Πολιτικά - Δήμος Χαλκηδόνος : Εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!